Veszélyben a Föld! – fotópályázat

0

A Bayer Hungária természetvédelmi fotópályázatot hirdetett Veszélyben a Föld! Éghajlatváltozás címmel.
A pályaműveket három kategóriában várják: természet, pusztuló természet és szimbiózis.
A képek papír formában küldhetők be, analóg felvétel esetén max. 18×24 cm-es, digitális képnél max. A/4-es nyomatként.

Beküldési határidő: 2006. szeptember 1.

Sajtóközlemény:

VESZÉLYBEN A FÖLD! ÉGHAJLATVÁLTOZÁS
Bayer Hungaria Természetvédelmi Fotópályázat 2006

A Föld arcai. Modern technológia. Éghajlat. Felelősség.

Vegyen részt a Bayer Hungaria 1 000 000 Ft összdíjazású fotópályázatán!
A természet védelme nem fennkölt gondolat, hanem a modern emberi látásmód elengedhetetlen része. A környezetünkért mindannyian felelősek vagyunk, amennyiben kötelességünkről megfeledkezünk, a következmények gyermekeinket sújthatják. Az ő érdekükben is haladéktalanul cselekednünk kell!
A Bayer Hungária fotópályázatot hirdet „természet, pusztuló természet, szimbiózis” témakörökben.
Olyan pályamunkákat várunk, melyek bemutatják az ember, a modern emberi környezet és a természet egymás mellett élésének pozitív, vagy negatív példáit.

Pályamunkáját küldje el a Budapest 1325 Pf.: 386. címre, a borítékra írja rá PÁLYÁZAT.
Beküldési határidő 2006. szeptember 1.

A Pályázat a Magyar Köztársaság területén kerül lebonyolításra, azaz magyar állampolgárok pályázhatnak, Magyarország területén készített képekkel.
Bármely magyar állampolgár – amatőr avagy hivatásos fotográfus – részt vehet a pályázaton, amennyiben a jelen Szabályzatban rögzített határidőn belül az alábbi címre környezetvédelmi témájú fotókat küld be, melyek bármely fényképészeti eljárással készültek, és utólag nem módosítottak, szerkesztettek digitális vagy egyéb technológiával (Fotók) és amelyek teljes szerzői jogaival rendelkezik, valamint beküldi a Pályázat Jelentkezési Lapját. A pályázatra nem nevezhető fotósorozat (egy pályaműként).

Minden Pályázó maximum 8 (nyolc) darab, 2004. január elseje után készült fotót küldhet be, amelyek nem nyertek díjat más pályázaton (lásd az 5. pontot).
A Pályázaton résztvevő Fotók hátoldalán a következőket kell feltüntetni:
a) egy cím;
b) a kategória betűkódja (ld. részletes pályázati szabályzat, ill. lentebb)
c) a pályázót azonosító jelszó
d) egy sorszám, ha egynél több Fotót küld a Pályázó
e) egy leírás a 7. § 1 pont (c) szerint (ld. részletes pályázati szabályzat).

A pályázaton résztvevők elfogadják, hogy a zsűrizés alapján eredményesnek ítélt munkájuk eredeti, nagyméretű nagyítás létrehozására alkalmas formátumát (eredeti dia, vagy negatív, eredeti digitális fájl megfelelő méretben) a kiállítás létrehozása érdekében a rendezőknek határidőre átadják. Jelen feltétel nem teljesítése a pályázatból történő kizárást vonja maga után.

A következő kategória jelölések érvényesek:
„T” – Természet – olyan Fotók, melyek állatokat, növényeket, időjárási jelenségeket, tájakat mutatnak; olyan minőségekkel, melyek visszahozhatatlanul veszendőbe mennek, ha nem, vagy elégtelenül védjük környezetünket.
„P” – Pusztuló természet – olyan Fotók, melyek a természeti környezet pusztulását, a környezetet fenyegető veszélyeket mutatják be.
„SZ” – Szimbiózis – olyan Fotók, melyek a modern technológia és a természet egymás mellett élését mutatják be, akár pozitív, akár negatív példaként. Fotók, melyek olyan tevékenységeket, módszereket, eseményeket mutatnak be, melyek segítségével megőrizhetőek a természeti értékek és megelőzhető a károsodás, illetve helyrehozhatóak a természeti károk.

Részletek és jelentkezési lap: www.bayerfotopalyazat.hu