Stabilizált Canon PowerShot A710 IS

0

A Canon PowerShot A710 IS a korábbi A700 utódjaként jött létre.

Az A710 IS nagyobb felbontású, 7 Mpixeles CCD-t kapott. Optikáját azonban az A700-tól örökölte. Ez a 6x-os zoomátfogású objektív már a szuperzoomok közé sorolja a fényképezőgépet, mely az A710-be épített optikai képstabilizátornak köszönhetően méginkább kihasználható, gyengébb fényben is.
Mint a PowerShot A630 és A640, az A710 is rendelkezik az új biztonsági zoom funkcióval, amely tulajdonképpen nem más, mint képkivágás (a Sony ezt Smart Zoomnak, a Panasonic Extra Optical Zoomnak nevezi – a szerk.).

A Canon PowerShot A710 IS főbb jellemzői:

  • CCD: 7,4 Mpixel, 1/2,5″
  • ISO80-800 érzékenység
  • objektív: 6x-os zoomátfogás, optikai stabilizátor, 35-210 mm ekv. gyújtótávolság, f/2,8-4,8 fényerő, 1 cm makró
  • átnézeti kereső
  • műanyag burkolat
  • LCD: 2,5″ 115e pixel
  • 640×480 pixeles videórögzítés (30 kép/mp) max. 1 GB-ig
  • 9 pontos AiAF FlexiZone automatikus élességállítás, kézi élességállítás
  • SD/SDHC kártyahely
  • 2 AA elem/akkumulátor
  • Hi-Speed USB2.0 csatlakozás

A részletes specifikációt adatlapunk tartalmazza, melynek linkje hírünk alatt található.

Sajtóközlemény:

PowerShot A710 IS -– magyar nyelvű menüvel
A Canon PowerShot A-sorozatának első képstabilizátoros fényképezőgépe

Amstelveen, Hollandia, 2006 augusztus 24.: A Canon ma bejelentette az A-sorozat első optikai képstabilizátorral is rendelkező fényképezőgépét, a PowerShot A710 IS jelű modellt. Az új készülék – a népszerű PowerShot A700 utódja – 6-szoros optikai zoommal és rengeteg beépített funkcióval rendelkezik. Az elődhöz képest újítás a 7,1 megapixeles képérzékelő és a korábbihoz képest még több digitális képeffektus. Az elődjéhez hasonlóan rendelkezik azokkal a funkciókkal, amelyek sikeressé tették azt, többek között a számos felvétel-készítési módot, a teljes manuális expozíció vezérlést, a VGA minőségű videofelvételt, az ISO 800 módot és a 2,5 hüvelyk képátlójú LCD kijelzőt.

A PowerShot A710 IS főbb jellemzői:

  • 7,1 megapixeles felbontás
  • 6-szoros optikai zoom objektív, optikai képstabilizátorral
  • DIGIC II, iSAPS, 9-pontos AiAF, FlexiZone AF/AE
  • Digitális Telekonverter és Biztonsági Zoom1
  • 2,5” képátlójú LCD széles látószöggel, valós-képű optikai kereső
  • 20 felvétel-készítési mód
  • Magyar nyelvű menü

„A népszerű A700 kiegészítése olyan szolgáltatásokkal, mint például az optikai képstabilizátor, jól bizonyítja a Canon elkötelezettségét a műszaki fejlesztések mellett.” – mondta Mogens Jensen, a Canon Consumer Imaging Europe vezetője. „A PowerShot A710 IS-t főként azoknak a felhasználóknak fejlesztettük, akik a kiváló minőség mellett professzionális képességeket várnak el egy fényképezőgéptől, mindezt elérhető áron.”

A kiváló képminőség
A 6-szoros optikai zoom objektívvel elérhető a 35-210 mm-es (35mm-es gépnek megfelelő) fókusztartomány, miközben a gép kisméretű maradhatott. A valós-képű optikai kereső lehetővé teszi a fényképezést a teljes fókusztartományban az LCD használata nélkül is, így az akkumulátor élettartama is hosszabb lesz. Az optikai képstabilizátort speciálisan erre a kompakt méretre tervezték, kihasználva azt a fejlesztési tapasztalatot, amelyet a Canon már megszerzett a stabilizátor professzionális EF objektívekbe történő beépítése során. A funkció ellensúlyozza a gép bemozdulását, így a kép nem lesz elmosódott és akár 3 értékkel hosszabb záridő is használható. Teljes zoom mellett, illetve az 1 cm-es tárgytávolságú „Makró” mód használata esetén is stabil képet ad eredményül. A képstabilizátor processzora 4000 jelet dolgoz fel másodpercenként, és vezérli a lencsék pontos mozgatását a nem szándékos kézmozgások hatásának kompenzálására. Az ISO 800 és a High ISO Auto módok kiegészítik a stabilizátor funkciót azzal, hogy vaku nélküli felvételkészítést tesznek lehetővé gyenge megvilágítás mellett, illetve beltéri használat esetén.

