Samsung Digimax A503

0

Úgy tűnik az év elején minden napra jut legalább egy Samsung bejelentés. A las vegasi CES kiállítás jó ürügyet szolgáltat erre a gyártóknak. A Samsung A-sorozata is új taggal bővült, mégpedig az A503 személyében. Az A-széria az olcsó, belépő kategóriás gépek táborát erősíti, az A503 elődjének pedig az elmúlt nyáron bejelentett A502 minősül, 5 megapixeles felbontással, automata működéssel és fix gyújtótávolságú objektívvel.

Az A503 esetében is maradtak a fenti kritériumok. Felbontása 5 megapixel, optikája kisfilmes értéken fix 35mm-nek megfelelő, működését tekintve pedig jobbára automata. A fénymérési mód, fehéregyensúly, és érzékenység kiválasztása, valamint az expozíció korrekció természetesen itt is lehet kézzel szabályozott. Számos témamód áll rendelkezésünkre, melyek olyan szituációban nyújtanak segítséget, mint pl. az éjszakai, portré, tájkép, tüzijáték, vagy naplemente során történő fotózás.

A legszembetűnőbb különbséget leginkább a gép külsejében illetve a nagyobb LCD monitorban fedezhetünk fel, mely 1,8″-ról 2″-ra hízott. A gép olyan belső, szoftveres újdonságokkal is bővült, mint például a különféle színeffektek, a Highlight mód, a 9-féle előre beállítható képkeret, vagy a 2-4 fotót egy „kockára” exponáló Composite Shot funkció.

Nőtt a készíthető videó mérete, mely most 640 x 480 és a belső memória is duplájára 32 MB-ra bővült. Ezt SD vagy MMC memóriakártyákkal egészíthetjük ki. A képek és videók USB 2.0 kapcsolattal tölthetők át számítógépre, áramforrásként pedig 2 db AA elem/akkumulátor használható.

A Samsung Digimax A503 megjelenését még erre a hónapra ígéri a gyár, nyitóára 139,99 dollár lesz.