HD felbontású videokamerák a Sonytól

0

A Sony most bejelentett HDR-UX1 és HDR-SR1 videokamerái támogatják az egyre népszerűbb 1080i HD felbontási szabványt, amely a kép hosszabbik oldalán 1080 soros felbontást nyújt. Ezen kívül mindkét modell Dolby Digital 5.1 surround hangfelvételre és lejátszásra is képes. A két típus közötti legfőbb különbség, hogy az UX1 felvevő 3-colos DVD lemezre, míg az SR1 beépített, 30 GB-os merevlemezre rögzít. Long play módban a belső adattárolóra több mint 10 órányi nagy felbontású videó fér, míg egy DVD-re közel egy órás „műsor” készíthető. A készülékek a Sony ClearVid CMOS képérzékelőjét és Enhanced Imaging Processor feldolgozó technológiáját alkalmazzák. A felhasználónak a mozgóképek mellett 4 megapixeles állóképek készítésére is lehetősége van, sőt a videóval egy időben is készülhetnek állóképek, amelyek így 2,3 megapixelesek lehetnek. Mindkét gép támogatja a Smooth Slow Record funkciót, ami lassított felvételek rögzítésére alkalmas.

Sony HDR-UX1

Sony HDR-UX1

A kamerákba a Sonytól már megszokott Carl Zeiss Vario-Sonnar T* objektív került, 10x optikai zoommal. Kijelzőjük egy-egy 3,5” képátlójú, kihajtható SwivelScreen LCD monitor. HDMI kimenettel is rendelkeznek, így egy HD szabványú televízióval egyszerűen összekötve visszanézhetők a felvett nagy felbontású videók.

A Sony HDR-UX1 megjelenését 2006 szeptemberére ígéri a gyártó, 1400 dollár körüli nyitóáron. Testvére, a Sony HDR-SR1 októberben kerülhet a boltok polcaira, 1500 dolláros árcédulával.

Sony HDR-SR1

Sony HDR-SR1