Új nyomtatási rendszer: HP Photosmart 8250

0

A HP Photosmart 8250 az első otthoni nyomtató, melyben hat különálló tintapatron található, egy új technológiának köszönhetően kevesebb tintát fogyaszt elődeinél. A 8250-es egy 10×15-ös nyomatot akár már 14 másodperc alatt képes elkészíteni, percenként pedig 32 fekete-fehér, és 31 színes oldal a teljesítménye, ezen kívül akár 4800 x 1200 optimalizált dpi színes felbontásban is képes fényképeket nyomtatni.
A nyomtató augusztus közepétől lesz megvásárolható, kb. 60 ezer forintos végfelhasználói áron. Az új technikáról bővebben exkluzív bemutató cikkünkben írtunk.



Sajtóközlemény

A HP piacra lépett eddigi leggyorsabb otthoni fotónyomtatójával.
A minden részletében új HP Photosmart 8250 rekordszintű nyomtatási sebességet biztosít

TENERIFE, 2005. június 27. – A HP ma bemutatott, áttörő jelentőségű, új HP Photosmart 8250 fotónyomtatója 14 másodpercen belül elkészül egy fotóval. A világ leggyorsabb otthoni fotónyomtatójaként pozicionált eszköz a HP első hat különálló patronnal dolgozó otthoni nyomtatási megoldása.

A nagy sebesség mellett a sokoldalú nyomtatási technológiát (Scalable Printing Technology) alkalmazó HP Photosmart 8250 új tintatovábbítási rendszere is figyelmet érdemel. A piacon kapható más rendszerekkel ellentétben a HP új platformja különleges recirkulációs technológiára épül. Ez a megoldás minimumra szorítja a bejáratás (priming) igényét, és az e folyamatra jellemző pazarlást – ily módon a rendszer a tinta jóval nagyobb hányadát használja fel a tényleges nyomtatáshoz. A különálló patronokkal dolgozó többi nyomtatóhoz hasonlóan ennél a modellnél is csak az épp kifogyott tintát kell pótolni.

A HP új nyomtatási platformjának HP Smart Printing jellemzői között intelligens tintaszint-figyelés is szerepel. Az adott fotó vagy dokumentum kinyomtatása előtt a HP Photosmart 8250 fotónyomtató ellenőrzi, hogy elegendő tinta áll-e rendelkezésre a feladat elvégzéséhez. Így biztosan nem lép fel frusztráló tinta-, papír- és időpazarlás amiatt, hogy a nyomtatás közepén kifogyott a tinta.

Minden eddiginél gyorsabb nyomtatás

A gazdaságos, nagy volumenű nyomtatásra tervezett, elegáns és ultramodern megjelenésű HP Photosmart 8250 fotónyomtató legfőbb előnye a nagy sebesség. A rendszer 14 másodperc alatt készül el egy szabványos 10 x 15 cm-es fotóval . Dokumentumnyomtatási sebessége fekete szöveg esetében 32, színes anyagoknál pedig 31 oldal/perc.

Ezt a rendkívüli teljesítményt széles nyomtatófejének köszönheti, amelynek 3900 fúvókája 140 millió tintacseppet képes kilövellni egy másodpercen belül. A széles nyomtatási sáv révén a rendszer több tintát visz fel a papírra egy művelettel, a fúvókák nagy száma pedig maximális pontosságot, és – 4800 x 1200 optimalizált dpi max. felbontás mellett – professzionális minőséget biztosít.

Hatékony új nyomtatási rendszer

A HP hattintás technológiája több innovatív jellemzőt alkalmaz: pl. nyomtatóba épített tintaszivattyút, légtelenítő megoldást, tintagyűjtőt és tintaérzékelőt. A hatékony tintafelhasználást nyújtó rendszer fontos előnye, hogy maximálja a nyomtatásra felhasználó tinta mennyiségét.

Tétlen állapotban minden nyomtatórendszernél légbuborékok kerülnek a nyomtatófejbe, és ha nem távolítják el őket a tintából, rontják a nyomtatási minőséget. A legtöbb nyomtatógyártó a nyomtatófejek „bejáratásával” (priming) küszöböli ki ezt a problémát: ilyenkor a nyomtatófejek kis mennyiségű tintát bocsátanak ki a légbuborékokkal telített rész eltávolítására.

A HP innovatív megoldása eltávolítja a levegős tintát a központi nyomtatási rendszerből, kiszűri belőle a légbuborékokat, majd visszatölti a „megtisztított” tintát a tintagyűjtőbe. Ezzel az eljárással jelentősen meg lehet növelni a ténylegesen nyomtatásra használt tinta mennyiségét az egyes patronoknál.

A rendszer pontosan méri a patronban és a nyomtatófej felett elhelyezett tintagyűjtőben található tinta mennyiségét. Ha fogyóban van a tinta, riasztással figyelmezteti a felhasználót a csere esedékességére. Ha a nyomtató úgy érzékeli, hogy nincs elég tinta a rendszerben az adott feladat elvégzéséhez, a következő oldal megkezdése előtt szünetelteti a nyomtatást, és felajánlja a felhasználónak, hogy használjon más tintát a befejezéshez. A különálló tintapatronok használatának másik előnye, hogy csak a ténylegesen kifogyott tintát kell pótolni. Ez különösen hasznos a fotósok számára, akik egyes színeket (pl. a zöldet és a kéket) jóval gyakrabban használnak a többinél.

A nyomatminőség kiváló. A HP Vivera tintákkal töltött HP 363 patronok gazdag színhatású, fakulásálló, hattintás színes és éles fekete szövegnyomatokat készítenek. Az előoldali panel irányából egyszerűen cserélhető patronok azonosítását színkódok és ikonok segítik. A hatékony tintafelhasználásra fordított figyelem itt is érezhető. Bár a nyomtatóban mindvégig megtalálható a hatféle tinta, a felhasználó úgy is dönthet, hogy a mindennapi dokumentumok és próbanyomatok készítéséhez csak a négy standard színt (ciánkék, bíborvörös, sárga és fekete) használja.

A még gazdaságosabb nyomtatás érdekében a HP különleges, kedvező árú HP 363 sorozatú fotócsomagot állított össze. A csomag hat cserepatront és 150 ív HP-fotópapírt tartalmaz. A patronok kényelmi technológiája a tintaszint csökkenése esetén automatikusan is képes elindítani az online utánrendelést.