6 Mpixeles Olympus SP-700

0

Az Olympus SP sorozatának legújabb tagja a 6 Mpixeles SP-700. A gép 1/2,5″ típusú, 6 millió képpontos CCD-t kapott, mellyel legnagyobb felbontásban 2816×2112 pixeles fotók készíthetők.
A képeket 3x-os átfogású, kisfilmes rendszerbe átváltva 38-114 mm-nek megfelelő gyujtótávolságú rejtett optika vetíti a képérzékelőre. Az objektív 11 lencsetagot tartalmaz 9 csoportba rendezve, melyek között 3 aszférikus tag is helyt kapott. A fényerő nagylátószögnél f/3,3, míg tele állásban f/4,0.
Az állókép készítés mellett természetesen van lehetőség videók rögzítésére is, napjaink elvárásainak megfelelően mindez VGA felbontásban és 30 kép/mp képfrissítéssel.
Az új fényképezőgépet szürke és kék színben is megvásárolhatjuk majd, piacon való megjelenése 2005 karácsonyára várható.





SAJTÓKÖZLEMÉNY:

Felvételkészítés és megtekintés a legnagyobb LCD kijelzőn

Olympus SP-700

Hamburg, 2005. október 4. – Az Olympus SP-700 felhasználóit nem csak 6.0 millió pixel és a kiváló eredményt garantáló fotografikus funkciók széles skálája kápráztatja el, de kihasználhatják az eddigi legnagyobb LCD kijelzőt, ami a felvételkészítést és megosztást feledhetetlen élménnyé teszi. Az óriási, 7.6cm (3.0″) átmérőjű, 230.000 pixeles, lélegzetelállítóan tiszta képet biztosító „Napfény” LCD kijelzőn a képek jelentősen kényelmesebben, és egyszerűbben foghatóak be és jeleníthetőek meg, mint bármikor korábban. A nagyméretű képernyőnek köszönhetően ez a 3x-os optikai zoom átfogással rendelkező modell „Album”, valamint „Összehasonlítás” és „Felvétel” funkciókkal is büszkélkedhet. Ez utóbbi lehetőséget nyújt az egyidejű felvételkészítésre és lejátszásra – így a fotósok élvezhetik azt a luxust, hogy „szemmel tarthatják” az előzőleg készített felvételeket. A különleges „Útmutató” funkció egyszerű kezelést biztosít – még a kezdő felhasználók számára is. Az SP-700 vékony vonalvezetésű, fém gépvázzal rendelkezik, kék és ezüst színekben kapható.

Az SP-700 felhasználói többet láthatnak. „Napfény” LCD kijelzője az egyik legnagyobb a piacon, melyen nagy, 7.6cm-es méretben jeleníthető meg bármilyen téma, és biztosan magához vonzza a tekinteteket. A nagyfelbontású, 230.000 pixeles kijelző a rendkívüli képélesség szempontjából is kitűnő. A nagyméretű LCD-n a képek természetesen megjeleníthetőek egyenként vagy dia nézetben is.

A kompozíciókat életre keltő SP-700 6.0 millió pixeles minőségben rögzíti a felvételeket. A TruePic TURBO processzor az optimális eredményen kívül rövid válaszidőt és indítási időt is garantál, és a használatával készített fotók élethű színei és vibrálása még a legbuzgóbb felhasználókat is meggyőzik. Az 1:3.3-4.0 precíziós 3x-os zoom objektív rugalmas felvétel-készítési lehetőséget biztosít 38-114mm-es gyújtótávolság-tartományban (35mm-es fényképezőgépre vonatkoztatva).

A fotósok kihasználhatják az expozíció-vezérlési üzemmódok nyújtotta kényelmet, és szakszerűen komponálhatják meg a képeket. Az automatikus üzemmód mellett még 24 program áll rendelkezésre, melyek a leggyakoribb felvételi körülményeknek megfelelően használhatóak. Legyen az portré, éjszakai fotózás, tengerparti nyaralás vagy síelés, a felhasználó biztosan megtalálja az igényeinek megfelelő, előre beprogramozott üzemmódot. Még víz alatt is fényképezhetünk -az opcionálisan megvásárolható PT-031 búvártok használatával. Makró és Szuper makró üzemmódban mindössze 3cm távolságról is meggyőző közeli felvételek készíthetőek. A képek tónuseloszlási görbéjének ábrázolására szolgál a „Hisztogram” funkció, mely lejátszó és felvételi üzemmódban is megjeleníthető. Az elégtelen megvilágítás okozta kellemetlenségek elkerülése érdekében, a beépített vaku többféle villantási üzemmódja minden esetben megfelelő megvilágítást biztosít.

