Adobe XMP 4 béta

0

Az Adobe bővíthető metaadat platformjának nyílt forráskódú eszköztára immár a negyedik béta változatnál tart. Az alkalmazás segítségével könnyebbé válik az egyes képek, dokumentumok és videók egységes metaadatokkat való megjelölése.

SAJTÓKÖZLEMÉNY:

Az Adobe XMP Toolkit nyilvános béta változata az már elérhető Adobe Labs oldalán

A különböző alkalmazások és rendszerek körében alkalmazott metaadatok hatékonyabbá teszik a tervezés és a kiadás bonyolult munkafolyamatait

San Jose, USA, 2006. március 13. – Az Adobe Systems bejelentette a fájlcímkéző technológiájának, az AdobeŽ XMP (Extensible Metadata Platform: bővíthető metaadat platform) Toolkit Version 4.0 nyilvános béta kiadását. A nyílt forrású technológián alapuló eszköztár Adobe XMP könyvtárakat tartalmaz, amelyek segítik a szoftverfejlesztőket az optimalizált munkafolyamatokon alapuló termékek fejlesztésében és megkönnyítik a metaadatok integrálását a tervező és kiadói alkalmazásokba. Az asztali alkalmazások és a háttér kiadói rendszerek az Adobe XMP alkalmazásával értékes fájlinformációkat rögzítő, megosztó és kiaknázó módszerhez jutnak hozzá, amely a hatékonyabb feladatfeldolgozás, munkafolyamat automatizálás és adatjogosultság-kezelés folyamatát szolgálja.

„Az XMP Toolkit fejlett fájlkezelő könyvtárai új elemeket biztosítanak a kiadás automatizáló munkafolyamatokhoz” – mondja Mark Hilton, az Adobe Creative Suites termékekért felelős alelnöke. ” Az Adobe XMP integrálásával a vállalatok az ügyfeleik előállítási költségeit csökkentő, a hibákat kiküszöbölő és a termelési ciklusidőket javító termékekkel és rendszerekkel állhatnak elő.”

Az Adobe XMP Toolkit mostani béta változata azzal az új képességgel szolgál, hogy a közkedvelt képi, dokumentum és video fájlformátumokat egységes metaadatokkal lehet egészíteni, így az állapotra és szabványokra vonatkozóan fontos információkat hordozó eszközök intelligensebbé válhatnak. Ezek az intelligens eszközök egy-egy termék fényképállományaiban például árral és cikkelemes (SKU) adatokkal kapcsolatos információkat hordozhatnak, amelyeket aztán egy AdobeŽ InDesignŽ Server CS2 alapú automatizált szedőrendszernek képesek átadni, hogy a termékek metaadatai a véglegesen kinyomtatott katalógusban már a termék képe alatt feliratként szedve jelenjenek meg.

Az Adobe XMP Toolkit Version 4.0 új fájlkezelő képességei az Adobe termékeinek és partnermegoldásainak körében egységes metaadatokon alapuló munkafolyamatot tesznek lehetővé. A mostani béta verzióval a fejlesztők egy központi helyről, az Adobe Creative Suite 2 és az Adobe Production Studio navigációs vezérlőközpontját jelentő Adobe Bridge-n keresztül nyernek betekintést az XMP adatokba.

Árak és beszerzési lehetőségek
Az XMP Toolkit Version 4.0 előzetese Windows (Visual Studio 2005) és Macintosh (Xcode 2.2) platformra ingyenesen letölthető az Adobe Labs honlapjáról a http://labs.adobe.com/xmp címen, ahol a szoftverhez frissítések is rendszeresen fognak megjelenni. Az Adobe XMP-ről további információk az alábbi címen találhatók: www.adobe.com/xmp.