Corel Paint Shop Pro X

0

Korábban a JASC Inc. által készített Paint Shop Pro a PhotoShop olcsóbb, ám az újabb verzióiban aligha kevesebbet tudó konkurenciája. A JASC felvásárlása után a Paint Shop Pro a Corel neve alatt fut, így a legújabb változat a Corel Paint Shop Pro X nevet kapta.

Az újítások között a Corel Paint Shop Pro X-ben integrált oktatóközpontot is találunk (ILC), megkönnyítve a program kezelésének elsajátítását. E szolgáltatás mind a kezdőknek, mind a haladóknak hasznos lehet. Szintén újdonság a tallózó eszköztár (Browser Pallette), amellyel így a legegyszerűbben végezhetők el a fájlok megtekintése, csoportosítása. A Smart Photo Fix segítségével egy gombnyomásra javíthatók automatikusan a fehéregyensúly, világosság, telítettség, élesség. A perspektíva korrekció a korábbinál jóval hatékonyabb és potosabban paraméterezhető lett.

A Paint Shop Pro mellett a Photo Album új verziója is megjelent. A Corel Photo Album 6 hatékony kategorizálási, szerkesztési, megosztási és keresési funkciókat tartalmaz, amellyel így a több ezer képfájl között tarthatunk rendet.

Sajtóközlemény:

Megérkezett a Corel Paint Shop Pro X és a Corel Photo AlbumTM 6!

Ottawa, Kanada – 2005. szeptember 12. – A Corel Corporation bemutatta várva várt Corel Paint Shop Pro X és Corel Photo AlbumTM 6 szoftvereit. Ez a két termék fontos újdonság a Corel digitális képkezelői portfoliójában és az első szoftver-verzióújítás azóta, hogy a Corel 2004 novemberében megvásárolta a Jasc-ot.

„A Corel Paint Shop Pro X és a Corel Photo Album 6 új szintet képviselnek a programkezelés könnyedségében és a legjobb bizonyítékai a Corel szándékának, hogy kiemelkedjen a rohamléptekkel bővülő digitális képkezelői piacból.” – avatta fel David Dobson a Corel vezérigazgatója az új termékeket.
A program fejlesztése során számos felhasználó véleményét kérte ki a Corel, hogy a programkezelést minél egyszerűbbé tehessék. A felhasználók főként a beépített oktató eszközöket, a könnyen felfedezhető képességeket és a leggyakoribb képszerkesztő és rendszerező feladatok automatizálását említették, mint a felhasználóbarát képkezelő szoftver legfontosabb ismérvei. A Corel Paint Shop Pro és a Corel Photo Album újítása pontosan ezekre a funkciókra koncentrált, és így a hobbi és profi fotósok által egyaránt könnyen kezelhető terméket készített.

A következő újdonságok találhatók a Corel Paint Shop Pro X képszerkesztőben:

  • Paint Shop Pro X Learning Center: A program oktató központja feladatok szerint, logikusan rendezi el az eszközöket, lépésről lépésre vezeti be a program kezelőit a felhasználás rejtelmeibe, és gyors hozzáférést biztosít az alapvető képszerkesztési műveletekhez tartozó instrukciókhoz és eszközökhöz.
  • Browser Palette: A kereső felület immár szerves része a Paint Shop Pro X munkafelületének, így még könnyebbé vált a fényképek keresése, megtekintése, rendszerezése és szerkesztése.
  • Smart Photo Fix: Ez az intelligens eszköz elemzi a képeket, és javaslatokat tesz a szín, az élesség, a fényerő és a telítettség beállítására, ráadásul mindezt egy lépésben.
  • Makeover Tools: Ez az eszköz a Paint Shop Pro X sminkese. Segítségével napbarnított bőrt, fehér fogakat és alapozót kaphatnak a fényképek alanyai.
  • Object Remover: A nem kívánatos tárgyak és személyek észrevétlenül eltüntethetők ezzel a funkcióval, a program pedig a megfelelő háttérrel tölti fel az űrt.
  • Corel Photo Album 6 – alapváltozat: Most először a Paint Shop Pro X tartalmazza a Corel Photo Album 6 alapváltozatát, amellyel egyszerűen és hatékonyan lehet rendszerezni és megosztani másokkal a képeket.
  • Profi funkciók: A Paint Shop Pro X támogatja a 16 bit/csatorna beállításokat, az ICC alapú színkezelést, az ICC profilt felhasználó CMYK képek importálását és exportálását. Ezen felül lehetőséget nyújt az LCD monitorok megfelelő kalibrálására is.

A Corel Photo Album 6 kattintás nélküli tölti le, és hatékonyan óvja a képeket
Kategóriáján belül a Corel Photo Album 6 nyújtja a legtöbb funkciót, amelyek közül a különböző tudásszintű felhasználók is megtalálják a képek egyszerű letöltéséhez, rendszerezéséhez, szerkesztéséhez, megosztásához és védelméhez szükséges eszközöket. A vadonatúj kattintás nélküli letöltéssel a képkészítők úgy tölthetik le, tekinthetik meg és rendszerezhetik képeiket, hogy közben egyszer sem érnek hozzá az egér gombjához. A Corel új Photo Tray eszközével, pedig mindenki maga állíthatja össze a „teendők listáját” ami alapján a program rendszerezi, hogy mely képeket kell elküldeni emailben, melyeket kell kinyomtatni, és mit kell feltölteni az internetre. Az új automatizált folyamatok időt takarítanak meg és gyorsan lehetővé teszik, hogy a készítők gyönyörködhessenek a képekben és megoszthassák azokat másokkal.

A Corel Corel Photo Album 6 legfontosabb újításai:

  • Corel Photo Downloader: A Corel Photo Album 6 felhasználójának csak egyszer kell beállítania a letöltés paramétereit. Ezután minden alkalommal, amikor fényképezőgépet vagy memóriakártyát csatlakoztatnak a számítógéphez a Corel Photo Album 6 automatikusan letölti, helyes irányba forgatja és elmenti a képeket az előre beállított célkönyvtárba.
  • Képkereső: A Corel Photo Album 6 megkeresi a számítógépen található összes képet és automatikusan dátum szerinti sorrendbe szervezi azokat.
  • Kreatív segédeszközök: A Corel Photo Album 6 sablonok széles tárházát kínálja, amelyekkel fényképes naptárak, képeslapok, kollázsok, videó CD-k, multimédiás diavetítések, bizonyítványok készíthetőek.
  • Automatikus képhelyreállítás, biztonsági mentés és tárolás: Évente több milliárd digitális képet tárolnak világszerte számítógépeken, mégis az otthoni felhasználó mindössze 15 százaléka használ biztonsági mentést a merevlemezén (Forrás: IDC). Ennek következtében egyre többen veszítik el képeiket a gépek lefagyása vagy vírusok miatt. A Corel Photo Album 6 tartalmazza a PhotoSafeTM technológiát, ami automatikusan biztonsági mentést készít és óvja a képeket, a PhotoRecoveryŽ szoftver pedig bármilyen digitális médiából helyreállítja a véletlenül törölt képeket, videókat és hanganyagokat.
Az új termékek árai: Corel Paint Shop Pro X 119 Euro + ÁFA, Corel Photo Album 41 Euro + ÁFA