Az első Four-Thirds Leica objektív

0

A Panasonic és Leica együttműködés következtében a Panasonic DMC-L1 tükörreflexes fényképezőgép bejelentésével egyidőben a Leica is kihozta saját újdonságát, méghozzá az első olyan objektívjét, amelyet a FourThirds szabványú fényképezőgépekhez (Olympus E-1, E-300, E-500, E-330 és Panasonic DMC-L1) illetszthetünk.
Az új, LEICA D VARIO-ELMARIT 14-50mm/F2,8-3,5 ASPH objektív kisfilmes formátumba átszámítva 28-100 mm-nek megfelelő látószöget biztosít, jó fényerő mellett. A nemkívánatos berázások elkerülése érdekében az új objektívet Mega O.I.S. optikai képstabilizátorral is ellátták. Különlegességnek számít – bár a Leica termékeknél teljesen megszokott -, hogy az optikán találhatjuk a rekeszállító gyűrűt. A kompatibilitás miatt a gyűrűn természetesen az A állás, mint automatikus – vagyis a váz által kiválasztott – érték is használható.

Sajtóközlemény:

A világ első olyan, optikai képstabilizáló-rendszerrel ellátott Leica objektíve, amelyet kifejezetten a digitális SLR fényképezőgépekhez terveztek
LEICA D VARIO-ELMARIT 14-50mm/F2.8-3.5 ASPH Lencse

A Leica Camera AG és a Panasonic örömmel mutatják be a Négyharmados szabvány alapján kifejlesztett cserélhető objektívet. A 14-50 mm fókusztávolsággal (35 mm-es filmes ekv.: 28-100 mm) rendelkező LEICA D VARIO-ELMARIT 14-50mm/F2.8-3.5 ASPH az első, kifejezetten digitális SLR fényképezőgépekhez kifejlesztett cserélhető objektív. A „D” azt jelenti, hogy kimondottan az új digitális rendszer számára lett tervezve.

A Panasonic és a Leica Camera AG egyaránt bízik abban, hogy együttműködésük sikeres lesz, és a vásárlók is örömmel fogadják annak eredményeit.

A LEICA D VARIO-ELMARIT objektív 16 lencsét tartalmaz – ideértve két aszférikus lencsét is -, 12 csoportba rendezve. Ennek köszönhetően az objektív nagy felbontással és kiváló képélességgel rendelkezik, így a legfinomabb részleteket és árnyalatokat is „láttatni” engedik. Csökkenti továbbá a torzítást, és a képszéleken jelentkező vignettálás jelenségét. A lehető legjobb optikai teljesítmény elérése érdekében egy nagy átmérőjű, különleges bevonattal ellátott aszférikus lencse is beépítésre került.

A LEICA D VARIO-ELMARIT objektívvel a felhasználók megtapasztalhatják a Leica optikai technológiájának egyedi teljesítményét a digitális fotózás világában is.

A Panasonic LUMIX fényképezőgépekben használt LEICA D VARIO-ELMARIT 14-50mm/F2.8-3.5 ASPH objektív MEGA O.I.S-sel (Optical Image Stabilizer – optikai képstabilizátor) van felszerelve. Ez a teljes egészében a Panasonic által kifejlesztett, fejlett optikai képstabilizátor rendszer a kézremegés bekövetkezésének szempontjából kritikus helyzetekben is lehetővé teszi tiszta, éles fotók készítését,- akár állvány nélkül is. Az átlagosan 3-4 értékkel hosszabb záridő alkalmazásának lehetősége nagyobb fényképezési rugalmasságot biztosít a felhasználóknak. A MEGA O.I.S. rendszerrel való hatékony elektronikus kommunikáció, vezérlés érdekében az objektív O.I.S. lencsetagjához Venus Engine áramköri kialakítás kapcsolódik. Ez a két fontos tulajdonság – a „Full Live View” funkcióval együtt – a DMC-L1-et (szintén most kerül bevezetésre) olyan digitális SLR fényképezőgéppé teszi, amely teljesen újfajta fotózási élményt biztosít.

A kezelés megkönnyítése érdekében az L1-es fényképezőgépre – a fókusz- és a zoomgyűrű mellett – egy rekeszállító gyűrű is beszerelésre került, ami biztosítja a rekeszértékek gyors, intuitív állítását. Az L1 másik különleges tulajdonsága a fényképezőgép vázára épített tárcsa, mellyel a zársebesség szabályozható. Ezeknek és egy sor más egyéb hasznos tulajdonságnak köszönhetően az L1 sokkal kényelmesebb és kellemesebb fotózási élményt nyújt, mint a hagyományos digitális SLR fényképezőgépek.

A LEICA D VARIO-ELMARIT 14-50mm/F2.8-3.5 ASPH nem egyszerűen egy SLR digitális fényképezőgépekre szerelhető szabványos cserélhető objektív, hanem olyan különleges darab, ami MEGA O.I.S-sel és rekeszállító gyűrűvel is rendelkezik.

A Leica Camera AG és a Panasonic megerősítik elkötelezettségüket az innovatív, nagyteljesítményű, a digitális korszak legújabb követelményeinek megfelelni képes objektívek kifejlesztése mellett.