Fotókiállítás Miskolcon

0

Többek között az Epson támogatásával nyílt meg szeptember 12-én Bakos Veronika fiatal fotóművész kiállítása a miskolci Ifjúsági és Szabadidő Ház Fotógalériájában. A kiállítást október 4-ig lehet megtekinteni.

Sajtóközlemény:

Egy fotómodell fotói

Az EPSON fiatal fotóművészeket támogat

Budapest, 2005. szeptember 23. – Szeptember 12-én nyitotta meg kapuit Miskolcon, az Ifjúsági és Szabadidő Ház Fotógalériájában Bakos Veronika fotográfusnak az Epson Magyarország támogatásával létrejött, „Gyöngyök” című kiállítása. Az ifjú művésznő a kamera mindkét oldalán helyt áll, hiszen gyakorló fotómodell.

A miskolci kiállítást Vinnay Péter fotográfus nyitotta meg: „Őszinte örömmel nyitok meg minden kiállítást, amelyen fiatal és tehetséges magyar fotóművészek állítják ki képeiket. Fontosnak tartom a pályakezdő művészek bemutatkozását, hiszen oly sokan vannak, akik azért tűnnek el a süllyesztőben, mert nem kapnak megfelelő bemutatkozási lehetőséget.” A tárlaton Bakos Veronika válogatott képei láthatók, amelyek átfogó jelleggel kívánják bemutatni a művésznő fotóit, így portrék, aktok, természetfotók és utazási képek egyaránt szerepelnek. A kiállítás októberben Nyíregyházára, novemberben pedig a fővárosba költözik. A kiállítás-sorozat fő támogatója az Epson magyarországi képviselete.

A képviselet vezetője, Fábián Miklós elmondta: „Az Epson fontosnak tartja a fiatal fotós tehetségek támogatását, ezért is járultunk hozzá szívesen a kiállítás létrejöttéhez.

Bakos Veronika nem szervezett keretek között tanulta a fotózást, hanem autodidakta módon sajátította el azt. Első képeit mindössze három évvel ezelőtt készítette, amikor barátjától megkapta első fényképezőgépét. Leggyakrabban diára és negatívra készít színes és fekete-fehér képeket, de a digitális technikát sem veti meg. Az utóbbi év jelentős sikerei közül – dobogós hely különböző fotópályázatokon – kiemelkedik a III. Lumix Digitális Fotópályázaton elért I. díja. Két képe a 2005-ös Magyar Sajtófotó Kiállításon is szerepelt, fotói ezen kívül több újságban, magazinban és könyvben is megjelentek.

Bakos Veronika kiállításainak támogatásán kívül az Epson az idén létrehozta Európai Nemzetközi Fotóművészeti Díját, amelyre a fotózást még tanuló vagy azzal kísérletező fényképészek jelentkezhettek. Megismerni, kiterjeszteni és átlépni a művészet határait – ezt a mottót tűzte zászlajára a cég, amikor útjára indította ezt a pályázatot. A képeket nemzetközileg elismert fotográfusokból álló zsűri bírálja el, ők fogják eldönteni, hogy kik fogják megkapni az összesen 25 000 euro értékű díjakat. A jutalmazott képek Kölnben, az „art cologne” kiállításon lesznek láthatók. Az Epson ezzel a pályázattal is a fiatal művészek bemutatkozását kívánja elősegíteni.

Bakos Veronika kiállításáról
Helyszín: Miskolci Ifjúsági és Szabadidő Ház Fotógalériája, Miskolc, Győri kapu 27. Nyitvatartás: Szeptember 12-től október 4-ig, hétköznaponként 9-19, szombaton 9-13 óráig.

Az Epsonról
A Meerbusch-i székhelyű Epson Deutschland GmbH a fotónyomtatás és digitális képalkotás vezető termék- és megoldásszállítója. Az Epson Deutschland termékportfoliója kiváló minőségű fotónyomtatókat és szkennereket foglal magába lézer- és mátrixnyomtatók, multifunkcionális eszközök, multimédiás projektorok és eredeti kiegészítők mellett. A Viszonteladói Rendszerek és Eszközök valamint a Gyártás-automatizálás részlegek ezt a termékskálát pénztári nyomtatókkal és rendszerekkel, valamint precíziós robotokkal egészítik ki. A 300 alkalmazottat foglalkoztató EPSON Deutschland felelős a Németországban, a Benelux államokban, Svájcban, Ausztriában és Kelet-Európa nagy területein működő értékesítési hálózat fenntartásáért.