Nikkor AF-S DX VR 18-200mm

0

Nikon AF-S DX 18-200mm/F3,5-5,6 G IF-ED VR
Gyújtótávolság18-200mm (27-300 mm ekv.)
Látószög 76-8 o
Legszűkebb blendeF22/F36
Felépítés16 lencsetag 12 csoportban
két ED üveglencse
3 aszférikus tag
Fókusz rendszerSWM
Közelpont 50 cm
Szűrőmenet72 mm
Méretek (átmérő x hossz) 77 x 96,5 mm
Tömeg560 gramm
A Nikon D200 fényképezőgéppel egy időben egy új optika megjelenése is várható, mely elsősorban a sokoldalú, ultrazoom kategória kedvelőinek jelent majd könnyebbséget. Az új 18-200mm-es objektívet szinte minden modern kényelmi szolgáltatással felszerelték. Silent Wave élességállító motorjának köszönhetően gyors és szinte hangtalan a fókuszálás, a 2 ED és 3 aszférikus lencse pedig az optikai teljesítményen hivatott javítani. Az objektívet ezen felül felszerelték a Nikon továbbfejlesztett VR II. rázkódáscsökkentő rendszerével, mely a gyár mérései szerint akár 4 rekeszértéknyi előnyt is biztosít hagyományos társaival szemben.

Az objektív csak DX rendszerű képérzékelő méretű fényképezőgépekhez használható, így bármely Nikon, vagy Nikon F bajonettes DSLR géphez. Kisfilmes értéken a 18-200mm-es optika így kb. 27-300mm-nek megfelelő képkivágást ad.

Az objektív a D200 vázzal egyidőbben, december végén kerül boltokba, ajánlott fogyasztói ára 821 Euro lesz.





Sajtóközlemény:

A Nikon nagy teljesítményű, sokoldalú új Zoom-Nikkor objektívje tökéletesített rázkódáscsökkentő rendszerrel rendelkezik

Amszterdam, Hollandia: A Nikon Europe bejelentette az AF-S DX VR Zoom-Nikkor 18-200mm f/3.5-5.6G IF-ED objektívet, világszerte elismert objektívcsaládjának legújabb, sokoldalú tagját.

Az AF-S DX VR Zoom-Nikkor objektív kis méretű, könnyű és számos fejlett funkciót kínál. 18-200 mm f/3,5-5,6G IF-ED gyújtótávolság-tartománnyal és 11,1x-es zoommal, továbbá ED üveg lencsetaggal, Silent Wave motorral és tökéletesített rázkódáscsökkentő rendszerrel (VR II) rendelkezik.

A VR II rázkódáscsökkentő funkció az új objektív egyik legnagyobb előnye, mert használatával a kézben tartott géppel hosszabb záridők és változatosabb megvilágítási feltételek mellett is sokkal élesebb képek készíthetők, mint a korábbi objektívekkel. Az új objektívvel a fotósok akár négyszer akkora záridő mellett fényképezhetnek, mint egy rázkódáscsökkentés nélküli objektívvel.

A VR II rázkódáscsökkentő technológia, a 11x-es zoom és a gyújtótávolság-tartomány – amely 35 mm-es formátumban egy 27-300 mm-es objektívnek felel meg – azt jelenti, hogy az AF-S DX VR Zoom-Nikkor objektív ideális választás a vakációra vagy utazásra induló lelkes amatőr fotósok, valamint egyes professzionális felhasználók, például sajtófotósok számára. A sokoldalúan használható objektív feleslegessé teszi, hogy a fotós egyszerre több objektívet vigyen magával.

A Nikon második generációs rázkódáscsökkentő technológiája a fényképezés körülményeitől függően két módban is használható. A VR Normál mód a fényképezőgép rázkódását egyenlíti ki, miközben automatikusan érzékeli a pánozást és az állványhasználatot. A VR Aktív mód olyan helyzetben hatékony, amikor a rázkódás erőssége nagyobb vagy előfordulása gyakoribb, például mozgó járműből történő fényképezéskor.

Mint minden AF-S Nikkor objektív, az AF-S DX VR Zoom-Nikkor 18-200mm f/3.5-5.6G IF-ED is rendelkezik a Silent Wave motorral, amely gyorsan, pontosan, és rendkívül halkan állít élességet, ezáltal ideális választás természetfotózáshoz. Az új objektív legkisebb fókusztávolsága a teljes zoomtartományban 0,5 méter.