Firmware-frissítés az Olympus E-300-hoz

0

Az Olympus kedden elérhetővé tette az E-300-as digitális tükörreflexes fényképezőgép új, 1.3-as firmware verzióját. A továbbfejlesztett szoftver a kezelhetőséget és az expozíció-mérést javítja, továbbá két, kimondottan búvárfotózáshoz szánt expozíció-vezérlési módot is tartalmaz. Emellett a bekapcsolási folyamat is megváltozott, felkészülve a jövőben készülő objektívek használatára. A frissítés a géphez járó Olympus Master szoftver segítségével tölthető le.

Sajtóközlemény

Még nagyobb teljesítményt biztosít
Az Olympus E-300 1.3-as firmware frissítése

Hamburg, 2005 július 19. – Egy új meghajtóprogram (firmware) frissítés érhető el az Olympus E-300 digitális tükörreflexes fényképezőgépéhez. Az előző változathoz képest a változások főként a továbbfejlesztett fényképezőgép kezelhetőségben, expozíció-mérésben, valamint kimondottan a búvárfotózásra szánt expozíció vezérlési üzemmódokban nyilvánul meg.

Az Olympus nem csak amellett kötelezte el magát, hogy a legmagasabb színvonalú termékeket fejleszti ki és hozza forgalomba, de egyedülálló módon gondoskodik az értékesítés utáni terméktámogatásról is. A NégyHarmad szabványon alapuló Olympus E-300 1.3-as meghajtóprogram frissítésével ismételten igazolja ezt az elkötelezettséget. Az új fejlesztés az előző változathoz képest a következő változásokat tartalmazza:

  • Gombnyomásos időzítő (Button Timer): A fotográfusok most beállíthatják azt az időtartamot, ameddig a beállítások aktívak maradnak, mielőtt az visszatér az éppen használt üzemmód alapértékeire. Ez a testre szabható időtartam beállítás lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy a kamera beállításait hozzáigazíthassák speciális igényeikhez.
  • Továbbfejlesztett expozíció-mérés stabilitás: A Digital ESP és a középre súlyozott átlagolt mérést továbbfejlesztve nagyobb precizitású olvasást biztosít, a fotográfusok számára pedig a kompozíció pontosabb beállításának lehetőségét.
  • Két új víz alatti expozíció-vezérlési üzemmód: Az Olympus E-300-hoz készült búvártokkal és adapterekkel, valamint a tartozékok széles skálájával kiegészítve a fotósok a víz felszíne alatt is készíthetnek képeket. Most két új kimondottan a mélyben való fotózáshoz segítséget nyújtó expozíció-programozási üzemmóddal – a „Víz alatti makró”-val és a „Víz alatti nagylátószög”-gel – bővül a kínálat.
  • Megváltozott bekapcsolási folyamat a jövőben forgalomba kerülő objektívekhez: A bekapcsolási folyamat megváltozott, hogy támogassa a jövőben készülő cserélhető objektívek használatát.

Az Olympus E-300 1.3 firmware frissítése már letölthető. Egyszerűen nyissuk meg az Olympus Master szoftvert, csatlakoztassuk a fényképezőgépet az USB-kábellel a számítógéphez, és lépjünk fel az Internetre. Válasszuk a „Fényképezőgép frissítése” (Update Camera) funkciót az „Online szolgáltatások” (Online Service) menüből, és a frissítés azonnal megkezdődik.