Intel digitális pályázat

0

Az Intel legújabb processzora, a Centrino Duo, hazai bevezetése alkalmából digitális képzőművészeti pályázatot hirdet „Intel Duality Competition” mottóval. A videó, animáció és grafika kategóriák mellett fotósok olyan műveit is várják, melyek fő témája a dualitás (kettősség) és a digitális megközelítésmód. A pályaművek leadásának határideje 2006. április 12. éjfél. A kategóriák első helyezettjeinek jutalma egy-egy laptop lesz, az érdemesnek tartott alkotásokat pedig 2006. április 18-án, a Művészetek Palotájában mutatja be az Intel.

Sajtóközlemény:

Az „Intel Duality Competition” pályázatra bárki nevezhet a kettősséget (duality) megjelenítő digitális műalkotásával

BUDAPEST, 2006. március 30 – Az Intel Corporation új, kétmagos mobil platformja, az Intel Centrino Duo magyarországi bevezetése alkalmából hivatalosan meghirdeti az „Intel Duality Competition” című pályázatát digitális alkotóművészek számára.

Az Intel minden olyan, a művészetek iránt elhivatott, lelkes pályázó munkáját várja, aki a meghirdetett fotó, videó vagy animáció, illetve grafika kategóriák egyikében (vagy akár mindegyikében) átütően ábrázolja a világban rejlő kettősségeket. A pályázat központi eleme a dualitás és a digitális megközelítés kihangsúlyozása, az alkotóktól tehát olyan műveket kér a pályázat kiírója, amelyek egyedi nézőpontból, digitális eszközök segítségével mutatják be a körülöttünk lévő kettősségeket.

A pályázat eredményhirdetése egybeesik az Intel legújabb mobil technológiája, az Intel Centrino Duo magyarországi bevezetésével. Az Intel Centrino Duo nagyobb teljesítményt és hosszabb akkumulátor-üzemidőt tesz lehetővé a vezeték nélküli laptopok számára, köszönhetően a mobil platformban rejlő forradalmian új Intel Core Duo processzor kétmagos technológiájának.

A kategóriák első helyezettjeinek nyereménye 1-1 Intel Centrino Duo mobil platformmal felszerelt laptop. Az Intel a kategóriák legjobb versenymunkáit 2006. április 18-án, a Művészetek Palotájában tartott nagyszabású rendezvényen mutatja be és díjazza. Azon résztvevők, akiknek műveit a szakmai zsűri beválasztja a kiállítás anyagába, további nyereményekben részesülnek.

A zsűri tagjai lesznek:

  • Vinnay Péter, a Zoom magazin szerkesztője
  • Bakos Gábor, a Magyar Képzőművészeti Egyetem adjunktusa
  • Szalontai Ábel, fotográfus, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem oktatója
  • Tímár Péter, Képző- és Iparművészeti Szakközépiskola igazgatója
  • Golubeff Róbert, az Intel magyarországi irodavezetője

„Az Intel olyan innovatív informatikai megoldások kidolgozását helyezi fejlesztéseinek középpontjába, amelyek a munka és a számítógépes játékok új, fejlettebb korszakába vezetik be a felhasználókat, ugyanakkor gyökeresen újfajta életstílust testesítenek meg” – nyilatkozta Gacsal József, az Intel magyarországi

üzletfejlesztési igazgatója. „Ezek egyike az Intel Centrino Duo mobil technológia, amely újraformálja a munkavégzést és a számítógépes játékokat, új összefüggésbe helyezve az emberek viszonyát a számítástechnikai eszközökhöz. A mostani pályázattal azt szeretnénk bemutatni, hogy a technológiai fejlesztések nem csupán az üzletemberek, informatikai szakemberek használhatják, hanem rá kívánunk világítani arra is, hogyan változtatja meg a művészi alkotás folyamatát a technológiai haladás. Két mag, két világ – ennek bemutatását kérjük az alkotóktól” – tette hozzá.

Az Intel Centrino Duo új utakat nyit meg a személyi szórakozás és az üzleti információk felhasználása terén, beleértve ebbe azt, hogy a felhasználók bárhol, bármikor, hozzáférhetnek digitális tartalmaikhoz. Az Intel Centrino Duo mobil technológia elsőrangú képességekkel rendelkezik, amelyek az emberek szórakozását valóban mobillá teszik, valamint növeli a mobil dolgozók válaszadási képességét és hatékonyságát is.

Az Intel Centrino Duo mobil technológia alkotó elemei az Intel Core Duo kétmagos processzor és az IntelR 945 Express Chipset család. A platform részét képezi az Intel PRO/Wireless 3945ABG hálózati csatoló is, az Intel következő generációs vezeték nélküli hálózati megoldása, amely tovább bővíti a megszokott Wi-Fi hálózatok képességeit. Olyan új tulajdonságokat vonultat fel, melyek hatásara az alkalmazások gyorsabban reagálnak és gördülékenyebben kapcsolódnak egymáshoz, kimagasló mobil élményt nyújtva a felhasználóknak.

Az Intel Centrino Duo jelentős (akár 70%-ot is meghaladó) teljesítmény-növekedést jelent akár a filmeket, zenéket vagy játékokat szabadságukra magukkal vivő családok, akár a folyamatosan úton lévő üzletemberek számára, miközben a korábbi generációkhoz képest 28%-kal kevesebb energiát fogyaszt. Az eredmény: a rendszer válaszadási képességének emelkedése és hosszabb akkumulátor-élettartam, mindez innovatív laptop- dizájnok széles választékával.

A pályázatról és a jelentkezés pontos feltételeiről illetve módjáról bővebb információt a www.dualityinart.com weboldalon talál. A regisztráció után a résztvevők a pályázatokat interneten keresztül tölthetik fel. Ezt követően az oldal látogatói szavazhatnak az általuk legjobbnak ítélt alkotásokra, a legtöbb szavazatot elnyerő pályázó pedig közönségdíjban részesül.