Három új Panasonic DIGA DVD-felvevő

0

A Panasonic három új, kiemelkedő rugalmasságot nyújtó DVD felvevőt mutatott be. Az új készülékek mindegyike egy másodperces reakcióidőt ígér, képes írni DVD-RAM, DVD-R, +R és DVD-RW lemezekre, és olvassa a forgalomban lévő összes formátumú DVD-t.

Mindhárom új modell, a DMR-EH60, DMR-EH80V és a DMR-ES20 is képes arra, hogy kikapcsolt állapotából felébresztve, a felvétel gomb megnyomása után már egy másodperccel elkezdjen rögzíteni. A készülékek emellett új technológiájuknak köszönhetően a tavalyi DIGA modellekénél kétszer élesebb képet közvetítenek, a nagysebességű mintavételezés révén pedig a képek finom részleteit is megmutatják, miközben egyenletes, kiváló minőségű felvételt tesznek lehetővé.

A beépített DV-csatlakozó segítségével mindhárom készülék leegyszerűsíti a képek másolását digitális videokameráról DVD-re. A DMR-EH60 és DMR-EH80V emellett beépített, 200 GB-os merevlemezzel is rendelkezik, melyeken akár 355 órányi felvétel is tárolható.

A DMR-EH80V azonban még ennél is tovább megy: új rendszerének segítségével egyetlen gombnyomással másolhatunk a merevlemez, VHS-kazetta és DVD-lemez között, SD-aljzatának segítségével pedig lehetővé teszi, hogy a felhasználó digitális fényképezőgéppel készített képeit is megnézhesse a készüléken, majd merevlemezre, vagy DVD-re másolja azokat.



A korábbi DIGA felvevőkhöz hasonlóan természetesen mindhárom készülék képes használni a DVD-RAM formátum előnyeit, mint a szimultán felvétel és lejátszás, a gyors műsorszám elérés, a Chasing Playback (követéses lejátszás), az azonnali lemez-szerkesztés, vagy a multiformátumos adatkompatibilitás, amely lehetővé teszi a TV-műsorok, mozgó- és állóképek egyazon lemezre történő felvételét.

Sajtóközlemény

ÚJ PANASONIC MEREVLEMEZES DIGA DVD-FELVEVŐ
MINDÖSSZE EGY MÁSODPERCES REAKCIÓIDŐ

Az új képjavító technológia fantasztikus látványt biztosít
több mint 500 soros vízszintes felbontásban

A felvétel és a lejátszás terén egyaránt páratlan rugalmasságot kínáló DMR-EH60-as DIGA DVD-rekorder bevezetésével a Panasonic tovább erősíti a DVD-felvevők között tartott iparágvezető pozícióját. Új modelljük kiemelkedő jellemzője a villámgyors reakcióidő – 1 másodperc* – a bemelegedésnél, a felvételnél, és az elektronikus műsorkalauz (Electronic Program Guide) megjelenítésénél egyaránt.

LP (hosszú lejátszás) üzemmódban a készülék akár 500 soros horizontális felbontásra is képes, így kétszer olyan éles képet biztosít, mint a tavalyi modellek. 12 bites analóg-digitális átalakítójának köszönhetően sokbites, nagysebességű mintavételezést biztosít, így képes megjeleníteni a képek finom részleteit, és egyenletes, gyönyörű, nagy mélységű felvételt tesz lehetővé. A beépített DV-csatlakozó DV-minőségű képek másolását teszi lehetővé digitális videokameráról a DMR-EH60 merevlemezére, illetve DVD-lemezre.

A DVD-RW (videoformátum) és +R felvételt, illetve +RW lejátszást támogató DMR-EH60 egyszerű kompatibilitást kínál a személyi számítógépekkel és a DVD-lejátszókkal.

DIGA elődeihez hasonlóan a DMR-EH60 is rendelkezik azzal a számos előnyös tulajdonsággal, amelyet a DVD-RAM formátum biztosít. Ezek olyan jellemzőket foglalnak magukban, mint a szimultán felvétel és lejátszás, a gyors műsorszám elérés, a Chasing Playback (követéses lejátszás), az azonnali lemez-szerkesztés, vagy a multiformátumos adatkompatibilitás, amely lehetővé teszi a TV-műsorok, mozgó- és állóképek egyazon lemezre történő felvételét.

Sokoldalú kompatibilitásának köszönhetően a DMR-EH60 készülékkel – formátumtól függetlenül – bármilyen DVD lejátszható.

