Olympus vízálló tokok

0

Az Olympus mindig is különös figyelmet fordított digitális fényképezőgépei sokoldalú használhatóságára, így szinte minden kompakt és digitális tükörreflexes fényképezőgépéhez kínált vízalatti tokot. Most sincs ez másképp, hiszen a cég számos új kompakt modellhez és legújabb DSLR-jéhez jelentett be vízálló megoldásokat.

Az Olympus µ 700-hoz illeszthető CWPC-02, valamint az FE-130 és FE-140-hez használható CWPC-03 3 méterig nyújt cseppmentes védelmet. Javasolt felhasználási területe leginkább az esőben való fényképezés. A 30 méteres mélységig használható PT-030, PT-032 és PT-033 az SP modellsorozat és a µ 700, µ 720 SW típusokhoz ajánlott, míg a PT-E02 a közelmúltban bejelentett E-300-as modellnek lehet hasznos kiegészítője, maximálisan 40 méteres vízmélységig.

Sajtóközlemény:

Fedezze fel a vízfelszín alatti világot az Olympus vízálló és búvártokokkal

Hamburg, 2006. január 26. – Az úszás és búvárkodás a nyári vakáció legszórakoztatóbb és legemlékezetesebb tevékenységei. Mégis mit érnek, ha hazaérve nem tudjuk a barátokkal és a családdal megosztani? Az Olympus megoldásaival nem csak az emlékezetéből táplálkozhat, ha fel szeretné eleveníteni ezeket az egyedülálló élményeket. Fényképezőgépeihez kínált búvártokokkal a korallzátonyok és a tengeri élővilág látványa egyszerűen és magabiztosan örökíthető meg. A vízálló és búvártokok tartós, mégis könnyű polikarbonátból készülnek, és lehetővé teszik a fényképezőgép teljes körű vezérlését. A 3, 40 illetve 60 méteres* mélységig vízálló modellek között biztosan mindenki megtalálja a saját igényeinek megfelelőt – akár a partközeli pancsoláshoz, akár nagyobb igénybevételhez, professzionális felhasználásra.

Vízálló tokok a µ 700, FE-130 és FE-140 modellekhez

A vízi sportok kedvelői, szörfösök, búvárok és az egyéb aktív tevékenységek hódolói számára ideális Olympus CWPC-02 víz alatti tok a µ 700 típusú, valamint a CWPC-03 az FE-130 és FE-140 típusú fényképezőgépekhez megfizethető védelmet biztosít a készülék számára. A 3 méteres* mélységig vízálló tokok teljesen új dimenziót nyitnak a szabadidős pillanatfotósok számára, akiknek nem kell többé a parthoz kötve érezniük magukat. Kompakt méreteiknek és könnyű súlyuknak köszönhetően a vízálló tokok bárhová elvihetőek, ahol a felhasználók biztonságban szeretnék tudni fényképezőgépüket – akár esőerdei túrára is, heves trópusi esőben.

Búvártokok a µ 700, µ 720 SW és SP-320 modellekhez

A bármilyen fényképezőgép beállításhoz szinte felejthetetlen sokoldalúságot kölcsönző búvártokok használatával egyedi képek készíthetőek a tengeri élővilágról és más izgalmas, egyedülálló látványosságokról mélyen a vízfelszín alatt. A PT-030 (az SP-310 és SP-350, valamint az új SP-320 modellhez), a PT-032 (a µ 700 modellhez) és a PT-033 (a µ 720 SW modellhez) búvártokok lehetővé teszik, hogy a fotós teljesen elmerüljön a víz alatti fotózás kalandjában és vidámságában. A 40 méteres* mélységig vízálló búvártokok speciális kiegyenlítő súlyokkal szerelhetőek fel, melyek biztosítják az optimális felhajtóerőt, így könnyen kezelhetőek, használatukkal problémamentesen örökíthető meg a lenyűgöző víz alatti világ. Mindegyik búvártok levehető LCD fényellenzővel rendelkezik, ami jól láthatóvá teszi a képernyőt, és megkönnyíti a képek megkomponálását – bármilyen fényviszonyok között. A fényképezőgép funkciói természetesen elérhetőek. A még nagyobb rugalmasság érdekében a búvártokon található menetre igény szerint konverterek és szűrők csatlakoztathatóak.

Búvártok az Olympus E-330 modellhez

A 2006. májusában megjelenő PT-E02 búvártok, az Olympus E-330 és zoomvédők használatával a professzionális fotósok régen várt megoldásra számíthatnak. A lenyűgöző víz alatti fotózáshoz tükörreflexes minőségben mindeddig a keresőn keresztül komponálhatták meg a képeket a fotósok. Ez azonban már a múlté. Az Olympus E-330 a világ első** digitális tükörreflexes fényképezőgépe, amely folyamatos élőnézeti képet jelenít meg az LCD kijelzőn. Ez különösen a víz alatti fotósok számára óriási előny, hiszen jelentősen leegyszerűsíti a képek megkomponálását. 60 méteres* mélységben a búvármaszk viselése sem hátráltatja a képek megkomponálásához az LCD kijelző használatát. A különböző Olympus E-System cserélhető objektívek használatát még rugalmasabbá teszik speciális zoomvédők, így a fotósok teljes mértékben kihasználhatják a digitális tükörreflexes fotózás előnyeit. A ZUIKO DIGITAL 14-45mm és 35mm Macro objektívekhez a PPO-E01, a 11-22mm / 14-54mm objektívekhez a PPO-E02, az 50mm Macro objektívhez a PPO-E03 zoomvédő használható, míg a PPO-E04 zoomvédő*** nagylátószögű zoom és halszem perspektívával egészíti ki a megfelelő objektíveket. További Olympus E-System tartozékok, mint például az FL-36 külső vaku, biztonsággal használhatóak a vízfelszín alatt az egyébként a mély sötétjébe burkolózó témák megvilágítása céljából (PFL-E01 búvártok és PTBK-E01 vaku markolat használatával).

A légzőcsöves búvárkodáshoz, aktív vízi sportokhoz és professzionális víz alatti fotózáshoz egyaránt alkalmas Olympus vízálló és búvártokok használata teljes védelmet és nyugalmat biztosít.