DxO Optics Pro, új verzióban

0

Kimondottan digitális fényképek szerkesztéséhez fejlesztette ki a DxO Labs az Optics Pro nevű szoftverét, amelyet elsősorban komolyabb kompakt és tükörreflexes gépek mellé ajánl. A program legutóbbi verziója elnyerte a 2006 Legjobb Fotó Szoftvere TIPA díjat is.

A közeljövőben megjelenő új változat a 4.0-ás verziószámot viseli és számos fejlesztéssel büszkélkedhet. Átalakították a Color Engine részt, amely két új funkcióval bővült. A Multi-Point Color Balance eszköz segítségével könnyebb meghatározni egy kép ideális színegyensúlyát, míg a Color Rendition többféle színleképezést kínál fotóinkhoz. Használatával egy adott fényképezőgéphez készült színprofilt akár más gépekhez is implementálhatunk.

Az Optics Engine szekcióban egy teljesen átdolgozott torzulás korrektort találunk, amely a Volume Anamorphosis nevet kapta. Az új lehetőség az eddig látottaknál pontosabban korrigálja a ultra-nagylátószögű objektívek torzítását, de ezen felül a képek élesítésére és színhibájának kiküszöbölésére is módunk lesz.

A DxO Optics Pro v4 Photoshop plugin formájában is telepíthető lesz, egyik legfontosabb újdonsága pedig az előző vezrióhoz képest 500%-al megnövelt sebesség.

A szoftver megjelenése 2006 szeptemberére várható Windows és Macintosh rendszerekre. Aki 2006. június 20. után megvásárolja az Optics Pro legutóbbi változatát (v3.55), a megjelenés után jogosult lesz egy ingyenes frissítésre. A teljes verzió nyitóárát még nem közölte e fejlesztő.