10 Mpixeles Olympus µ 1000

0

Az új Olympus ultrakompakt gépei közül sem hiányozhat a 10 Mpixeles CC-vel szerelt változat. Így jött létre a µ 1000, amely a korábbi 800-as sorozat nagyobb felbontású változatának tekinthető.
Újdonság az akár ISO6400 érzékenység (ekkora érzékenységet még a D-SLR-ek sem igen kínálnak, mit tudhat vajon egy 1/1,8″-os CCD? – a szerk.), amely a Bright Capture technológia segítségével érhető el, ekkor azonban a maximális felbontás 3 Mpixel. Szintén új a digitális képstabilizáló funkció, mely egy gombnyomással képes javítani a bemozdult képeket dedikált gyro-szenzora segítségével. Érdekes ötlet, meglátjuk mennyire lesz hatékony.

A Olympus µ 1000 főbb jellemzői:

  • CCD: 10 Mpixel, 1/1,8″
  • ISO80-3200 érzékenység, 3 Mpixeles felbontásban akár ISO6400
  • Objektív: 3x-os zoomátfogás, 35-105 mm ekv. gyújtótávolság, f/2,8-4,7 fényerő, 10 cm makró
  • átnézeti kereső nincs
  • időjárásálló (cseppálló) fém burkolat
  • LCD: 2,5″ 230e pixel
  • 640×480 pixeles videórögzítés (30 kép/mp)
  • csak automatikus élességállítás
  • belső memória, xD kártyahely
  • Li-ion akkumulátor
  • USB2.0 csatlakozás

A részletes specifikációt adatlapunk tartalmazza, melynek linkje hírünk alatt található.

Sajtóközlemény:

Ízlésesen erőteljes
Az elegáns és ultrakompakt Olympus µ 1000

Hamburg, 2006. augusztus 23. – A µ 1000 modellel az Olympus egy olyan új fényképezőgépet mutat be, amelynek jellegzetessége az elegancia, és a modern képalkotó technológia. A mutatós, ezüstszínű, időjárásálló*, rozsdamentes acél váznak köszönhetően a fényképezőgép eleganciája magához vonzza a tekinteteket, ugyanakkor elég robusztus, hogy ellenálljon a használat során felmerülő kihívásoknak. A 10.0 millió pixeles fényképezőgép képalkotási teljesítménye éles képeket garantál. A µ 1000 természetesen hű maradt a µ sorozat hagyományaihoz: a BrightCapture technológiának köszönhetően különösen jól alkalmazható gyenge fényviszonyok mellett. A maximálisan 6400** ISO érzékenység jelentősen világosítja a képet, és csökkenti a vaku használatának szükségességét. Ennek köszönhetően valósághűen örökíthető meg az éjszakai hangulat. A BrightCapture technológia most már filmfelvétel üzemmódban is elérhető.

Szép külső és kristálytiszta képek 10.0 millió pixellel
Az első benyomás tartós marad – a µ 1000 klasszikusan elegáns. Az időjárásálló* váz kiváló minőségű, rozsdamentes acélból készül, ami az elegancia, tartósság és teljesítmény félreérthetetlen érzetét kelti. A 10.0 millió pixeles, ergonomikus kialakítású µ 1000 minden elődjénél nagyobb teljesítménnyel bír. A 230.000 pixeles, 6.4cm átmérőjű LCD kijelzőn a képek megkomponálása egyszerű és szórakoztató. A 3x-os zoom objektív (35mm-es megfelelője 35-105mm) gyakorlatilag helyzetváltoztatás nélkül teszi lehetővé a távoli témák közelítését. A téma további közelítéséhez, az Olympus megnövelte a zoom teljesítményét. A finom zoom opció alkalmazásával a nagyítás ötszörösre növelhető, 3.0 millió pixeles felbontásban úgy, hogy a precíziós objektív teljes optikai minősége változatlan marad.

Éles képek – sötétben is
A BrightCapture technológiának köszönhetően a µ 1000 használatával lényegesen jobb eredmények érhetőek el gyenge fényviszonyok mellett. Az ISO érzékenység maximálisan 6400-ra** növelhető, ami csökkenti a vaku használatának szükségességét. Ennek eredményeképpen a gyenge fényviszonyok mellett rögzített képek részletgazdagabbak és élethűek, s mindez a természetesebb színreprodukciónak köszönhető. A technológia, a képek gyenge fényviszonyok mellett történő megkomponálását is segíti, azáltal, hogy az LCD kijelző négyszer nagyobb kontraszttal rendelkezik. Mivel a legizgalmasabb és legemlékezetesebb videofelvételek általában éjjel készülnek, a BrightCapture technológia már filmfelvétel üzemmódban is rendelkezésre áll – így lenyűgöző, hanggal rögzíthető videofelvételek készíthetőek a memória kapacitásáig, 640×480 felbontásban, 30fps sebességgel.

