Babzsák helyett: MonsterPod

0
MonsterPod

A már-már unalmasan egyszínű PMA kiállítás egyik legüdítőbb színfoltja minden bizonnyal a MonsterPod feltalálóinak standja volt. A terméket két mindenre elszánt férfi mutatta be a nézelődőknek, nem kis meglepetést okozva azzal, hogy a maroknyi zacskót a leglehetetlenebb helyekre is egy mozdulattal felragasztották.

A MonsterPod egy olyan babzsáknak látszó tárgy, ami viszkoelasztikus polimer tapadókorongján keresztül bármilyen felületre rögzíthető, és a beépített rögzítőcsavar használatával akár egy órán keresztül is képes megtartani egy kompakt digitális fényképezőgépet. Az ilyen formán rögzített fényképezőgéppel könnyebben elkészíthetők a hosszú záridős expozíciók, az utazások alkalmával a fotóst is tartalmazó fényképek, de videó módban a síléc végére téve egy hosszabb lesiklás is felvehető.

A kép elkészítése után a miniatűr állvány egy mozdulattal eltávolítható a felületről, és ugyanilyen könnyedén újra feltehető máshova. A MonsterPod függőleges és vízszintes felületekre, akár fejjel lefelé is rögzíthető. A tapadókorong a felületek anyagával kapcsolatban sem különösebben válogatós: gond nélkül megragad fémen, fán, műanyagon, furnéron, márványon, betonon, üvegen, csempén, téglán és szinte bármi máson is.

A termék egyelőre kizárólag a feltalálók honlapján, a www.monster-pod.com oldalon rendelhető meg, ára 29,95 amerikai dollár.