Frissített vízálló gép: Olympus µ 725 SW

0

Elkészült az általunk nemrég kipróbált µ 720 SW frissített változata, µ 725 SW néven. Az új modellben szinte csak egyetlen fő változás történt. Nem, nem növelték a felbontását, viszont a vízállóságát 3 méterről 5 méterre emelték. Ezn kívül még egy aprócska eltérés: az új fényképezőgép ISO64 helyett ISO80 legkisebb érzékenységgel rendelkezik. A többi paraméter változatlan maradt.

A Olympus µ 725 SW főbb jellemzői:

  • CCD: 7,4 Mpixel, 1/2,3″
  • ISO80-1600 érzékenység
  • Objektív: 3x-os zoomátfogású, rejtett, 38-114 mm ekv. gyújtótávolság, f/3,5-5,0 fényerő, 7 cm szupermakró
  • átnézeti kereső nincs
  • 5 méterig vízálló és 1,5 méterig ütésálló fém burkolat
  • LCD: 2,5″ 115e pixel
  • 640×480 pixeles videórögzítés (15 kép/mp)
  • csak automatikus élességállítás
  • 20 MB belső memória, xD kártyahely
  • Li-ion akkumulátor
  • USB2.0 csatlakozás

A részletes specifikációt adatlapunk tartalmazza, melynek linkje hírünk alatt található.

Sajtóközlemény:

Az aktív életstílus bármely területén helytáll
Olympus µ 725 SW ütés- és vízálló védelemmel

Hamburg, 2006. augusztus 23. – Azok számára, akik szeretnek aktívan élni, az élet néha kemény megpróbáltatás. Ezért jó tudni, hogy az Olympus gondoskodik azokról is, akik az aktív életstílust részesítik előnyben. Az ütés- és vízálló µ 725 SW használata esetén nem kell lemondaniuk a fotózás szabadságról, kedvenc időtöltésük közben. Az 5 méteres* mélységig vízálló és 1.5 méterig* ütésálló új modell, elődjének, a µ 720 SW fényképezőgépnek nyomdokaiban jár, mely új korszakot nyitott, a bárhová elvihető digitális fényképezőgépek fejlődésében. Az elegáns, fém vázba zárt fényképezőgép többet kínál a felhasználóknak, mint puszta robusztus felépítést. A BrightCapture technológiának köszönhetően kivételes eredményeket produkál gyenge fényviszonyok mellett, és világosban egyaránt. A 6.4cm átmérőjű LCD kijelző nagy kontrasztú képet jelenít meg, míg a 7.1 millió pixeles felbontóképesség borotvaéles, kristálytiszta képek felvételét teszi lehetővé, így a kompakt µ 725 SW igazán „ütős”. A mélykék, cseresznyepiros és titániumszürke színben kapható fényképezőgép az aktív életstílus elmaradhatatlan kelléke, amely tényleg bárhová elvihető, legyen az, strandolás, gördeszkázás, vagy ünnepi vacsora.

Keményen helytáll
A 1.5 méterig* ütésálló és 5 méteres* mélységig vízálló µ 725 SW első osztályú védelmet nyújt a rugalmas felvételkészítés érdekében. Akár könnyűbúvárkodás közben egy trópusi korallzátonynál, akár veszélyes hegyi kerékpározás közben, vagy egyszerűen otthon, ahol kisgyermekek is hozzáférhetnek a fényképezőgéphez, a felhasználó nyugodt lehet afelől, hogy nem esik kár a készülékben. Ennek köszönhetően gondtalan fotózást biztosít bárhol az életben. Bármit hoz az élet, az a µ 725 SW-vel megörökíthető!

Ezzel a figyelemfelkeltő, új modellel, nagyobb mélységek is leküzdhetőek. Opcionálisan megvásárolható PT-033 búvártok használatával a fotósok felfedezhetik a víz alatti világot, egészen elképesztő, 40 méter, mélyen a vízfelszín alatt.

A 7.1 millió pixeles képalkotó teljesítmény az, ami igazán nagy felbontást és ragyogást kölcsönöz az élet izgalmas élményeinek megörökítéséhez. Ehhez párosul az 1:3.5-5.0, precíziós 3x-os optikai zoom (35mm-es megfelelője 38-114mm). Az extra védelem érdekében, az objektív speciális, belül hajtogatott fényúttal rendelkező konstrukció. Teljesen belesimul az elegáns fém vázba, így nem áll fenn a sérülés veszélye.

