Három új Canon Selphy otthoni fotónyomtató

0

A Canon három új kompakt fotónyomtatójával elsősorban az otthoni felhasználókat segíti. A most bejelentett Selphy CP510 és CP710 mobil készülékeket akár útközben is használhatók, míg a Selphy DS810 kompatibilitásával tűnik ki: közvetlenül mobiltelefonról, PDA-ról, memóriakártyáról is képes nyomtatni.

Selphy CP710 fotónyomtató

A Canon új ultra kompakt, hőszublimációs technológiát használó nyomtatója beépített kártyaolvasója segítségével szinte minden ma forgalomban lévő memóriakártyáról képes közvetlenül, számítógép segítsége nélkül is nyomtatni. Támogatja a Canon Direct Print és PictBridge adatátvitelt, külön megvásárolható akkumulátora segítségével pedig akárhol használható. A nyomtatandó képek és a nyomtatási beállítások kiválasztását 1,5″-es színes LCD kijelzőn tehetjük meg.

  • hőszublimációs technológia
  • 300 x 300 DPI felbontás
  • három alapszín és védőréteg, színenként 256 árnyalat (24 bites színmélység)
  • 58 másodperc alatt nyomtat ki egy képeslap méretű fotót
  • keretek nélküli képnyomtatás
  • Canon Direct Print és PictBridge kompatibilitás
  • képes közvetlenül nyomtatni Compact Flash, Microdrive, Multimedia Card, SD, Memory Stick, Memory Stick Pro (továbbá megfelelő általakítóval Smart Media, Memory Stick DUO, Memory Stick DUO PRO, xD-Picture Card, miniSD Card) kártyákról
  • 1.5″ színes LCD kijelző, ikonokkal működő grafikus környezettel
  • külön megvásárolható akkumulátor csomag segítségével kb. 36 képeslap méretű fotó nyomtatására képes

Selphy CP510 fotónyomtató

A Canon másik ultra kompakt, hőszublimációs technológiát használó nyomtatója szintén támogatja a Canon Direct Print és PictBridge adatátvitelt, külön megvásárolható akkumulátora segítségével pedig akár 36 képeslap méretű fotót képes kinyomtatni bárhol a világban.

  • hőszublimációs technológia
  • 300 x 300 DPI felbontás
  • három alapszín és védőréteg, színenként 256 árnyalat (24 bites színmélység)
  • 58 másodperc alatt nyomtat ki egy képeslap méretű fotót
  • keretek nélküli képnyomtatás
  • Canon Direct Print és PictBridge kompatibilitás
  • külön megvásárolható akkumulátor csomag segítségével kb. 36 képeslap méretű fotó nyomtatására képes

Selphy DS810 fotónyomtató

A ma bejelentett egyetlen tintasugaras kompakt nyomtató támogatja a PictBridge adatátvitelt, kommunikál a népszerű memóriakártyákkal, emellett pedig IrDA és opcionális Bluetooth csatalkozója révén közvetlenül mobiltelefonról és PDA-ról is képes nyomtatni. Beépített szoftverei segítségével a képeket számítógép segítsége nélkül szerkeszthetjük, így például lehetőség van a vörösszem-effektus és a képzaj eltüntetésére, számítógép segítsége nélkül.

  • tintasugaras nyomtató
  • 4800 x 1200 dpi felbontás
  • három alapszín (C, M, és Y)
  • 63 másodperc alatt nyomtat ki egy képeslap méretű fotót
  • keretek nélküli nyomtatás
  • IrDA adatátvitel
  • opcionális Bluetooth támogatás
  • Canon Bubble Jet Direct Print és PictBridge kopatibilitás
  • 2,5″-es, színes LCD kijelző
  • beépített képszerkesztő szoftver

Sajtóközlemény

3 új Canon SELPHY nyomtató az otthoni fotónyomtatás szolgálatában

Amstelveen, Hollandia, 2005 augusztus 22.

A fotótechnikában és képalkotásban élen járó Canon ma bejelentette 3 új SELPHY kompakt fotónyomtatóját, amelyekkel az otthoni nyomtatást ösztönző nyomtatóinak sorát bővítette. A hordozható és stílusos SELPHY nyomtatók közvetlen nyomtatást tesznek lehetővé a kompatibilis digitális fényképezőgépekről, digitális videokamerákról, mobiltelefonokról és PDA-król, számítógép csatlakoztatása nélkül. Az új nyomtatók tartós, képminőségüket akár 100 évig1 megőrző, fotólabor minőségű nyomatokat készítenek, nyomatonként alig 30 eurocentért.2 A három új nyomtató:

SELPHY CP510 kompakt fotónyomtató – Nagyszerű értékű, ultra-kompakt, hőszublimációs, közvetlen nyomtatást támogató nyomtató az egyszerű, egy perces fotólabor minőségű nyomatokért. Támogatja a Canon közvetlen nyomtatás és PictBridge funkcióit. Hihetetlenül kis méret, beépített USB kábellel és külön megvásárolható akkumulátor készlettel a mobil nyomtatásért.

