Négy új Canon szkenner

0

Fotók, dia-, és negatív filmcsíkok, valamint dokumentumok beolvasására – tehát általános használatra – ajánlja négy új szkennerét a Canon. A lapolvasók közös jellemzője, hogy mindannyian támogatják az USB 2.0 High Speed adatkapcsolatot, a közvetlen PDF dokumentum készítést és minden modellen a Canon hasonló termékeitől megszokott gyorsfunkció gombokat is találunk.

CanoScan 8600F

A CanoScan 8600F négyük közül a legnagyobb. Optikai felbontása maximálisan 4800 x 9600 dpi lehet, mely kitűnő részletességű kép és filmbeolvasást biztosít. Utóbbi funkcióhoz beépített film adaptert találunk a készülékben, mellyel 12 db kisfilmes méretű képkocka, 4 diacsík, de akár középformátumú film is beolvasható. A Canon FARE Level 3 technológia automatikusan retusálja és javítja a beszkennelt képeket, eltávolítja a por és karcolások okozta nyomokat. A készülék hét EZ (gyorsfunkció) gombjával azonnal aktiválható a másolás, lapolvasás, vagy optimalizálás, négy PDF gyorsgombjával pedig számítógép nélkül készíthetünk és szerkeszthetünk PDF dokumentumokat.

A CanoScan 8600F ajánlott fogyasztói ára 179,99 dollár.

LiDE 600F

A LiDE 600F a Canon népszerű, kis helyigényű, elegáns lapolvasó családjának legújabb tagja. A minél optimálisabb helykihasználás érdekében háromféle pozícióban – akár függőleges lapadagolással is – használható. A készülék 180 fokban is nyitható, így nagyon széles és háromdimenziós tárgyak is beolvashatók a segítségével. A LiDe 600F mindössze egyetlen USB kábelt igényel a tápellátáshoz és az adatkapcsolathoz. Felbontási maximuma 4800 x 9600 dpi, színmélysége 48 bit. Hét EZ gombjának köszönhetően közvetlenül olvashatunk be dokumentumokat, vagy készíthetünk PDF fájlokat. 35 mm-es filmadapterével egyszerre 6 filmkocka szkennelhető. A képek javításáról ez alkalommal is a FARE Level 3 technológia gondoskodik.

A LiDE 600F lapolvasó nyitóára 149,99 dollár lesz.

CanoScan 4400F

A CanoScan 4400F szkennert azon vásárlóknak ajánlja a Canon, akik elérhető áron szeretnék kipróbálni a nagyobb modellekben meglévő funkciókat. Ez a készülék is 4800 x 9600 dpi felbontásra képes, beépített szoftverének köszönhetően pedig a beolvasott dokumentumok optimalizálása is lehetséges. Nagytestvéréhez a CanoScan 8600F-hez hasonlóan hét EZ gombbal hívhatunk elő közvetlenül minden funkciót, amelyek közé a PDF dokumentumok szerkesztése és a negatív/diafilm beolvasás is beletartozik. Összesen 6 db 35 mm-es filmkockát, vagy 4 diacsíkot szkennelhetünk egyvégtében.

A CanoScan 4400F 99,99 dolláros bevezető áron kerül forgalomba.

LiDE 70

A Canon piacvezető LiDE 60 modelljét váltja fel a LiDE 70, amely egy olcsó, kisméretű lapolvasó. Maximális optikai felbontása 2400 x 4800 dpi, ami elődje teljesítményének a duplája. Négy EZ gombjának köszönhetően a felhasználó azonnal másolhat, szkennelhet, küldhet e-mailt, vagy készíthet PDF dokumentumot. A Canon Z-Lid technológiáájának köszönhetően a lapolvasó ajtaja magasabbra nyitható, így nagyobb tárgyak (pl. vastag könyvek oldalai) is kényelmesen beolvashatók a kis készülékkel. A LiDE 70 további kényelme, hogy energiaellátása és adatkapcsolata mindössze egy USB kábellel megoldható.

A készülék 79,99 dolláros nyitóáron kerül majd a boltok polcaira.