A készülék egyaránt képes felvenni a DVD-RAM, DVD-R, +R és DVD-RW lemezekre, illetve lejátszani a DVD-RAM, DVD-R1, +R1, DVD-RW1, +RW1, DVD-Audio, DVD-Video, SVCD2, Video CD, Audio CD (CD-DA), valamint a CD-R/RW3 (CD-DA), Video CD, SVCD, MP3**/JPEG formátumú lemezeket.

Beépített 200 GB-os4 merevlemezén akár 355 órányi5 felvétel is tárolható, az elektronikus műsorkalauz (EPG) „GUIDE Plus+TM System” rendszerével pedig a TV-műsorok felvétele ugyanolyan egyszerű, mint a PVR (házi videomagnó) használata, és még előfizetés vagy telefonhasználat sem kell hozzá. A felhasználóbarát „Smart Wheel-Remote Control?” távvezérlővel akár 200-szoros sebességgel is kereshet, így a felvett műsor gyorsabban megtalálható és könnyebben hozzáférhető, mint bármikor korábban. A készülék beépített SD-meghajtóval6, és a JPEG-képek számára SD képnézegetővel is rendelkezik. A felhasználók gyorsan és egyszerűen hozhatnak létre hálózatot és oszthatnak meg fájlokat a DMR-EH60 és több személyi számítógép, digitális fényképezőgép és videokamera, Panasonic VIERA sorozatú plazmaképernyők és egyéb SD-képes A/V-eszközök között.

ÚJ PANASONIC DIGA DVD-FELVEVŐ
MINDÖSSZE EGY MÁSODPERCES REAKCIÓIDŐ

Az új képfinomító technológia fantasztikus látványt produkál
több mint 500 soros vízszintes felbontásban

A felvétel és a lejátszás terén egyaránt páratlan rugalmasságot biztosító DMR-ES20-as DIGA DVD-rekorder bevezetésével a Panasonic megerősíti a DVD-felvevők között tartott iparágvezető pozícióját. Az új modell kiemelkedő jellemzője a villámgyors reakcióidő – mindössze 1 másodperc* – a bemelegedésnél és a felvételnél egyaránt.

LP (hosszú lejátszás) üzemmódban a készülék akár 500 soros horizontális felbontásra is képes, így kétszer olyan éles képet biztosít, mint a tavalyi modellek. 12 bites analóg-digitális átalakítójának köszönhetően sokbites, nagysebességű mintavételezést kínál, így képes megjeleníteni a képek finom részleteit, és egyenletes, gyönyörű, nagy mélységű felvételt tesz lehetővé. A beépített DV-csatlakozó DV-minőségű képek másolását teszi lehetővé digitális videokameráról DVD-lemezre.

A DVD-RW (videoformátum) és +R felvételt, illetve +RW lejátszást támogató DMR-ES20 egyszerű kompatibilitást kínál a személyi számítógépekkel és a DVD-lejátszókkal.

DIGA elődeihez hasonlóan a DMR-ES20 is rendelkezik azokkal az előnyös tulajdonságokkal, amelyeket a DVD-RAM formátum biztosít. Ezek olyan jellemzőket foglalnak magukban, mint a szimultán felvétel és lejátszás, a gyors műsorszám elérés, a Chasing Playback (követéses lejátszás), az azonnali lemez-szerkesztés, vagy a multiformátumos adatkompatibilitás, amely lehetővé teszi a TV-műsorok, mozgó- és állóképek egyazon lemezre történő felvételét.

Sokoldalú kompatibilitásának köszönhetően a DMR-EH60 készülékkel – formátumtól függetlenül – bármilyen DVD lejátszható.

Felvétel szempontjából a DMR-ES20 szempontjából kompatibilis a DVD-RAM, DVD-R, +R és a DVD-RW lemezekkel, és lejátssza a DVD-RAM, DVD-R1, +R1, DVD-RW1, +RW1, DVD-Audio, DVD-Video, SVCD2, Video CD, Audio CD (CD-DA), valamint a CD-R/RW3 [CD-DA, Video CD, SVCD, MP3**/JPEG formátumú lemezeket].

A készülék DVD-meghajtója akár 16 órányi4 felvételi időt kínál a felhasználónak [9,4 GB5 kétoldalú DVD-RAM, EP-üzemmód]. Sőt, az igazán részletes, nagyfelbontású lejátszás érdekében PAL progresszív letapogatás jellemzővel is rendelkezik.

A Panasonic új felvevője ‘4 az 1-ben’ multifunkcionális kényelmet biztosít.

