Két stílusos ultrakompakt: Sony DSC-W30 és W50

0

A Sony ma jelentette be két új, alumínium borítású, stílusos ultrakompakt fényképezőgépét, a DSC-W30-at és a DSC-W50-et.

A két modell túlnyomórészt azonos műszaki paraméterekkel rendelkezik, a különbsé szinte csak az LCD méretében és az ebből következő apró változtatásokban található. Míg a DSC-W30 „csak” 2″-os, a DSC-W50 2,5″-os képátlójú LCD-t kapott. A nagyobb LCD miatt a W50-re nem került külön USB és Videó kimenet (amely a W30 esetén az LCD alatti ki ajtó lenyitásával érhető el), itt a gép alján lévő speciális, kombinál csatlakozó szolgál a soros és videó-összekötésre. A W50 méretében és tömegében is kis mértékben különbözik a W30-tól. A további paraméterek azonban megegyeznek:

  • 6 Mpixeles felbontás
  • 3x-os átfogású zoomobjektív
  • átnézeti kereső
  • AF segédfény
  • akár ISO1000 fényérzékenység
  • Li-ion akkumulátor
  • 7 téma mód
  • videófelvétel 640×480 pixeles felbontásban, hanggal
  • 32 MB integrált memória, MemoryStick Pro Duo bővítés
  • magyar menü

A Sony Magyarország jóvoltából az új DSC-W50 modellt lehetőségünk volt kipróbálni, tapasztalatainkról cikkünkben számolunk be.

Sony DSC-W30 Sony DSC-W30
Sony DSC-W30 Sony DSC-W30
Sony DSC-W30 Sony DSC-W30
Sony DSC-W30 Sony DSC-W30
Sony DSC-W50 Sony DSC-W50
Sony DSC-W50 Sony DSC-W50

Sajtóközlemény:

KÉT ÚJ DIGITÁLIS FÉNYKÉPEZŐGÉP A SONY W-SOROZATÁBÓL EGY ÚJ TECHNOLÓGIÁVAL – AZ ÉLESEBB KÉPEKÉRT
6 megapixel tényleges felbontás, nagyméretű LCD-képernyők, 3-szoros optikai zoommal ellátott ZEISS objektív és fantasztikusan tartós STAMINA akkumulátortechnológia

Berlin, 2006. február 13. – A Sony Cyber-shot W30 és W50 tökéletes kombinációban ötvözi a divatos megjelenést és a kiváló képminőséget, miközben nagyszerű ár-érték arányt kínál. Nagyfokú, ISO 1000-es érzékenységével mindkét modell ideális eszköz a mozgó tárgyak fényképezéséhez, valamint vaku nélküli, természetes fényhatású beltéri képek készítéséhez. Háromszoros optikai zoommal ellátott Carl Zeiss Vario-Tessar objektívjük és a 6 megapixeles Sony Super HAD CCD minden alkalommal tiszta és ragyogó képeket eredményez, a hatszoros precíziós digitális és tizenháromszoros VGA Smart zoommal pedig mind a közeli, mind a távoli tárgyak megörökítése könnyen megoldható. Ráadásul soha többé nem kell egyetlen jó fotózási lehetőséget sem elmulasztania, mivel a tartozék lítium-ion akkumulátorok STAMINA technológiája akár 400* fotó elkészítéséhez elegendő energiát biztosít. Tökéletes megoldás a stílus és a megfizethetőség optimális kombinációját kereső felhasználóknak!

Egy új technológia – hogy tiszta legyen a kép
A Cyber-shot W30 és W50 nagy érzékenységű ‘technológiájának köszönhetően még kedvezőtlen körülmények, például rossz fényviszonyok között is biztosak lehetünk abban, hogy a váratlan kézremegés nem fogja tönkretenni a képeinket. Ezenkívül lehetővé teszi a mozgó tárgyak elmosódásmentes fotózását is, valamint azt, hogy mozgó pozícióból (például autóból menet közben) fényképezzünk le álló tárgyakat, ami az egyszarű képstabilizáló technológia alkalmazásával nem lenne lehetséges. A nagyfokú érzékenység a vaku nélküli, s éppen ezért sokkal természetesebb hatású, mégis borotvaéles képek alkotásában játszik szerepet.
Bár az érzékenység növelése önmagában a képzaj növekedését is maga után vonná, a Sony által kifejlesztett zajcsökkentő rendszernek (Clear RAW NR) köszönhetően látványos javulást sikerült elérnünk a jel-zaj arány tekintetében. Ez az eredeti algoritmusrendszer csökkenti a szín- és fényességzajt, lehetővé téve a jelentősen nagyobb érzékenységű (akár ISO 1000-es) fényképezést. Így a kép kevesebb zajjal és finomabb részletekkel rögzíthető, ami különösen akkor előnyös, ha rossz fényviszonyok között kell fényképeznünk. A Cyber-shot W30 és W50 kitágítja a fotózási lehetőségeket, és minden alkalommal bámulatos teljesítményt nyújt.

