Pantone – Gretag Machbeth szövetség

0

A hardveres és szoftveres színmérési alkalmazásairól, valamint referenciaértékű színmérési szabványairól híres Pantone és Gretag Machbeth cégek összefogása új képernyőkalibrációs termékcsaládot eredményezett, mely remélhetőleg magában egyesíti majd az anyacégek eddigi kalibrációs rendszereinek erényeit.

A Pantone legismertebb és hazánkban is forgalmazott hasonló termékei a Colorvision sorozat tagjai voltak, míg a Gretag Machbethet kiváló Eye-One Színkalibrációs csomagjai révén ismerhette a nagyközönség.

Az új termékcsalád első körben három termékkel indul, melyek minden felhasználási területet igyekeznek átfogni az amatőrtől a professzionálisig.

A sorozat otthoni felhasználóknak szánt tagja a huey. Használhatjuk CRT, LCD, de akár laptopunk monitorához is. Kezelése nem igényel komolyabb színelméleti előképzettséget. A szoftveres és hardveres komponenseket magában foglaló eszköz folyamatosan figyeli a monitor környezete – például szobánk – fényviszonyait, ehhez igazítva a megjelenítőt. Ideális eszköz digitális fotóink pontos megjelenítéséhez, de akár a játékok, vagy az internet böngészés színvilágára is jó hatással lehet. A termék doboza egy külső kalibrációs eszközt, a hozzá tartozó talpat, USB kábelt, leírást és szoftver CD-t tartalmaz.

Az Eye-One Display LT alapvető előnye, hogy akár több monitor, például egy kis iroda összekapcsolt munkaállomásainak, kalibrációját is könnyedén elvégzi. A termékcsomag egy profi eszköz képességeit nyújtja, egyszerű kezelhetőséggel karöltve. Beállításaink például egyedi színtérként menthetők és később előhívhatók. Haladó digitális fotósok, designerek, grafikusok számára ajánlott eszköz az Eye-One Display 2, akik nem akarnak többet áldozni a termékcsalád professzionális tagjára. Ők egy monitor színmérőt, környezeti fényerősség mérőt, egy LCD monitorokhoz kifejlesztett illesztőt, szoftver CD-t és leírást találnak a csomagban. Az összeállítás további előnye, hogy a későbbiekben bővíthető a profi verzióra is.

Ez a verzió az Eye-One Display 2, mely egyben a sorozat legkomolyabb tagja. Kifejlesztésénél a profi tulajdonságok mellett az egyszerű használat is fő szempont volt. Több munkaállomáshoz is használható, CRT, LCD, vagy laptop monitorok gyors kalibrációjához és színprofil készítéséhez. A csomag része a legújabb fejlesztésű Eye-One Match v3.2 szoftver is, melynek fontosabb tulajdonágai:

  • Felhasználó által szabályozható világossági beállítások
  • Színadaptációs formula
  • Szürkeegyensúly optimalizáció
  • Profil eredmény összefoglaló
  • Profil emlékeztető
  • Környezeti fényviszonyok figyelemmel kísérése
  • Egyszerű on-screen tippek
  • Egygombos monitorkalibráció (az ezt támogató monitorokkal)
  • Mac és PC kompatibilitás