Phase One digitális hátfalak

0

Három új digitális hátfalat jelentett be a professzionális fotózás terén jól ismert Phase One. A trió „legkisebb” tagja a P21 nevet viseli és 18 megapixeles felbontású fotói egyenként 54 MB feldolgozott méretűek. Használatát elsősorban a profi divat-, és portréfotósoknak ajánlja a gyártó. Nagy előnye a kategóriájában gyorsnak számító 60 kép/perces teljesítmény, valamint a megszokott stúdiókörnyezettől eltérően, a kültérben való használhatóság. A Phase One legújabb modelljeiben, így ebben is, megtaláljuk a cég egyedi 3S (Secure Storage System) technológiáját, mely a fényképek biztonságosabb tárolására hivatott. A rendszer minden behelyezett CF memóriakártyát ellenőrzésnek vet alá, így segítségével kiküszöbölhető például a sérült memóriakártyára való írás.


A Phase One P21 megjelenése 2006 februárjában várható.

A soron következő típusszámot viselő P30 elsősorban műtermi divatfotózás céljára ajánlott. 31 megapixeles felbontása mellé moiré mentességet ígér a Phase One, valamint 45 kép/másodperces sebességet. A gép érzékenysége ISO 50 és ISO 800 között állítható és e modellből sem kell hiányolnunk az imént említett 3S technológiát.

A Phase One P30 idén decembertől vásárolható meg.


A P45-ös impresszív 39 megapixeles felbontása szinte bármely professzionális felhasználó igényeit kielégítheti, 117 MB-os képmérete azonban megfelelő kapacitású memóriát igényel. A képek biztonságos tárolása miatt itt sem kell aggódnunk, hiszen az S3 technológia vélhetően ez esetben is hasznos segítség lehet. A hátfal percenkénti 35 fotó elkészítésére képes, érzékenysége pedig ISO 50 és ISO 400 között változtatható.

E modell megjelenése várható legkorábban, hiszen akár novemberben kézbevehetik az Phase One P45 iránt érdeklődők.