Új HP fényképezőgépek és nyomtatók

0

A PMA-n jópár újdonságot bemutatott a HP, a négy új fényképezőgépről már korábban beszámoltunk.
A HP PhotoSmart M417 az M407 utódaként készült el. Felbontása 5 Mpixel, optikája 3x-os átfogású, f/2,8-4,8 fényerejű. Ára
A PhotoSmart R717 a korábbi R707 modell frissítése, 6 Mpixeles felbontású CCD-vel. A gépbe néhány kézi beállítás is került, így kézzel is megadható a rekesz mérete, illetve kézi fókuszbeállításra is van lehetőség. A 39-117 mm-nek megfelelő fókusztávolságú, 3x-os átfogású optika fényereje átlagos: f/2,8-4,9.
A HP PhotoSmart M22 és M23 cseppálló kivitelűek, közöttük csak a burkolat színében és a digitális zoom mértékében van különbség. A fényképezőgépek 4 Mpixelesek, optikájuk kisfilmes formátumba átszámítva 36,7 mm fókusztávolságúak, F2,8 fényerővel.

A fényképezgépek ajánlott fogyasztói ára 29990 Ft és 69990 Ft között lesz.



HP PhotoSmart M417 HP PhotoSmart R717


HP PhotoSmart M22 HP PhotoSmart M23

Sajtóközlemény:

A HP tovább bővíti professzionális és hobbifotósoknak szánt digitális fotózási kínálatát

Új megoldások a minőség, a használati egyszerűség és a megfizethető ár jegyében
PALO ALTO (Kalifornia állam, USA), 2005. február 18. – Két nappal a Photo Marketing Association (PMA) Florida állambeli Orlandóban megrendezett éves kiállítása előtt a HP több új digitális fotózási megoldással is a nagyközönség elé lépett. A kezdőktől a profi fotósokig minden felhasználó számára csúcsminőséget nyújtó, könnyen kezelhető és megfizethető árú termékek tovább erősítik a vállalat vezető szerepét a digitális fotózás világában.

A HP egyben azt is bejelentette, hogy az ágazat első kilenctintás színes és fekete-fehér fotónyomtatójával belépett a haladó amatőröknek szánt fotózási megoldások évi 20 milliárd dollárt meghaladó forgalmú piacára. Az új rendszer 33×48 cm-es méretig (A3+) készít professzionális kidolgozású képeket.

A vállalat arról is beszámolt, hogy az otthoni nyomtatás nyújtotta élmény javítása érdekében 24 centre szorította a fotólabor-minőségű nyomatok házi készítésének költségét.(1)

A HP tisztában van vele, hogy a nagyszerű képek készítésének titka mindenekelőtt a kiváló fényképezőgépben rejlik. Ezt szem előtt tartva tovább bővíti díjnyertes digitális fényképezőgépeinek választékát. A öt új modell egyike a korlátozott számban piacra kerülő, különleges HP Photosmart BMW Williams.F1 Team Special Edition.

A professzionális fotózási piacon a HP új taggal gazdagítja a HP Designjet családot. A HP Designjet 90 sorozatot a piac legkedvezőbb árú, A/2-es, 46 cm-es szélességű képeket készítő fotónyomtatói alkotják. Gazdag és egységes színhatású, generációkon át fakulásálló nyomatokat állítanak elő.(2)

A ma bemutatott termékek új digitális fotózási megoldások (fotónyomtatók, tinták, különleges papírok, digitális fényképezőgépek, szkennerek és PC-k) egész sorát nyitják meg a vállalat portfóliójában. A 2005-ben bevezetendő új megoldások a tökéletes fotózási élmény elérését szolgáló HP-stratégiát támogatják.

„A HP segítségével az otthoni és a professzionális felhasználók egyszerűen, a kívánt módon, helyen és időben rögzíthetik, nyomtathatják ki és oszthatják meg másokkal fotóikat” – fogalmazott Vyomesh Joshi, a Képalkotási és Személyi Rendszerek Divízió alelnöke. „Komplett portfóliónk új mércét állít az ágazatban a tartós, csúcsminőségű és megfizethető árú fotók készítése terén.”

A HP fotónyomtatói generációkon át élvezhető, kiállítótermi minőségű képeket készítenek

Az otthoni és professzionális felhasználású fotónyomtatók közötti szakadékot áthidaló HP Photosmart 8750 Professional fotónyomtató megjelenésével a HP belépett a haladó amatőröknek szánt fotózási megoldások piacára. Az új HP 101 kék fotópatronnal dolgozó rendszer kilenctintás színes nyomatain szemmel látható az intenzív kék árnyalatokat tartalmazó képek (tájképek, tengeri és sportfotók) színminőségének javulása.

A Photosmart 8750 külön vezérlőgombokkal támogatja a színkezelést, és nagy rugalmassággal készít valósághű színes, vagy semleges szürke árnyalatokat tartalmazó fekete-fehér fotókat. Az áprilisban boltokba kerülő új nyomtató ajánlott végfelhasználói ára 129 990 Forint.(3)

A HP Vivera tintákkal és HP Premium illetve Premium Plus fotópapírokkal dolgozó HP Photosmart nyomtatók a képminőség és a fakulásállóság optimális kombinációját kínálják gazdáiknak. Az így készült nyomatok üveg alatt több mint 100, archiválva pedig több mint 200 évig ellenállnak a fény fakító hatásának.(2)

A fotózással, tervezéssel és próbanyomat-készítéssel (proofing) foglalkozó kreatív szakemberek a HP Designjet 90 nyomtatósorozat segítségével kiváló minőségű színes nyomatokat készíthetnek, a HP speciális technológiái (HP Professional Color Technologies) révén pedig professzionális színkezelést valósíthatnak meg. A hat színnel és A2+/C+ méretben (max. 33×48 cm) dolgozó rendszer teljes körűen Mac-kompatibilis, és akár képeslap-méretű fotók, banner-jellegű anyagok vagy 46 cm hosszúságú nyomatok előállítására is alkalmas. (Ez utóbbi két formátumot a C+ méretű tálcával illetve az opcionális tekercsadagolási képességgel támogatja.)

