Canon: dobogón a szabadalmak terén

0

Szinte már hagyomány a Canon részéről, hogy az Egyesült Államok Szabadalmi Hivatalának éves összesítésein dobogós helyen szerepel. Így történt ez legutóbb is, melynek eredményeképp a 2005-ös adatok alapján a cég második a tengerentúlon, 1828 regisztrált szabadalmával.

Az elmúlt évben egyébként a Canon, teljes árbevételei több mint 8%-át költötte kutatás-fejlesztésre.

Sajtóközlemény:

A Canon ismét második helyezett az amerikai szabadalmak top-listáján

BUDAPEST, 2006. január 31. – Az Egyesült Államok Szabadalmi Hivatala által előzetesen felállított Top 10-es listán 1828 regisztrált szabadalmával ismét második helyezést ért el a Canon 2005-ben. A bejegyezett technológiai újítások számával a Canon egy hellyel előbbre lépett a 2004-es eredményéhez képest (tavaly már csak az IBM előzte meg), és megerősítette vezető pozícióját a képalkotási technológiák fejlesztői között.

Ezzel az eredménnyel a Canon immár tizennegyedik éve folyamatosan az első három helyezett között szerepel az Egyesült Államokban bejegyzett szabadalmak számának rangsorában. Mivel a Canon termékei évtizedek óta a technológiai fejlődés meghatározói, a cég 1984 óta több mint húsz éve szerepel az első tíz között, 1992 óta pedig minden évben az első öt között jegyzik. 1995 óta a Canon több mint 17000 terméket szabadalmaztatott az Egyesült Államokban.

James Leipnik, a Canon Europe marketing-kommunikációért felelős vezetője elmondta: „A Canon évtizedek óta nagy figyelmet fordít saját fejlesztésű technológiáinak szabadalmaztatására. Ismét a dobogó második fokán állni fontos eredményt jelent a cég életében. Azért is fektetünk az átlagnál többet a kutatás-fejlesztési tevékenységbe, hogy a legfontosabb piacokon megszerezzük, vagy megtartsuk termékeink és szolgáltatásaink vezető pozícióját. 2006-ban különös hangsúlyt fektetünk arra, hogy továbbfejlesszük márkavédett képalkotási technológiáinkat, és természetesen új üzleti lehetőségeket is keresünk a K+F terület újításainak értékesítésével.”

2005-ben a Canon árbevételének több mint 8%-át költötte kutatásfejlesztésre.