Új Sony gépcsalád: DSC-N1

0

A Sony DSC-N1 egy vadonatúj ultrakompakt sorozat első (és reméljük nem utolsó) tagja. A stílusos fém házba öltöztetett fényképezőgép főbb jellemzői közé tartoik a 8 Mpixeles 1/1,8″ méretű CCD, az érintésérzékeny 3″-os igen nagy méretű LCD (amely jelenleg egyedülálló), a VGA felbontású videórögzítési lehetőség és a Carl Zeiss Vario Tessar 3x-os zoom objektív és mindössze 2 cm gépvastagság.

A DSC-N1-gyel legnagyobb felbontásban 3264×2448 pixeles fotókat készíthetünk, vagy a gép belső 26 MByte-os memóriájába, vagy az opcionálisan megvásárolható Memory Stick Pro Duo kártyára. A CCD-re képet vetítő Carl Zeiss Vario Tessar optika 3x-os zoomátfogású, kisfilmes rendszerbe vetítve 38-114 mm-nek megfelelő gyújtótávolságú. Fényereje nagylátószögnél f/2,8, míg tele állásban f/5,4 (ez azért kissé elmarad az átlagos f/4,8 értéktől).
A gép hátuljára szerelt 3″-os, 230 ezer pixeles LCD érintésérzékeny, így több feladatot is elvégezhetünk anélkül, hogy gombokat kellene nyomogatnunk.
A gép egyedi szolgáltatásai közé tartozik az album funkció és a zenei aláfestéssel is kombinálható diavetítés. Az album funckióhoz a fotókat akár egyszerre mindkét tárhelyre is elmenthetjük, míg a Memory Stick Pro Duo-ra a teljes felbontásúakat, a belső memóriába a VGA méretűre leméretezetteket rögzíti a gép. Így a belső memória akár 500 VGA felbontású kép tárolására is elegendő. A fényképezőgép az 500. kép után képes automatikusan törölni a régebbieket, hogy az új leméretezett felvételeknek helyet adjon, de bármely képet levédhetünk a törlés ellen. A képek között akár dátum szerint is kereshetünk.
További érdekesség, hogy a képekre akár egyéni rajzokat is készíthetünk, azokat saját ízlésünk szerint egészíthetjük ki az érintésérzékeny LCD segítségével.

Az energiaellátást Sony InfoLithium akkumulátor biztosítja, amely egy feltöltéssel 270 felvétel elkészítését teszi lehetővé.
A fényképezőgéphez opcionális dokkolóállomás is vásárolható.

A Sony DSC-N1 november 20-án kerül forgalomba, ára 500 dollár körül alakul majd.