Hipergyors fotónyomtató az Olympustól

0

Az Olympus P-11 hőszublimációs fotónyomtató 33 másodperc alatt elkészül egy 10×15 cm-es (A/6-os) papírképpel, így jelenleg a leggyorsabb ilyen technológiát használó nyomtató a világon. A készülék akár 16,77 millió színt is képes használni a valósághű árnyalatok érdekében, az elkészült nyomatokat pedig automatikusan védőbevonattal látja el, amely többek között a napsütés fakító hatásától és a koszolódástól is megóvja azokat. A P-11 támogatja a PictBridge szabványt, így digitális fényképezőgépekről számítógép közbeiktatása nélkül is kinyomtathatók a képek, de USB csatlakozója segítségével PC-vel is összeköthető. A készülék ősztől Magyarországon is kapható.



Sajtóinformáció

A leggyorsabb 10×15 cm-es fotóminőségű nyomtatás!*
Olympus P-11 hőszublimációs fotónyomtató

Hamburg, 2005. augusztus 29. – Bár a digitális fotózás hatalmas előnye, hogy a képek közvetlenül az elkészítés után megtekinthetőek, de semmi sem hasonlítható ahhoz az élményhez, amelyet egy valóban kézzelfogható fénykép szerez. Ahelyett, hogy tolonganánk a fényképezőgép LCD kijelzője, vagy a számítógép monitorja körül, a kinyomtatott fényképeket kényelmesen körbeadhatjuk, hogy teljes pompájukban megnézhesse mindenki, és aztán fotóalbumba helyezve, bármikor elővehetjük őket. Szerencsére, ma már igen jó minőségű papírképek állíthatók elő otthon. Az pedig csak hab a tortán, hogy az Olympus P-11 hőszublimációs nyomtatóval az élet különös pillanatait, mint például egy gyermek születését, egy boldog pár házasságkötését rögtön valódi fényképként nyomtathatjuk ki, így azokat azonnal megoszthatjuk barátainkkal, családunkkal. Mindössze 33 másodperc szükséges egy nagyszerű 10×15 cm-es, szegély nélküli fotó nyomtatásához, így a P-11 a jelenleg kapható leggyorsabb hőszublimációs fotónyomtató*.

Az Olympus P-11 első osztályú képeket nyomtat, amelyek felveszik a versenyt a professzionális fotólaborokkal. Az ámulatba ejtő minőség a hőszublimációs nyomtatási eljárásnak köszönhető. Akár 16,77 millió szín kerülhet a papírra annak érdekében, hogy a képeken valósághű árnyalatokat kapjunk vissza – erre a legtöbb tintasugaras nyomtató nem képes, akármilyen nagy dpi-s felbontással rendelkezik is. A fényes felületű, A6-os (10×15 cm), szegély nélküli nyomtatása mindössze 33 másodperc alatt készül el. A képek UV állóak – nem úgy, mint a fotólaborokban készült normál fotók – sőt automatikusan egy védőbevonat is kerül rájuk, hogy védve legyenek a környezet káros hatásai ellen, mint például a napsütés, kosz, pára, egyéb szennyeződés.

Bármely fényképezőgép, amely támogatja a PictBridge szabványt, közvetlenül csatlakoztatható a P-11 nyomtatóhoz, a számítógép kihagyásával. Mindemellett ez a legújabb Olympus modell USB csatlakozóval is rendelkezik, így a korábban a számítógépen szerkesztett vagy tárolt képeket teszi könnyen kinyomtathatóvá.

A csak 184,2 x 180,0 x 157,6 mm (szélesség x mélység x magasság) méretekkel rendelkező, szép kialakítású fotónyomtató igazán kis terület foglal. Hogy még kisebb helyen elférjen a polcon vagy az íróasztalon, a papírtálca a készülék tetejére került.

A gyors, fotó minőségű képek nyomtatására alkalmas Olympus P-11, stílusos megjelenésével és kedvező árával, igazán meggyőző. A készülék 2005 őszétől vásárolható meg.

Olympus P-11 fotónyomtató:

  • Hőszublimációs nyomtató 310 dpi felbontással és 16,77 millió színárnyalattal

  • Fotórealisztikus A6-os méretű nyomtatás (148 mm × 100 mm)

  • Nyomtatás mindössze 33 mp alatt

  • Teljesen szegélymentes nyomtatás

  • PictBridge (Direct Printing Standard) kompatibilitás

  • USB interfész PC-ről történő nyomtatáshoz

* A világ leggyorsabb 10 x 15 cm-es hőszublimációs nyomtatója 2005 júliusában.