Új, praktikus készüléket vezet be a Panasonic, mellyel megerősíti a DVD-felvevők területén tartott iparágvezető pozícióját. A DMR-EH80V 200 GB-os merevlemezzel (HDD) és beépített VHS/VCR/DVD-felvevővel rendelkező berendezés egy gombnyomásos könnyedséggel 6-féle másolási módot tesz lehetővé a merevlemezes, a DVD és a VHS-források között. A negyedik forrásválasztási lehetőség az SD-kártya, amely igazi 4 az 1-ben multifunkcionális készülékké teszi ezt a felvevőt. Működtetését a gyors indulási és felvételi reakcióidő, valamint az Electronic Program Guide (elektronikus műsorkalauz) gyors megjelenítése teszi kényelmessé, a hosszú lejátszás (LP) üzemmódban készített felvételek pedig ugyanolyan nagy felbontásúak maradnak, mint a hagyományos SP (Standard Play) műsorok.

A ‘One-Touch 6-Way Dubbing’ gomb segítségével mindössze egyetlen gombnyomással másolhatunk a merevlemez és a DVD, a VHS-kazetta és a merevlemez, valamint a VHS-kazetta és a DVD-lemez között. Akár több S-VHS vagy VHS-kazetta tartalma rögzíthető a merevlemezre anélkül, hogy egy külön videokészülék kábeleivel és beállításaival kellene bajlódni, a tárolt adatok pedig könnyen szerkeszthetők, s végül elmenthetők egy DVD-lemezre. Emellett a 4 az 1-ben modell SD-aljzata azt is lehetővé teszi, hogy a felhasználó digitális fényképezőgéppel készített képeit1 is megnézhesse a készüléken, és rögzítse őket a merevlemezre, vagy egy DVD-re.

A DMR-EH80V kiemelkedő jellemzője a villámgyors reakcióidő – 1 másodperc* – a bemelegedésnél, a felvételnél, és az elektronikus műsorkalauz (Electronic Program Guide) megjelenítésénél egyaránt. LP (hosszú lejátszás) üzemmódban a készülék akár 500 soros horizontális felbontásra is képes, így kétszer olyan éles képet biztosít, mint a tavalyi modellek. 12 bites analóg-digitális átalakítójának köszönhetően sokbites, nagysebességű mintavételezést biztosít, így képes megjeleníteni a képek finom részleteit, és egyenletes, gyönyörű, nagy mélységű felvételt tesz lehetővé.

A DMR-EH80V felvétel szempontjából kompatibilis a DVD-RAM, DVD-R, +R és a DVD-RW lemezekkel, és lejátssza a DVD-RAM, DVD-R2, +R2, DVD-RW2, +RW2, DVD-Audio, DVD-Video, SVCD3, Video CD, Audio CD (CD-DA), valamint a CD-R/RW4 (CD-DA), Video CD, SVCD, MP3**/JPEG formátumú lemezeket. A széleskörű kompatibilitás a DMR-EH80V esetében tehát azt jelenti, hogy bármilyen DVD lejátszható rajta, formátumtól függetlenül.

A készülék természetesen rendelkezik a DVD-RAM formátum összes különleges jellemzőjével, mint például a szimultán felvétel és lejátszás, a gyors műsorszám elérés, a Chasing Playback (követéses lejátszás), az azonnali lemez-szerkesztés, vagy a multiformátumos adatkompatibilitás, amely lehetővé teszi TV-műsorok, illetve mozgó- és állóképek egyazon lemezre történő felvételét.

Beépített 200 GB-os5 merevlemezén akár 355 órányi6 felvétel is tárolható, az elektronikus műsorkalauz (EPG) „GUIDE Plus+TM System” rendszerével pedig gyerekjáték a TV-műsorok felvétele, és még előfizetés vagy telefonhasználat sem kell hozzá. Ráadásul a DMR-EH80V felhasználóbarát „Smart Wheel-Remote ControlTM” távvezérlővel is rendelkezik, amellyel akár 200-szoros sebességű keresést és végezhet, így gyorsabban találhatja meg a felvett műsorokat, illetve kezdheti el a lejátszásukat, mint bármikor korábban.

A DMR-EH80V olyan beépített DV-csatlakozóval rendelkezik, amely DV-minőségű képek másolását teszi lehetővé digitális videokameráról a DMR-EH80V merevlemezére, illetve DVD-lemezre. További jellemzője a beépített SD-meghajtó1 és a JPEG-képek számára telepített SD-képnézegető. A felhasználók gyorsan és egyszerűen hozhatnak létre hálózatot és oszthatnak meg fájlokat a DMR-EH80V és több személyi számítógép, digitális fényképezőgép és videokamera, Panasonic VIERA sorozatú plazmaképernyők és egyéb SD-képes A/V-eszközök között.