Új képzajcsökkentő szoftver: Noise Autofix

0

A STOIK Imaging elsősorban digitális képfeldolgozó szoftverek készítésével foglalkozik. Legújabb programjuk az egyszerű kezelhetőségű és akár automata működésű Noise Autofix, amely a digitális fényképeken előforduló képzaj csökkentésére szolgál.

A Noise Autofix-ben megtalálható a zajfelismerés, zajanalízis és zajszűrés egyaránt, ezek együttes használata teszi lehetővé a képak zajcsökkentését. A teljesen automata működés során az előző modulok segítéségével feltérképezi a program az adott kép zajprofilját, majd a megadott minőségi paramétereknek megfelelően elvégzi a zajszűrést, valamint az utólagos képélesítést.
Opcionális kézi beállítási lehetőségekkel is ellátták a programot, amelyekkel finomhangolhatjuk a zajfelismerést, a zajszűrés mértékét.

A STOIK Noise Autofix 24 és 48 bites képeket támogat, JPEG, TIFF, PNG, BMP és PSD fájlokat olvas, a kész képeket JPEG, TIFF (24 és 48 bit), PNG, BMP formátumokban képes elmenteni. Természetesen felkészítették az EXIF adatok kezelésére is, így a kész képekben is megmaradnak az EXIF adatok.

A program 15 napos próbaverziója letölthető a cég honlapjáról. A teljes változatért mindössze 29 dollárt kell fizetni.