Képnézegetés – stílusosan
A Cyber-shot W30 jól látható, 2″-os LCD-képernyőjének elegáns alumíniumbevonat ad keretet, míg a W50-es tiszta alumíniumból készült, finom vonalvezetésű, keskeny házba épített 2,5″-os képernyőjén még kényelmesebben végezhető mind a képkeresés, mind a visszajátszás. Ráadásul a fotók nemcsak az LCD-n, hanem a csatlakoztatott televízió képernyőjén is megjeleníthetők, s a 16:9-es felvételi üzemmód segítségével széles képernyős felvételek is készíthetők az ilyen formátumú tévékészüléken történő lejátszáshoz.
A felvételek természetesen az opcionális Memory Stick Duo vagy Memory Stick PRO Duo kártyán is tárolhatók, melyről akár számítógépre, akár nyomtatóra egyszerűen átvihetők. Ezenkívül a készülékek 32 MB-os belső memóriája gondoskodik arról, hogy helyhiány miatt soha többé ne kelljen elszalasztania egyetlen jó fotózási lehetőséget sem! További vonzó tulajdonságként mindkét készülék rendelkezik nagysebességű, 2.0-ás USB átviteli, valamint PictBridge technológiát alkalmazó, közvetlen nyomtatási lehetőséggel is, például a Sony DPP-FP50 vagy más PictBridge kompatibilis fotónyomtató használatával.
Szintén mindkét gépnek tartozéka az új Cyber-shot Viewer képnézegető szoftver, mellyel gyorsan és egyszerűen iáttöltheti képeit PC-re, keresheti és nézegetheti őket az új és egyedülálló naptár funkcióval, sőt akár egyszerűbb szerkesztési műveleteket, például vörösszemcsökkentést vagy vágást is végezhet vele.

Kifinomult funkciók – egyszerű használat
A felhasználóbarát elrendezésnek és a külön ‘Play’ (lejátszás) gombnak köszönhetően a képek megtekintése bonyolult menürendszer kezelése nélkül is megvalósítható, ráadásul az új funkció- és ikonsúgó a kezdő felhasználókat is érthetően kalauzolja végig az olyan jellemzők használatán, mint a vaku, a közelképkészítés vagy az önkioldó beállítása a készülék LCD-képernyőjén.
Ugyancsak a nagyszerűen kihasználható jellemzők közé tartozik a hétféle helyszínválasztási üzemmód, melyekkel mindig az alkalomnak legmegfelelőbb módon kaphatók lencsevégre a témák. Twilight (alkonyat), Twilight portrait (alkonyati portré), Landscape (tájkép), Soft snap (lágy pillanatkép), Snow (havas táj), Beach (tengerpart) vagy High Sensitivy (nagy fényérzékenységű) felvétel készítéséhez csak céloznia kell: a gép a kiválasztott programnak megfelelően minden beállítást automatikusan elvégez, és kiváló minőségű fotókkal ajándékozza meg Önt. Amennyiben nem biztos abban, hogy melyik programot kellene használnia az adott fényképezési helyzetben, a súgó ebben is segítségére siet, rövid magyarázatot fűzve az egyes üzemmódokhoz.

Még több lehetőség
A W30 és W50 modellekhez rendkívül sokféle kiegészítő vásárolható, beleértve például a tartós, fekete bőrből készült hordtokot (LCS-WE), a G típusú, lítium-ion tartalék akkumulátort (NP-BG1), a praktikus sporttokot, mellyel a készülék 3 méteres vízmélységig használható (SPK-WA), illetve a készülékekhez illő szűrők és lencsék számtalan változatát.

Saját nyelv
Az egyszerű működtetést nagymértékben megkönnyíti a készülékekben rendelkezésre álló bámulatos nyelvválaszték, amely 15 féle nyelven teszi elérhetővé a menüket. Választható nyelvek az angol, a cseh, dán, finn, francia, holland, lengyel, magyar, német, norvég, olasz, orosz, portugál, spanyol és svéd.

Európában a Cyber-shot W30 és W50 2006 márciusától kerül a boltokba.