SELPHY CP710 kompakt fotónyomtató – Sokoldalú, ultrakompakt, hőszublimációs, közvetlen nyomtatást támogató nyomtató, amely egy perces fotólabor minőségű nyomatokat készít. A nyomtató memóriakártya nyílással rendelkezik a még nagyobb mobilitás érdekében. Támogatja a teljes PictBridge szabványt, 1,5″-os LCD monitorával kényelmesen megjeleníthetők és kiválaszthatók a képek, valamint nyomon követhető a nyomtatás is. A beépített USB kábel és a külön megvásárolható akkumulátor készlet még hordozhatóbbá teszik a nyomtatót.

SELPHY DS810 kompakt fotónyomtató – Kompakt, széles körű funkciókkal rendelkező, kreatív, közvetlen nyomtatást lehetővé tevő tintasugaras nyomtató PictBridge támogatással. Csatlakoztatható a legtöbb népszerű memóriakártya, valamint az iRDA és opcionális Bluetooth csatlakozáson keresztül a kompatibilis fényképezőgépes telefonok képei is kinyomtathatók. A FINE (Full-photolithography Inkjet Nozzle Engineering – fotolitográfiai eljárást alkalmazó nyomtatófej-gyártási technológia) nyomtatófejek akár 2 pikoliteres3 tintacseppek előállítására, valamint 4800 x 1200 dpi felbontású4, 63 másodperc alatt elkészülő nyomatok előállítására is képesek. A 2,5″-os LCD monitor és a beépített szoftver a szerkesztést, képminőség javítást és a képek nyomtatását is megkönnyíti.

A SELPHY kompakt fotónyomtató sorozat új tagjai is a Canon otthoni fotónyomtatás melletti elkötelezettségét mutatják, amelynek eredményeként az otthoni fotónyomtatás piaca 2004 és 2005 márciusa között 300%-kal nőtt.5 „Egy gyorsuló piacon a Canon képalkotás terén szerzett egyedi öröksége és tapasztalata a vásárlóknak több technológiai, csatlakozási, hordozhatósági és árbeli lehetőséget kínál” – mondta Mogens Jensen, a Canon Consumer Imaging Europe vezetője.

Fotólabor minőség

A SELPHY CP710 és SELPHY CP510 fotónyomtatók hőszublimációs nyomtatási eljárást alkalmaznak. Minden egyes papírra kerülő csepp akár 256 színárnyalatban (intenzitási szintben) jelenhet meg, az alkalmazott hőmennyiség függvényében. Így a Canon hőszublimációs nyomtatói összesen 16,8 millió szín előállítására képesek. A nyomatok legfelső rétegét egy tartós, fényes védőréteg óvja a mindennapok szennyeződéseitől, a vízcseppektől, zsíros ujjlenyomatoktól.

A SELPHY DS810 kompakt fotónyomtató a Canon szabadalmazott FINE technológiáját alkalmazza, amely hosszú nyomtatófejeket, valamint kivételesen magas fúvókaszámot és -sűrűséget állít a tökéletes nyomtatás szolgálatába. Ezek a nyomtatófejek rövidebb idő alatt több festéket képesek a médiára juttatni, mint a hagyományos tintasugaras nyomtatók, másodpercenként több millió mikroszkopikus, 2 pikoliteres cseppet festve a papírra a 10m átmérőjű mikro-fúvókákból – extrém pontossággal és precizitással. A fotók kifakulásának megelőzésére a SELPHY DS810 a Canon új ChromaLife100 rendszerét alkalmazza: a rendszer az eredeti Canon hőszublimációs festékpatronokat és speciális fotópapírjait tartalmazza, amelyeket a FINE nyomtatófejekkel való használatra fejlesztettek.

Mindkét nyomtatófolyamat szemcsék nélküli, lágy színű nyomatokat készít, nagyszerű színhűséggel és akár 100 évnyi élettartammal1, amely vetekszik az ezüst-halid minőséggel és tartóssággal.

Egyszerű nyomtatás

A SELPHY CP710 és SELPHY CP510 fotónyomtatók támogatják a Canon közvetlen nyomtatási szabványát, valamint a PictBridge funkciók széles skáláját, beleértve a Teljes keret nélküli nyomtatást, valamint a Dátum és Index nyomtatást. Emellett igazolványképek és egyedi videó képkockák nyomtatása is lehetséges ezekkel a nyomtatókkal a kompatibilis Canon fényképezőgépekről. A Canon vagy PictBridge kompatibilis fényképezőgéppel nem rendelkező felhasználók számára a SELPHY CP710 fotónyomtató az ideális választás, amely beépített memóriakártya nyílással rendelkezik a legnépszerűbb memóriakártyák befogadására.5 A képek kiválasztása és a nyomtatás a 1,5″-os LCD monitorról vezérelhető.

