Digitális DaVinci-kód

0

Új alkalmazáscsomagot kínál az OEM digitális fényképezőgép gyártóknak a Texas Instruments, melyet DaVincinek keresztelt el, és kizárólag digitális fényképezőgépek fejlesztéséhez ajánl. A kínált technológia lényegében egy új fejlesztésű processzorból, valamint egy szoftver és algoritmus csomagból áll.

A Texas Instruments célja az volt, hogy saját tapasztalataival és egy testreszabható alkalmazáscsomaggal segítse a gyártók fejlesztéseit. Az amerikai cég így egy könnyen alakítható, naprakész technológiát biztosíthat az OEM gyártók felé, ami van annyira rugalmas, hogy a fejlesztők egyedi elképzeléseiket is implementálják a rendszerbe. A rendszer előnye persze a költséghatékonyság is, hiszen egy kész platformról van szó, amelyet a gyártók megvásárolhatnak és a maguk igényei szerint alakíthatnak.

A DaVinci technológiának persze a felhasználók szempontjából is számos előnye van. Az ezen alapuló processzorok teljesítménye több mint háromszorosa a korábbi processzorokénak. Ez egyrészt az elkészült képek minőségében, másrészt a rövidebb feldolgozási időben nyilvánul meg. A rendszer akár HD minőségű videók rögzítésére is alkalmas lehet, másodpercenként 30 képkocka sebességgel. Az új processzor ugyanennyi idő alatt 75 megapixelnyi képfeldolgozásra képes, a támogatott maximális felbontás 16 megapixel.

A rendkívül gyors feldolgozási folyamat számára szinte természetes a rövid zárkésleltetés és boot idő, valamint az azonnali fotó megjelenítés, de olyan egyéb funkciókat is támogat, mint a max. ISO 3200 érzékenységig alkalmazható zajszűrés, azonnali vörösszem eltávolítás, a videókból kinyerhető minőségi állóképek, képstabilizálás, felhasználói szintű képkorrekciók, valamint a vezetéknélküli adatkapcsolat.