A HP Vivera tintáinak és meghatározott papírjainak használata esetén a HP Designjet 90 nyomtatók az analóg eszközökhöz fogható nyomatminőséget, színpontosságot és fakulásállóságot produkálnak(4), és alacsonyabb költséggel, rövidebb idő alatt készítik el a próbanyomatokat. A HP Designjet 90 sorozat nyomatói várhatóan idén nyáron kerülnek piacra, 995 és 1150 dollár közötti ajánlott USA-beli végfelhasználói áron.(3)

A HP az ágazat vezető szereplőivel együttműködve törekszik a komplett digitális fotózási megoldások kidolgozására. Partnermegoldásai közül említést érdemelnek a Creo cég „Leaf” márkanevű fényképezőgép-hátfalai és szkennerei, a GretagMacbeth színkezelő megoldásai (a HP Designjet 90 nyomtatósorozathoz testre szabott szoftver- és hardver-profil beállítások), valamint az Adobe PhotoshopŽ fotómanipulációs és képminőség-javító jellemzői.

A HP stílusos, új digitális fényképezőgépei könnyen kezelhetőek és kiváló minőségben dolgoznak

A HP Instant Share technológiát támogató HP Photosmart R717, M417, M22 és M23 digitális gépek 29 990 és 69 990 Forint közötti ajánlott végfelhasználói áron juttatják rendkívüli minőséghez, használati egyszerűséghez és egyedi stílushoz felhasználóikat.(3)

A tartós, rozsdamentes acél borítású HP Photosmart R717 és a HP Photosmart M417 különleges ergonomikus kialakítású fogófelülettel rendelkezik. Az időjárás viszontagságainak ellenálló fém házba szerelt HP Photosmart M22 és M23 gazdái pedig szélsőséges viszonyok között gond nélkül fotózhatnak.

A tökéletes képminőségű színes nyomatok készítése érdekében az új gépek mindegyike alkalmazza a HP egyedülálló Real Life technológiáit. A vállalat központi kutatólétesítménye, a HP Labs által kifejlesztett műszaki újítások kiiktatják a digitális fotózásból a bizonytalansági tényezőt, és megkönnyítik az éles és valósághű képek készítését.

A HP nagynevű márkákkal együttműködve teszi személyesebbé fényképezőgépeit Az idén a HP nagy presztízsű márkákkal karöltve próbálja személyesebbé tenni és ügyfelei egyéni stílusához igazítani népszerű fényképezőgépeit. A Forma-1-es versenyszezon kezdetére a HP a BMW-vel közösen bocsátja ki HP Photosmart BMW Williams.F1 Team Special Edition digitális fényképezőgépét. Az autók és az autóversenyzés szerelmeseinek szánt, tengerészkék fényképezőgép a felpörgő motoréhoz hasonló hangot hallat bekapcsoláskor és egyedi csomagolásban (a HP és a BMW logóit magán viselő ezüstdobozban) kapható.

Ezt megelőzően a HP Gwen Stefani énekes-dalszövegíró, előadóművész, színésznő és újabban divattervező segítségével alkotta meg a különleges „Harajuku Lovers” digitális fényképezőgépet(5). Ez az eszköz a Stefani fő célközönségét alkotó tizen- és huszonéveseknek készült. Mindkét korlátozott számban megjelenő gép a HP Photosmart R607 stilizált változata.

A fotókártyák megkönnyítik az egyedi képek készítését

A HP fotópapírjainak széles skáláját kiegészítő 4×8 hüvelykes HP Premium fotókártyák a HP Design Studio szoftverét és az AmericanGreetings.com több mint száz fotódizájnját tartalmazzák. E kártyák segítségével a felhasználók rugalmasan és kényelmesen készíthetnek személyes üdvözlőkártyákat minden alkalomra.

A HP bejelentette, hogy HP Image Zone Express 1.5 szoftvere ingyen letölthető a www.hp.com/go/ize címről. A könnyen kezelhető HP Image Zone Express a fotók egyszerű megtekintését, rendszerezését, szerkesztését, kinyomtatását és megosztását támogatja.

Ár és piaci bevezetés
A fent ismertetett termékek és a PMA-n bemutatott többi újdonság árával és piaci bevezetésével kapcsolatban a www.hp.com/go/pma2005 címről letölthető online sajtócsomag ad részletes tájékoztatást.

(1) A kizárólag az USA-ban kapható 200 lapos HP 95 Photo Value Pack használata esetén.
(2) A Wilhelm Imaging Research HP Vivera tinták és HP Premium Plus fotópapírok felhasználásával, hasonló rendszereken, üveg alatt végzett fakulásállósági tesztjeinek eredményei szerint (2005. január). A vizsgálat többi tényezőjével kapcsolatban a www.hp.com/go/premiumplusphoto és a www.wilhelm-research.com címen olvashatók további részletek.
(3) Az árak tájékoztató jellegűek.
(4) A Wilhelm Imaging Research által végzett vizsgálatok eredményei szerint a HP 85 patron használatával HP Premium Plus papírra készített, beltéren, üveglap alatt tárolt nyomatoknál csak 82 év múlva észlelhetők a fakulás és foltosodás első jelei. (További információ: www.wilhelm-research.com.)
(5) Kizárólag Észak-Amerikában kapható.