Samsung SGH-i310

0

A napokban új mobiltelefont jelentett be a Samsung, i310 néven, melynek érdekessége, hogy szakít a jól bevált cserélhető memóriakártyás hagyományokkal, ugyanis merevlemezt használ. A cég termékkínálatában nem ez az első ilyen készülék, hiszen korábban is adott már ki 1,5 GB és 3 GB kapacitású HDD-vel szerelt modelleket. Az i310 újdonsága, hogy 8 GB-os HDD-t tartalmaz. Mivel a telefont mobil kameraként és MP3 lejátszóként is használhatjuk, ez a tárolókapacitás bizony nem elhanyagolható, hiszen az átlagos hosszúságú, 128 Kbit/mp-es MP3 zeneszámokból akár 2000-et is tárolhatunk a merevlemezen. A telefon a Windows Mobile 5.0 oprendszerét használja, mely lehetővé teszi a média fájlok gyors és könnyű rendszerezését és a személyi számítógépünkkel való könnyű adatcserét, támogatja az USB 2.0, Bluetooth és a Plug&Play szabványokat.

A mobiltelefon beépített, vakus kamerájával 2 megapixeles állóképeket rögzíthetünk. Az i310-ben microSD kártyabemenetet is találunk, így a fotók és videók ilyen formában is tárolhatók. Mivel a telefonon TV kimenetet is elhelyeztek, akár televízión is visszanézhetjük az elkészült képeket.

A Samsung SGH-i310 debütálása a hamarosan megnyíló CeBIT kiállításon várható, a boltok polcaira pedig előreláthatólag 2006 második felében kerül.