A SELPHY DS810 kompakt fotónyomtatóval az összes PictBridge kompatibilis digitális fényképezőgépről kinyomtathatja képeit, valamint a legtöbb memóriakártyáról is közvetlenül nyomtathat5. Amennyiben memóriakártyáról nyomtat, a nagy méretű, 2,5″-os LCD monitor segítségével használhatja a beépített szerkesztési funkciókat: a vörös-szem effektus csökkentést, a zajcsökkentést és az arcvilágosító funkciót.

A mobiltelefonokról való nyomtatás egyre nagyobb népszerűségnek örvend Európában. A fényképezőgépes telefonokról nyomtatott képek száma várhatóan a 2004-es 1,4 milliárdról 2008-ra 9 milliárdra emelkedik6. A mobiltelefonok közül egyre több támogatja a PictBridge funkciót, így a telefonok akár a három új SELPHY kompakt fotónyomtatóhoz is csatlakoztathatók. A SELPHY DS810 kompakt fotónyomtató IrDA és opcionális BlueToothŽ csatlakozást is kínál a kompatibilis telefonok számára, valamint rendelkezik egy Képoptimalizáló funkcióval is a telefonnal készített képek nyomtatási minőségének javítására.

Stílusos és hordozható

Az A5-ös lapnál kisebb méretű SELPHY CP710 és SELPHY CP510 kompakt fotónyomtatók elegendően kis méretűek ahhoz, hogy a könyvespolcon vagy az íróasztal fiókjában tárolja őket. Stílusos, keskeny vonalvezetésük bármelyik modern lakás dísze lehet. Az opcionális NB-CP2L akkumulátor készlettel pedig teljesen mobillá tehetők, és bárhol használhatók. A hordozhatóságot az opcionális DCC-CP1 hordozótáska is segíti. A felcsévélhető USB kábellel a SELPHY CP710 és SELPHY CP510 fotónyomtatók megkímélik a felhasználókat a hiányzó kábelek okozta bosszúságoktól.

Lágy, modern vonalvezetésének köszönhetően a SELPHY DS810 kompakt fotónyomtató dizájnja kellemes összhangban áll a nappali egyéb elektromos eszközeivel – a televízióval vagy a Hi-Fi rendszerrel. A stílus és könnyű kezelhetőség érdekében a nagy, fényes LCD monitor középen, a nyomtató vezérlőgombjai mellett található, így a képkiválasztás, szerkesztés és nyomtatás pillanatok alatt elvégezhető.

Rengeteg nyomtatási opció

A felesleges kiegészítőktől mentes, kombinált festékkazetta- és papírkészletek széles választéka elérhető a SELPHY CP710 és SELPHY CP510 kompakt fotónyomtatókhoz. A nyomtatási költségek a Canon KP-108IP takarékos – 108 képeslap méretű lapot tartalmazó – készletével akár 30 eurocentre is csökkenthetők nyomatonként. Ezen kívül az alábbi médiatípusok is megvásárolhatók:

100 x 148 mm-es, képeslap méretű (KP-36IP, KP-72IP, KP-108IP)

100 x 200 mm-es, széles (KW-24IP)

54 x 86 mm-es, hitelkártya méretű (KC-36IP)

hitelkártya méretű matrica (KC-18IF)

hitelkártya méretű mini matrica – 8 matrica kártyánként (KC-18IL)

A SELPHY DS810 kompakt fotónyomtatóval az ultrafényestől a selyemfényűig többféle médiára is nyomtathat. Az alábbi médiatípusok is megvásárolhatók:

10 x 15 cm-es, képeslap méretű – Photo Paper Pro (PR-101), Photo Paper Plus Glossy (PP-101), Photo Paper Plus Semi-Gloss (SG-101), Glossy Photo Paper (GP-401), Glossy Photo Paper Everyday Use (GP-501)

5 x 9 mm-es, hitelkártya méretű (GP-401)

10 x 15 cm-es mini matrica – 16 matrica oldalanként (PS-101)

Szoftver

Az új SELPHY kompakt fotónyomtatókhoz az Easy-PhotoPrint nyomtatószoftvert mellékelik a Windows platformon való nyomtatáshoz. A szoftver többek között arcvilágosító funkcióval, életlen arckorrekcióval, vörös-szem effektus csökkentő funkcióval és digitális arclágyító funkcióval rendelkezik a ráncok láthatatlanná tételére.

Macintosh rendszeren való nyomtatáshoz a SELPHY CP710 és SELPHY CP510 kompakt fotónyomtatókhoz az ImageBrowser 5.5 programot mellékelik. A SELPHY DS810 kompakt fotónyomtatóhoz az Easy-PhotoPrint Macintosh verzióját mellékelik.