16:9-es CCD-jű Leica D-Lux 2

0

A Leica és Panasonic közös együttműködése régóta ismert tény. Ez az együttműködés ráadásul olyan szintű, hogy néhány fényképezőgép nem csak Panasonic név alatt, de a patinás Leica logóval is piacra kerül.

Így történt ez az első 16:9 oldalarányú CCD-vel dolgozó Panasonic DMC-LX1-gyel is, amelyet most a Leica D-Lux 2 néven jelentett be. A fényképezőgép paraméterei megegyeznek a DMC-LX1-ével, sőt külseje is nagyban hasonlít rá. A különbség minimális: a Leica változatánál hiányzik a váz eleji kiemelkedés, illetve a hátlapon az LCD alatt megjelent a Leica Camera Germany felirat, no és persze a Lumix felirat helyett most egy Leica logó látható.

A fényképezőgép 8 Mpixeles felbontású, optikája természetesen Leica gyártmányú. A gyújtótávolság 6,3-25,2 mm, amely kisfilmes formátumba átváltva 28-112 mm-nek adódik. A 4x-es optikai zoomon felül max. 4x-es digitális zoom, illetve a Panasonic által bevezetett Extra Optical Zoom is igénybe vehető. Ez utóbbi kisebb felbontású képeknél végez a gyújtótávolság függvényében automatikus képkivágást. A berázás elkerüléséről a Panasonic Mega O.I.S képstabilizáló rendszere gondoskodik.
Az automatikus élességálítás 9 ponton történhet, melyek közül a fotós szabadon választhat. Ezen kívül használhatunk kézi élességállítást is.
Videófelvételkor akár 848×480 pixeles, 16:9 oldalarányú mozgóképeket is rögzíthetünk, de természetesen használhatjuk az egyébként elterjedtebb 4:3 oldalarányú 640×480 pixeles felbontást is.
A kész felvételek SD kártyára kerülnek, melyből a gyártó 64 MB kapacitásút mellékel.
Az energiaellátásról 1150 mAh-s Li-ion akkumulátor gondoskodik.

A részletes műszaki paraméterek természetesen adatlapunkon megtalálhatók.