Új Epson szkennerek: Perfection V10, V100 és V350

0

Otthoni, amatőr és profi fotósoknak ajánlja új szkennereit az Epson, 3200-4800 dpi felbontással és film szkennelési lehetőséggel.
Mindhárom lapolvasó közös tulajdonsága a Matrix CCD alkalmazása, az új csuklós szerkezettel felnyitható tető, a Hi-Speed USB2.0 csatlakozás, valamint a PC és Macintosh támogatás.

Epson Perfection V10

Epson Perfection V10

Epson Perfection V100

Epson Perfection V350

Sajtóközlemény:

Digitalizálja fényképeit és filmjeit otthon az Epson® három ultravékony szkennerével

Az Epson egy sor, újdonságnak számító tulajdonsággal ruházta fel kompakt és lapos Matrix™ CCD szkenner-termékcsaládját, amely minden igényt kielégítő szkennelési minőséget nyújt

2006. augusztus 7. – Az Epson három új A/4-es formátumú szkennert dob piacra: a belépő szintű Epson Perfection V10-et otthoni használatra szánja mindazoknak, akik korábban még soha nem szkenneltek, az Epson Perfection V100 Photo a fotózást hobbiszinten űzők igényei alapján készült, míg az Epson Perfection V350 Photo a haladó fotósok számára jelent ideális megoldást. Mindhárom típus rendelkezik azokkal az elsőrangú szkennelési tulajdonságokkal, amelyek az Epson egyedülálló Matrix CCD technológiáját jellemzik – ráadásul ezek a tulajdonságok most új, még karcsúbb vonalvezetésű készülékekbe csomagolva jelennek meg a piacon, amelyek így bármely íróasztal díszei lehetnek. Bárhova szánja is tehát a szkennert – legyen az iroda, stúdió, osztályterem, vagy akár az otthona – az Epson-nál biztosan megtalálja azt a terméket, amely tökéletesen megfelel igényeinek.

Az Epson számos új tulajdonsággal ruházta fel mindhárom szkennerét. Rendelkeznek portré- illetve tájkép-beolvasási opcióval, így a vásárló dönti el, milyen módon kívánja használni szkennerét, és hogyan tudja a legjobban kihasználni az íróasztalán rendelkezésre álló helyet. Az új csuklós konstrukciónak köszönhetően a készülék teteje könyvek és vastagabb tárgyak beolvasásához 90 vagy 180 fokban felnyitható, ugyanakkor 25 mm vastagságig a dokumentumok lezárt tetővel is kezelhetők.

Az Epson Easy Photo Fix szoftver portalanító funkciója segítségével szkennelés előtt és után is javítható a képek minősége. A szoftver egy új háttérfény-korrekciós funkciót is kínál, amely automatikusan javítja és korrigálja a kép fényességét, élességét, színtelítettségét és színegyensúlyát.

A belépő szintű Epson Perfection V10 3200 dpi optikai felbontóképességgel rendelkezik. Az előlapon elhelyezett négy gomb segítségével a leggyakrabban használt beolvasási funkciók – azaz start, szkennelés e-mail-be, másolás és szkennelés PDF fájlba – azonnal elérhetők. A készülékkel maximum A/4-es formátumú dokumentumok kezelhetők.

Az Epson Perfection V100 készülék beépített átvilágító egysége a 35 mm-es filmszalagok és diák beolvasására szolgál, ami annyit jelent, hogy fotóit és filmjeit bárki egyszerűen beszkennelheti, másolhatja, illetve visszaállíthatja.

Az Epson Perfection V350 felbontóképessége egészen kiváló – 4800 dpi. A készülék automatikus filmbetöltő funkcióval rendelkezik. Önnek nem kell mást tennie, csak behelyezi 35 mm-es filmjét a filmtovábbító részbe, megnyom egy gombot és hagyja, hogy a szkenner a többit elvégezze. A készülék 6 darab 35 mm-es kockából álló filmszalagot képes egyszerre kezelni.

Yasbir Sihan, az Epson Europe vezető termékmenedzsere a következőket nyilatkozta: „Továbbfejlesztett filmbeolvasó képességeinek és ragyogó CCD-technológiájának köszönhetően az Epson sikerrel őrizte meg a kiváló minőségű termékeken alapuló jó hírnevét. A legújabb belépő szintű termékcsaládunk a már megszokott profi minőséget hozza, ugyanakkor egyszerű használatot biztosít tetszetős külsőbe csomagolva, ami lehetővé teszi, hogy az otthoni felhasználók minden nehézség nélkül digitalizálhassák fényképeiket és filmjeiket. A három új szkenner mindegyike komoly értéket képvisel, és jól kifejezi az Epson elkötelezettségét aziránt, hogy a vásárlók mindig valamilyen innovatív termékeket kapjanak a pénzükért.”

Az Epson Perfection V10, V100 és V350 legfontosabb tulajdonságainak összefoglaló felsorolása:

  • Kiváló Matrix™ CCD technológia új, karcsú vonalvezetésű külsőbe csomagolva;
  • Maximum A/4-es formátumú dokumentumok, fotók és 35 mm-es film gyors és egyszerű szkennelése (V100 és V350);
  • Kiváló minőségű képek előállítása 3200 dpi felbontással a V10-es és V100-as, ill. 4800 dpi felbontással a V350-es készülék esetében, 48-bites színmélységgel;
  • Rugalmas kialakítás tájkép-, illetve portré-szkennelési opcióval;
  • Új csuklós szerkezet, amelynek segítségével a készülék teteje 90º és 180º-ban felnyitható a könyvek és folyóiratok egyszerű szkenneléséhez;
  • Gyors beolvasás USB 2.0 Hi-Speed kapcsolaton keresztül;
  • Mac és PC-kompatibilis;
  • A készülékekhez a következő szoftverek járnak: Epson Scan, Epson Creativity Suite, ArcSoft PhotoImpression 5, ABBYY FineReader Sprint 6 és ABBYY FineReader Sprint 5 Macintosh számítógépekhez.

Az Epson Perfection V100 típus további tulajdonságai:

  • 6 kockából álló 35 mm-es filmszalag, ill. 4 kockából álló 35 mm-es diasorozat egyidejű beolvasása filmtartóval;
  • A filmtartók biztonságos megőrzésére szolgáló filmtartó tár.

Az Epson Perfection V350 típus további tulajdonságai:

  • Kiváló, 4800dpi optikai felbontás;
  • 35 mm-es filmek egyszerű beolvasása az automatikus filmbetöltő segítségével;
  • 3 kockából álló 35 mm-es filmszalag, ill. 2 kockából álló 35 mm-es diasorozat egyidejű beolvasása filmtartóval;
  • A filmtartók biztonságos megőrzésére szolgáló filmtartó tár.

Árak és elérhetőség
Perfection V10 – ajánlott kiskereskedelmi ár ÁFÁ-val együtt 22 900 Ft – kapható 2006. szeptember 1-től
Perfection V100 – ajánlott kiskereskedelmi ár ÁFÁ-val együtt 29 900 Ft – kapható 2006. szeptember 1-től
Perfection V350 – ajánlott kiskereskedelmi ár ÁFÁ-val együtt 44 900 Ft – kapható 2006. szeptember 1-től