6 Mpixeles ImpressCam C630

0

Az ImpressCam C630 külsőre igen hasonlít a DSC 11-re, bár a fekete fémburkolat komolyabb megjelenést kölcsönöz a gépnek, utalva a magasabb, 6 Mpixeles felbontásra. Az objektív ez esetben is 3x-os átfogású, átlagos fényerejű. A 16 MB belső memóriát maximum 512 MB-os SD/MMC kártyával bővíthetjük. A fényképezőgépet nem csak automata módban, de rekesz- és zársebesség előválasztással is használhatjuk. A DSC 11-hez képest a C630 már képes sorozatfelvételre is, igaz, csak 2 képet képes egymás után készíteni, de azt 6 Mpixeles felbontásban is.



SAJTÓKÖZLEMÉNY:

A KOMPAKT KIS FEKETE
amelyben az optika méltó a 6 megapixelhez

Újabb kompakt digitális fényképezőgépet mutatott be az egyetlen hazai digitális fényképezőgép márka, az ImpressCam. A C-630 igen nagy, 6 millió önálló képpont felbontású felvételek készítésére alkalmas. Ilyen nagy felbontáshoz már komoly fejlesztésekre volt szükség az optika területén, hiszen mit sem ér a nagy felbontás, ha azt nem képes szolgáltatni az optika.

A fényképezőgép lencsék törésmutatója nem azonos minden hullámhosszon. A lencsére ferdén beérkező fény ezért egy kicsit más szögben térül el, attól függően, hogy milyen a színe. Ezért a lencséken áthaladó fénynek különböző hullámhosszak (azaz fény színek) esetén nem azonos az útja, így az azonos pontból kiinduló sugarak nem biztos, hogy a lencserendszer után a CCD ugyanazon pontjára érkeznek. Ez színeltérésekhez vezet, amit a képen főleg a világos háttérbe belógó sötét színű tárgyak (pl. vakító kék égbe belógó fenyőágak) mentén húzódó sötét kékes, lilás képpontok formájában fedezhetünk fel a kép 100 %-os felnagyításakor. Ezt a jelenséget nevezik kromatikus aberrációnak. Szinte minden lencserendszer védekezik ez ellen a színeltérítést korrigáló lencsetagok beiktatásával. Az új C-630-nál is fontosnak tartották a jelenség minél jobb kiküszöbölését a mérnökök, ezért továbbfejlesztették a lencserendszert és így nagyon kedvező mértékben csökkenteni tudták a nagy felbontású gépek esetében fokozottabban megfigyelhető kromatikus aberrációt.

A gép profi fekete könnyűfém házat kapott. 5 féle üzemmóddal rendelkezik: PASM (program, idő előválasztás, blende előválasztás, manuális), visszajátszás, beállítási üzemmód, program üzemmód (14 féle automatikus programmal) és videó üzemmód. A 6 MP-es képekből igen nagy nagyítások készíthetők, a 3x optikai zoom 5 lépésben állítható. Különlegessége a készüléknek a sokféle manuális beállítási lehetőség (pl. EV korrekció, körvonalak élességállítása, színtelítettség állítás, kontraszt állítás, manuális fehéregyensúly állítás) amellyel fantáziánk szabadon szárnyalhat.

A gép akár az interneten keresztül is beszerezhető a cég online áruházában, a 63 990 Ft-os bruttó árban még a korszerű Li-ion akkumulátor és az akkutöltő benne van.