Az Olympus SP-700 a filmfelvételek készítésétől sem riad vissza. A filmfelvétel funkcióval VGA minőségű videofelvételek készíthetőek 30fps sebességgel.

A fényképezőgépen elérhető különböző szerkesztő funkciók lehetőséget biztosítanak a felvételek utólagos finombeállítására. A vörösszem-korrekción kívül a felhasználó beállíthatja a fényerőt és a telítettséget, továbbá fekete-fehér vagy szépia árnyalatú képekké konvertálhatja a fotókat – mindezt számítógép használata nélkül. Ezen felül a speciális kreatív funkciók, mint például a „Felvétel” és „Kiválasztás”, „Cím” és „Naptár” beszúrása, Két fotó egyben és „Panoráma” (Olympus xD-Picture Card memóriakártyával) funkciók érdekes effektusok hozzáadását teszik lehetővé. A rendelkezésre álló LCD képterület teljesen kihasználható az SP-700 „Összehasonlítás” és „Felvétel” funkciójának alkalmazása esetén. Ebben az üzemmódban a képernyő egy részén megjeleníthetőek korábbi felvételek, miközben új képek is megkomponálhatóak rajta. Ez a funkció szabadságot biztosít a fotós számára, és lehetővé teszi az elkészített felvételek egyidejű megjelenítését, így összehasonlíthatóak, a témák szükség esetén újrafotózhatóak.

A funkciók széles skálája ellenére a fényképezőgép hihetetlenül felhasználóbarát. Abban az esetben is, ha a fotós bizonytalan a menüopciókat vagy az üzemmódokat illetően, mindig kéznél van az „Útmutató” funkció, mely segítségére lesz a szükséges információk megjelenítésével. A PictBridge kompatibilitásnak köszönhetően mi sem egyszerűbb a nyomtatásnál. Ez a szabvány lehetővé teszi a kiváló minőségű fotók direkt nyomtatását otthoni környezetben – számítógép használata nélkül – olyan kompatibilis nyomtatókkal, mint például az ultra nagysebességű Olympus P-11.

Külső megjelenés tekintetében az SP-700 klasszikusan elegáns. Az ezüst és kék színben kapható fém gépváz tartós, és a vonalvezetésének köszönhetően, könnyen becsúsztatható bármilyen zsebbe.

A figyelemreméltó, 7.6cm-es LCD-t, 6.0 millió pixeles felbontást és sokoldalúságot, ámde egyszerű kezelhetőséget ötvöző Olympus SP-700 2005 év végén lesz kapható.

Az Olympus SP-700 főbb műszaki adatai

  • Extra méretű, 7.6 cm-es, nagyfelbontású, 230.000 pixeles LCD kijelző
  • 6.0 millió pixel
  • Precíziós 3x-os optikai zoom (35mm-s megfelelője 38-114mm)
  • Automatikus üzemmód, plusz 24 expozíció-vezérlési program (köztük Portré, Vízpart, Hó, Éjszakai és Víz alatti üzemmódok) segíti a problémamentes felvételkészítést
  • Filmfelvétel és hangrögzítés (VGA minőségben, 30fps sebességgel)
  • Kreatív funkciók, pl. „Diavetítés”, „Összehasonlítás” és „Felvétel”, „Felvétel” és „Kiválasztás”, „Hisztogram” felvételi és lejátszó üzemmódban.
  • „Útmutató” funkció segíti a kezelést. A különböző menüopciók és expozíció-vezérlési programok leírását jeleníti meg.
  • Képszerkesztő funkciók a fényképezőgépen, pl. vörösszem effektus korrigálása, fényerő, telítettség, kivágás, fekete-fehér és szépia – számítógép nélkül
  • 11 MB belső memória plusz xD-Picture Card memóriakártya nyílás
  • Szuper makró felvétel 3cm-ről
  • TruePic TURBO processzor
  • PictBridge támogatás