Ha a kép életlen, a µ 1000 további segítséget nyújt a digitális képstabilizáló szerkesztő funkcióval. Egyetlen gombnyomással csökkenti az életlenséget. Dedikált „Gyro” szenzor méri a fényképezőgép bemozdulásának mértékét, és automatikusan meghatározza a kompenzáció szükséges szintjét. A javított fotó ezután új fájlként menthető – így az eredeti adat nem vész el.

Kivételesen egyszerű kezelhetőség
A legjobb eredmény elérése érdekében bármilyen körülmények között a µ 1000 20 előre beállított expozíció-vezérlési programmal rendelkezik, melyek alkalmazása esetén a fényképezőgép automatikusan végzi el az optimális beállításokat. A portrétól a tájképen át, egészen a sport üzemmódig, felvételek készítésének széles skáláját fedik le, de olyan, kevésbé hagyományos üzemmódok is alkalmazhatóak, mint például az ételfotózás.

Míg a fotók digitális javítása általában számítógépen, speciális szoftver használatával történik, az új „Perfect Fix” funkció ezt közvetlenül a fényképezőgépen teszi lehetővé. Használatával különböző módokon szerkeszthetőek a képek, közvetlenül az elkészítésük után. A „Perfect Fix” gomb megnyomásával kijavítható a képek életlensége, az ellenfény és a vörös szemek. Egy, kettő vagy akár mindhárom javítás egyidejűleg végezhető el.

A beépített útmutató funkció közvetlenül az LCD kijelzőn jeleníti meg a fényképezőgép funkcióinak leírását. Ez a gyors és egyszerű segítség bárhol és bármikor igénybe vehető, akkor is, amikor a felhasználói kézikönyv nincs kéznél. A kezelőfelület 25 nyelven érhető el – így 39 európai országban, az ország saját nyelvén áll rendelkezésre.

A µ 1000 xD-Picture Card memóriakártya nyílással és belső memóriával is rendelkezik. A fényképezőgéphez nagyteljesítményű LI-12B lítium-ion akkumulátor és töltő, valamint Olympus Master szoftver is tartozik, amely lehetővé teszi a képadatok számítógépen történő, problémamentes megjelenítését, szerkesztését.

A µ 1000 a legjobb választás, az esztétika és a teljesítmény kedvelői számára, akik olyan fényképezőgépre vágynak, amely bármilyen helyzetben azt teszi, amit a felhasználó szeretne, s mindezt kiváló minőségben. Ez a fotografikus gyöngyszem 2006. októberében jelenik meg az üzletek polcain.

Az Olympus µ 1000 fő jellemzői

  • Időjárásálló* rozsdamentes acél váz
  • 10.0 millió pixel
  • 3x optikai zoom (35-105mm-nek felel meg) 1:2.8-4.7
  • 6.4cm/2.5” átmérőjű LCD (230.000 pixel)
  • BrightCapture technológia segíti a felvételkészítést gyenge fényviszonyok mellett (hanggal rögzíthető filmfelvétel üzemmódban is (640×480 pixel felbontásban, 30fps sebességgel))
  • ISO64-1600 10MP, ISO 6400 3MP üzemmódban
  • Digitális képstabilizáló szerkesztő funkcióval kompenzálható a bemozdulás által okozott életlenség
  • „Perfect Fix” gomb az életlenség, ellenfény és vörösszem-hatás javítására
  • 20 expozíció-vezérlési program (köztük Sport, Vízpart és Hó, Gyertyafény üzemmód)
  • Tíznyelvű menü (angol, német, spanyol, olasz, francia, orosz, cseh, lengyel, dán, holland), további 15 nyelv tölthető le Interneten keresztül
  • Olympus Master szoftver és LI-12B lítium-ion akkumulátor és töltő

* Az IEC 529 IPX4 szabványának megfelelően időjárásálló.
** 3 millió pixeles üzemmódban.