A sötétedéssel semminek sem szakad vége
A BrightCapture technológiát alkalmazó, µ 725 SW gyenge fényviszonyok mellett is kivételes teljesítményt nyújt, s mivel a hangulat a sötétedés beálltával egyre melegebb, világos, hogy a fényképezőgép sötétben nyújtott teljesítménye nagyon fontos. A 6.4cm átmérőjű LCD kijelzővel rendelkezik, melynek kontrasztja négyszer világosabb képet ad, mint a hagyományos típusok. Ezáltal a képek egyszerűbben komponálhatóak meg. A BrightCapture technológiát alkalmazó különböző expozíció-vezérlési programok (köztük Gyertyafény és Éjszakai felvétel) jelentősen javítják a gyenge fényviszonyok mellett komponált fotókat, illetve a víz alatti fotós kirándulások képeit.

Az ISO érzékenység maximális értékének 1600-ra növelésével a BrightCapture technológia az életlenség elkerülésében is segít. A nagy érzékenységnek köszönhetően gyorsabb zársebesség érhető el, így csökken a képek életlenségének kockázata – különösen este.

Kezelése gyerekjáték – nehéz körülmények között is
A fotósok a hanggal rögzíthető filmfelvétel (640×480 pixel minőségben, a memória kapacitásáig) üzemmód mellett 24 expozíció-vezérlési program közül választhatnak, melyek számos feltételnek megfelelnek. A Sport üzemmódtól a Tájképen és a Makró üzemmódon át egészen a víz alatti programokig, előre beprogramozott beállítások segítik a legjobb felvételek elkészítését, egyszerűen, bonyodalmak nélkül.

További segítséget kínál a beépített útmutató funkció, mely a fényképezőgép üzemmódjaihoz és menüopcióihoz rövid leírást jelenít meg, közvetlenül az LCD kijelzőn. Ennek köszönhetően a felhasználónak alig kell kézbe vennie a fényképezőgép kézikönyvét, amely igazi áldás az aktív fotósok számára, akik sokat vannak úton. Mindemellett a menü, a felhasználói kézikönyv és a szoftver 25 nyelven áll rendelkezésre (ebből 10 a fényképezőgépen bármikor elérhető), így a µ 725 SW nyelve 39 európai ország saját nyelvén áll rendelkezésre.

Az 5 méter* mélységig vízálló, és 1.5 méterig* ütésálló, erős, fém vázba burkolt Olympus µ 725 SW várhatóan a legújabb kedvence lesz az aktív fotósoknak. A sportos teljesítmény, a legmodernebb technológia, és az aktív életstílusra épülő konstrukció ötvözete, a forma és funkcionalitás egyensúlyát teremti meg. A fényképezőgép 2006. októberétől lesz kapható az üzletekben.

Az Olympus µ 725 SW fő jellemzői:

  • 5 méteres* mélységig vízálló
  • Ütésálló (1.5 méterig)*
  • 7.1 millió pixel
  • Kemény fém váz három színben: mélykék, cseresznyepiros, titániumszürke
  • BrightCapture technológia segíti a felvételkészítést gyenge fényviszonyok mellett – világosabb képpel a víz alatti fotózáshoz
  • 6.4cm/2.5” LCD
  • Világos 3x-os optikai zoom 38-114mm (35mm-es fényképezőgépre vonatkoztatva) 1:3.5-5.0, optikailag hajtogatott fényúttal
  • 24 expozíció-vezérlési program (köztük Portré, Gyertyafény, Tájkép és különböző víz alatti üzemmódok) és automata üzemmód
  • Hanggal rögzíthető filmfelvétel (640×480 pixel, 15fps)
  • Makró és Szuper Makró üzemmódban 7cm-ről készíthető felvétel
  • Szerkesztő funkciók (pl. vörösszemek javítása, naptár összeállítás, több kép elrendezése, cím hozzáadása)
  • Belső memória és xD-Picture Card memóriakártya nyílás
  • Többnyelvű menü (10 nyelv), további 15 nyelv tölthető le Interneten keresztül
  • Olympus Master szoftver és LI-42B akkumulátor
  • Opcionálisan megvásárolható PT-033 búvártok (40 méteres mélységig vízálló)

*Az Olympus vizsgálati feltételei mellett ütésálló. Az IEC 529 IPX8 szabványának megfelelően vízálló.