Rugalmas felvételkészítés
Az új Biztonsági Zoom funkció a gép nagy képfelbontását használja ki az extra nagyítás elérésére a képminőség romlása nélkül. Akár 12-szeres zoom is elérhető úgy, hogy a képeslap méretben (10 x 15 cm) kinyomtatott kép fotólaborminőségű lesz. Használható az új Digitális Telekonverter3 is, amellyel minden kép ugyanolyan nagyítással készíthető el, mintha egy valódi teleobjektív lenne a gépre szerelve.
A 20 felvétel-készítési mód között találhatók a „Különleges Téma” módok, amelyek speciális környezetben segítenek, míg a „Manuális” mód a tapasztaltabb fotósoknak teszi lehetővé a beállítások kézi vezérlését. A felvételkészítés közben és után is alkalmazhatók a művészi fotóeffektusok, a „Saját Szín” funkcióval. Ötféle videórögzítési választható – többek között VGA minőségű videófelvételek készíthetők 30 kép/másodperc sebességgel, illetve QVGA felbontásúak 60 kép/másodperc sebességgel.

Az LCD kijelző
A 2,5″ képátlójú LCD kijelzőn bekapcsolható a „Pozícionáló háló”, amely a vízszintes beállításában is segít. Használható ezenkívül egy új, 3:2 arányú jelző is, amely a kinyomtatható területet jelzi szabványos képméretek esetén. A visszajátszásnál egy új funkció a képen látható túlexponált részekre figyelmeztet.

Tartozékok teljes skálája
Opcionális előtétlencsék és tartozékok teljes skálája áll rendelkezésre, köztük 0,7-szeres nagylátószögű, és 1,75-szörös teleobjektívek, valamint egy Makró előtétlencse. A szintén opcionális nagyteljesítményű vaku éjszakai felvételkészítéshez használható kiválóan, míg a dupla üvegű, vaku diffúzorral is ellátott vízhatlan tok használatával akár 40 m mélységig lehet fényképezni víz alatt.

Kiegészítő információk

Közvetlen nyomtatás
A PowerShot A710 IS-nek saját Nyomtatási menüje van, ahol a közvetlen nyomtatási funkciókhoz lehet hozzáférni. A PictBridge kompatibilitás miatt bármilyen PictBridge-kompatibilis nyomtatóra nyomtathatók képek számítógép használata nélkül. Az igazolványkép nyomtatást és videó kockáinak kinyomtatása SELPHY kompakt fotónyomtatókon végezhető, mint például a SELPHY CP730-on. A Print/Share gomb segítségével egy gombnyomással lehet nyomtatni, és könnyen áttölthetők a képek Windows vagy Mac gépekre.
További PictBridge funkció a névjegynyomtatás, akár 35 képet lehet nyomtatni egy A4-es lapra, valamint a 20 képes indexoldal nyomtatás felvételi információkkal, így az egyes képek paraméterei összehasonlíthatók.

Memóriakártyák
Az SD és MMC memóriakártyákon kívül a fényképezőgép támogatja az új SDHC formátumot is, amellyel akár 4GB vagy több adat is tárolható. 16MB-os kártyát mellékelnek hozzá.

Nyelvek
A menürendszer mostantól támogatja az ukrán és a román nyelvet is, így a nyelvek száma 25.

Szoftverek
A PowerShot A710 IS-hez a következő szoftvereket mellékeli a Canon:

  • ZoomBrowser EX 5.7 (Windows), ImageBrowser 5.7 (Mac): Képek, videók és diabemutatók rendszerezéséhez, szerkesztéséhez, valamint digitális fotóalbumok létrehozására és nyomtatására használható.
  • PhotoStitch 3.1: Panorámafotók létrehozására több képből (Windows és Macintosh).

A szoftverek által támogatott operációs rendszerek: Windows 98 SE, Me, 2000 (SP4), XP (SP1/2) és Macintosh OS X v10.2-v10.4. Mindkét gép PTP-t használ az illesztőprogram nélküli adatátvitelhez Windows XP és Macintosh OS X esetén.

