Fotó- és illusztrációs pályázat: Kávéház

0

Kávéházak témakörben indít fotó- és illusztrációs pályázatot a potkave.hu. A pályaműveket digitális formában lehet benyújtani, e-mailben vagy FTP-n feltöltve.
A pályázat határideje 2006. május 31.

Sajtóközlemény:

CIKÓRIA KUPA FOTÓ ÉS ILLUSZTRÁCIÓS PÁLYÁZAT

A Pótkávé – Kultúr, Művész, Média ( www.potkave.hu ) online kulturális magazin a még futó Cikória Kupa novellapályázat – folytatásaként kiírja képalkotóknak szóló pályázatát.

A feldolgozandó, körüljárandó téma itt is a Kávéház
– mint a vendéglátás egyik szeglete; a kávéházak hajdani legendái; a kávéházak ma; a kávézó, mint találkozóhely; életképek; a kávézás, mint élvezet; a kávé maga; színek, fények, hangulatok stb.

1. A pályázatokat 2 kategóriába várjuk:
– fotó ( csak digitális, de lehet digitalizált is )
– illusztráció ( grafika, számítógépes grafika, manipulált fotó)

2. Minimális képméret: a hosszabbik oldal minimum 1024 px, körülbelül ekkora méretben kérjük elküldeni, de mindenképpen jobb ha egy van nagyobb változat az esetleges később nyomdai feldolgozás érdekében. A beküldendő képek fájlmérete: 3 MB / kép lehet. Túl nagy fájlméret esetén ( 6 képpel kíván nevezni), kérjen FTP elérést a cikoria@potkave.hu címen.

3. A képek formátuma a következő lehet: .jpg, .jpeg, .png, .tif . A beküldésre szánt képeket kérjük kategóriánként mappázni, és a mappákat egyben .zip fájlként elküldeni.

4. Fotók esetében csak alapkorrekciók engedélyezettek, ilyen a vágás, illetve azok a fény és színkorrekciók melyek az esetleges beállítási hibákból következnek, és alkalmazásuk nem változtatja meg alapjaiban a fotót.
Az illusztrációknál ilyen megkötések nincsenek.

5. A pályázatokat a cikoria@potkave.hu címre várjuk. Tárgyként megadni: Cikória Kupa fotó és illusztrációs pályázat.

A pályázathoz kérünk egy dokumentumban ( word doc, txt) mellékelni az alábbi adatokat:

  • teljes név
  • regisztrált név
  • email cím amin elérhetjük biztosan
  • telefonszám
  • postai értesítési cím

6. A pályázati anyag beküldésével automatikusan elfogadja a pályázati feltételeket és egyben hozzájárul, hogy a kiírók a pályázattal kapcsolatos kiadványokban képeiket térítésmentesen használják. A pályázó az eredményhirdetésig a pályázatra beküldött alkotást máshová nem nyújtja be, ill. nem jelenteti meg.

7. Egy pályázótól maximum 3 alkotás küldhető be kategóriánként. Egy alkotást csak egy kategóriába lehet nevezni.

8. Az esetleges személyiségi és szerzői jogsértésekért minden felelősség a pályázót terheli, beleértve a jogsértéssel bekövetkező anyagi felelősséget is.

9. A képeket nem helyezhető el felirat, mely a fotós kilétére utal, illetve a kép címét sem lehet feltüntetni, valamint nem lehet célzottan reklámértékű a kép témája.

10. Minkét kategóriában az első, második, harmadik helyezetteket díjazzuk, e döntést a szerkesztőség hozza meg szakmai segítők bevonásával, de a beérkezett pályamunkák a Pótkávé oldalain is megmérettetnek, a két kategóriában egy- egy közönségdíjat is kiosztunk.
A díjazottak értékes könyvutalványokat kapnak, valamint a Cikória Kupa novellapályázat és a Cikória Kupa fotó és illusztrációs pályázat legjobbjaiból (is) készül a Pótkávé első offline kiadványa!

11. A pályázati munkák beérkezésének határideje: 2006. május 31. éjfél
Az elbírálási idő 2 hét. 12. A pályázaton való részvétel feltétele a Pótkávé – www.potkave.hu oldalán történő regisztráció!

13. Nevezési díj nincs.

14. Csak azokat a pályázatokat tudjuk figyelembe venni melyek a kiírás minden kitételének megfelelnek. Formai hibák esetén értesítést küldünk, és egyszeri alkalommal biztosítjuk a korrekció lehetőségét.

15. Amennyiben a határidőig nem érkezik elegendő mennyiségű, vagy minőségű pályamunka, a kiíró fenntartja magának a jogot a pályázat visszavonására, vagy meghosszabbítására.

16. A pályázattal kapcsolatos kérdéseit felteheti a Pótkávé szerkesztőinek – info@potkave.hu vagy hívhatja Tóth Zsuzsannát hétköznaponként munkaidőben a 06 70 315 9396 telefonszámon.

Sok sikert kívánnak
a szervezők