SanDisk újdonságok

0

A SanDisk a 2006-os Photo Marketing Association Show-n (PMA – Orlando, Florida) három memóriakártyájának jelentette be nagyobb felbontású változatát.
A professzionális felhasználásra szánt Extreme III sorozat három új, nagy kapacitású modellel bővült, a 8 GB-os CompactFlash, a 2 GB-os SecureDigital és a 4 GB-os MemoryStick Pro Duo-val. E sorozat jellemzője a 20 MB/s-os olvasási, illetve 18 MB/s-os írási sebesség. A -25 és +85 oC között működőképes kártyák legkisebb kapacitása 1 GB. A korábbi változatok (1-4 GB) már kaphatóak, az új memóriakártyák márciusban kerülnek a boltokba. Áruk a következő:
Extreme III CF 8 GB: 560 USD
Extreme III Memory Stick PRO Duo 4 GB: 420 USD
Extreme III SD 2 GB: 200 USD

Az SD kártyák között különlegesnek számít az SD Plus változat, amely kártyaolvasó nélkül közvetlenül illeszthető USB aljzatba. Így tulajdonképpen két legyet üthetünk egy csapásra: memóraikártyaként és USB-s háttértárként egyaránt használható. Az SD Plus család eddigi 0,5-1 GB-os változatai mellé most megjelent a 2 GB-os modell is, mely júniusban kerül a boltokba 135 dolláros áron.

Főként az ultrakompakt Sony fényképezőgépekben alkalmazzák a MemoryStick Pro Duo memóriakártyákat. E kategóriában az Ultra II sorozat kapott még új, nagyobb kapacitású tagot. A 10 MB/s írási és 9 MB/s olvasási sebességű család legfrissebb tagja a 4 GB-os modell, amely márciustól kereshető a boltok polcain. Ára várhatóan 240 USD lesz.