Nikon segédvaku és vakuvezérlő

0

A D200 apropóján új megvilágítási egységeket is kapunk az SB-R200 segédvaku és az SU-800 vezérlő képében. A frissen megjelenő eszközök elsősorban a makrofotósok igényeihez lettek igazítva.

Az SB-R200 segédvakut egy adapter segítségével az objektív elejére illeszthetjük, így közvetlen megvilágítást használhatunk az apróbb tárgyak fényképezésénél, de használható kiegészítő világításként, többvakus rendszerben is a korábbi SB-600 és SB-800 vakukkal, vagy a most megjelenő SU-800 vakuvezérlővel kombinálva. Az SB-R200-at a vezérlő módban használható belső vakukkal is használhatjuk, mint pl a D70, D70s, vagy a D200 belső villanója.





Az SU-800 vezérlő egy többvakus rendszer vakucsoportjainak kiterjedt irányítására alkalmas. Segítségével például az egyes vakuelemek teljesítménye manuálisan szabályozható az SU-800 kijelzőpanelén.




A két új vakuegység makrokit összeállításokban is kapható lesz. Várhatóan december végétől kaphatók majd. Az SB-R200 segédvaku nyitóára 255 euro lesz, az SU-800-é még nem ismert. Makrokit összeállításban 820 (2 db S-BR200, 1 db SU-800, szűrők, gyűrűk, adapterek) és 565 Eurós (2 db SB-R200, szűrők, gyűrűk, adapterek) áron vásárolhatók meg.

Sajtóközlemény:

A Nikon az SB-R200 segédvakuval és az SU-800 vakuvezérlővel bővíti Kreatív Megvilágítási Rendszerét

A Nikon Europe bejelentette az SB-R200 vezeték nélküli segédvakut és az SU-800 vezeték nélküli vakuvezérlőt. Mindkét eszköz a Kreatív Megvilágítási Rendszer része.

Az új berendezések célja, hogy megkönnyítsék a makrofotózáshoz szükséges megvilágítás előállítását, egyúttal bővítsék a többvakus fényképezés lehetőségeit. A terméktervezés folyamán igénybe vették szakképzett természeti és orvosi makrofotósok segítségét is.

SB-R200

Az SB-R200 vadonatúj vakuegység, amely két jellemző felvételi helyzetben könnyíti meg a fotósok dolgát. A makrofotózás igényeinek kiszolgálására újonnan kifejlesztett minirendszer elemeként az SB-R200 könnyű és kis méretű, ennél fogva egy adaptergyűrű segítségével az objektív elejére illeszthető, hogy közvetlen megvilágítást nyújtson apró tárgyak fotózásakor. Az eszköz teljes mértékben kompatibilis a Nikon Fejlett Megvilágítási Rendszerrel, így többvakus fényképezésnél is használható az SB-800 és SB-600 vakuk kiegészítésére.

Rugalmas vezérelhetőség

Az SB-R200 az SU-800 vakuvezérlővel vagy egy fővaku módba állított SB-800 vakuval vezérelhető. Ezen felül irányítható azokkal a Nikon digitális tükörreflexes gépekkel is (D70s/D70/D200), amelyek beépített vakuja képes Vezérlő módban működni.

SU-800

A többfunkciós SU-800 egység az i-TTL többvakus fényképezés irányító központjának szerepét tölti be makrofotózás és egyéb felvételkészítés során egyaránt. Az SU-800 képes a Kreatív Megvilágítási Rendszerbe tartozók segédvakuk csoportjainak irányítására, és teljesen automatikusan az optimális megvilágítást állítja be apró tárgyak fotózásakor. Az egyes vakuegységek teljesítményének manuális beállítása is könnyen végrehajtható az SU-800 kijelzőpanelén.

Makrofotózási készletek is kaphatók

A fotós fényképezőgépének típusától függően két makrofotózási készlet is elérhető. Az első a Nikon R1C1 makrovakuzási vezérlőkészlet, amely az SU-800 vakuvezérlőt, valamint két SB-R200 egységet tartalmaz a tartozék adaptergyűrűkkel, objektívadapterekkel, szűrőkkel és más elemekkel együtt.

A kevésbé költséges alternatíva a Nikon R1 makrovakuzási segédvaku-készlet, amely két SB-R200 egységet tartalmaz a tartozék adaptergyűrűkkel, szűrőkkel, stb. – ugyanakkor nem tartalmazza az SU-800 vakuvezérlőt. Ez a készlet a D70/D70s/D200 fényképezőgépek tulajdonosai számára ideális megoldás, hiszen ők a gépük beépített vakuját is használhatják vakuvezérlőként a segédvakuk irányítására.

Mindkét készlet számos tartozékot tartalmaz, amelyek még hatékonyabbá teszik a makrovakuzást. Megtalálható közöttük az SW-11 szupermakró pozicionáló adapter, az SJ-R200 színszűrő készlet, az SW-12 diffúzor, valamint az SW-C1 flexibilis tartókar-kapocs.

Igazítsa saját igényeihez a Kreatív Megvilágítási Rendszert!

Az SU-800 és az SB-R200 külön is megvásárolható, így a fotósok igény szerint, szabadon bővíthetik velük az SB-800 és SB-600 vakukból álló, saját Kreatív Megvilágítási Rendszerüket.

SC-30 kábel

A külön megvásárolható SC-30 kábelszett segítségével a nem i-TTL fényképezőgépek (például D1 sorozat/D100/F5/F100) is képessé válnak arra, hogy két SB-R200 vakut TTL vakuzás során vezéreljenek.