Kiegészítők

  • Objektív adapter (LA-DC58G)
  • Nagylátószögű objektív 0,7x (WC-DC58N)
  • Teleobjektív 1,75x (TC-DC58N)
  • 250D makrólencse (58mm)
  • Akkumulátortöltő készlet (CBK4-300)
  • Nagyteljesítményű vaku (HF-DC1)
  • Hálózati adapter készlet (ACK800)
  • Vízálló tok (WP-DC6)
  • Tőkesúly vízálló tokhoz (WW-DC1)
  • Puha tok (DCC-80)
  • Technológiai ismertető

    DIGIC II
    A Canon speciális DIGIC II (DIGital Imaging Core) processzora minden alapvető fényképezési funkciót integrálva tartalmaz a maximális hatékonyság elérése érdekében. A nagysebességű jelfeldolgozás kiváló reagálást, gyors autofókuszt és kibővített sorozatfelvételi képességeket eredményez. A fejlett képfeldolgozó algoritmusok tökéletes képminőséget és színvisszaadást eredményeznek, pontos fehér-egyensúllyal és minimális képzajjal. A processzor hatékonysága kíméli az akkumulátort, így hosszabb ideig használhatjuk a gépet egy feltöltött akkumulátorral.

    iSAPS
    Az iSAPS (Intelligent Scene Analysis based on Photographic Space) funkció automatikusan optimalizálja a fényképezőgép beállításait a kép elkészítése előtt. A gép kielemzi a témát és összehasonlítja a Fotótérrel – egy, a gépbe épített, fotózási adatokat tartalmazó adabázissal. Ennek segítségével beállítja az optimális auto expozíciót, fókuszt és fehér-egyensúlyt, mielőtt a kép elkészülne.

    9-pontos AiAF
    A Canon 9-pontos AiAF (Artificial intelligence Auto Focus) funkciója automatikusan végigpásztázza a témát, és lehetséges alanyokat választ ki kilenc fókuszterületről. Ez biztosítja a pontos élesreállítást még akkor is, ha az alany nincs a kép közepén.

    FlexiZone AF/AE
    A Flexizone AF/AE funkció segítségével a felhasználó maga választhatja ki a kívánt fókuszpontot a kép bármely részén a fókuszkeret mozgatásával. Az expozíciót a fókuszpontnak megfelelően állítja be a gép, hogy a téma biztosan éles legyen és a kép expozíciója is megfelelő legyen.

    Optikai képstabilizátor
    A PowerShot A710 IS lencsemozgató képstabilizátor (Image Stabilizer, IS) rendszere segít ellensúlyozni a fényképezőgép mozgásából adódó képelmozdulásokat. Kisméretű rezgésérzékelők fogják fel az objektív a kéz remegéséből eredő megmozdulásait. Az ebből származó jeleket (akár 4000 jelet másodpercenként) a képstabilizátor vezérlőchip dolgozza fel, és megkülönbözteti a kéz remegéséből és a szándékos mozgatásból eredő elmozdulásokat. Ezután a chip egy olyan vezérlőjeleket küld, amely elmozdítja a megfelelő lencsét a hatás kiküszöböléséhez. A pontosság és gyors mozgathatóság érdekében a megfelelő lencsét apró kerámia gömbcsapágyra ültetik. Az ilyen csapágy előnye nemcsak az alacsony súrlódás, de az is, hogy kevésbé befolyásolja pontosságát a hőtágulás vagy a mágnesesség, amelyek a fémből készült csapágyakra hatással vannak. A képstabilizátor segítségével akár három egységgel hosszabb záridő is használható, észrevehető elmosódás nélkül.

    Digitális Telekonverter és Biztonsági Zoom
    A Digitális Telekonverter hatása hasonló egy, a fényképezőgépre szerelt valódi teleobjektívéhez, azaz egy állandó zoomot biztosít minden kép számára – a képmérettől függően 1,5-szörös vagy 1,9-szeres nagyítást. Azonban, míg az optikai lencse csökkenti a rekeszméretet, így hosszabb záridőre van szükség a használatánál, a digitális változata megtartja a blendeértéket, így csökkenti az elmosódás veszélyét. A Biztonsági Zoom védi a képet az interpolációtól nagyobb mértékű digitális zoom alkalmazása esetén, így erősebb nagyítás érhető el a képminőség romlása nélkül.