Canon termék-mérleg 2006

0

A 2006-os éveben eddig 89 új terméket jelentett be a Canon, ami átlagosan négynaponta egy új készüléket jelent. A DSLR piacon továbbra is világelső cég, idén két tükörreflexes vázzal, 4 új objektívvel és 16 kompakt fényképezőgéppel jelentkezett, de termékei sorát gyarapítja 23 PIXMA és 3 SELPHY nyomtatója, vagy 14 digitális videokamerája is.

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Canon – 89 új termék a piacon 2006-ban

Amstelveen, Hollandia, 2006 szeptember 25.: A Canon mai bejelentése szerint a szeptemberben útjára indított termékekkel együtt a vállalat összesen 89 új terméket hozott forgalomba a 2006-os év során – vagyis átlagosan minden negyedik napon egy új termékkel jelent meg a piacon. A bejelentésre a kétévente megtartott kölni Photokina nyitónapján került sor.

A Canon első helyen áll a D-SLR fényképezőgépek1, a digitális fényképezőgépek2, a kompakt fotónyomtatók3 és a lapolvasók4 piacán, de a legnagyobb darabszámban értékesített termékkel is a Canon büszkélkedhet a digitális fényképezőgépek és a tintasugaras nyomtatók piacán (a Digital IXUS 555 és a PIXMA iP42006 modellekkel). A világcég a HV10-es modellel egyre erősebb pozíciót foglal el a HD képminőségű videokamerák gyorsan növekvő piacán, a HDV 1080i digitális videokamerával pedig világ legkisebb méretű készülékét mondhatja magáénak.

A Canon által idén forgalomba hozott új termékek közül néhány:

  • 16 digitális kompakt fényképezőgép, köztük 6 IXUS és 10 PowerShot modell
  • 23 PIXMA termék, köztük 10 tintasugaras multifunkciós eszköz, 11 tintasugaras nyomtató és 2 PIXMA mini modell
  • 3 SELPHY kompakt fotónyomtató
  • 2 EOS D-SLR fényképezőgép
  • 4 objektív
  • 14 digitális videokamera (ebből 7 DV, 4 DVD, 2 professzionális HD képminőségű és 1 HD készülék)
  • 1 HD nagylátószögű objektív
  • 7 projektor
  • 13 lézeres termék, köztük 6 multifunkciós modell, 5 lézernyomtató és 2 faxkszülék
  • 4 lapolvasó
  • 2 multimédia-lejátszó

Ebben a hónapban ünnepli a Canon az IXUS márka tízéves évfordulóját, a születésnapi eseménysorozat keretén belül három új digitális IXUS modellt jelentettek be, köztük a titánból készült Digital IXUS Ti-t. Mindegyik új fényképezőgépbe a Canon új, harmadik generációs, „Arcfelismerés” funkcióval is ellátott DIGIC III processzorát építették. A tíz évnyi csúcstechnológiai innováció segítségével az IXUS a modern elektronikai ipar egyik nagy sikertörténete lett, eddig 33 millió darabot adtak el belőle.7

A Canon bejelentette a Canon Media Storage M30 és M80 multimédia-lejátszó forgalomba hozatalát is, amelyeket az EOS és más digitális gépek használói számára terveztek. Az M30 és M80 fontos összekötő elemet alkot a professzionális fotósok helyszíni, kültéri és expedíciós fényképezési munkafolyamatában. A két modell várhatóan az olyan fotósok növekvő számú körében lesz népszerű, akik új módszereket keresnek kedvenc képeik tárolására és megjelenítésére, valamint a tárolókapacitás növelésére.

“Az a stratégiánk, hogy a folyamatos kutatás-fejlesztés segítségével kihasználjuk a saját technológiák alkalmazásából származó előnyöket,” mondta Mogens Jensen, a Canon Europe Consumer Imaging ágazat vezetője. “A célunk az, hogy létrehozzuk a legjobb D-SLR fényképezőgép-rendszert, a legnagyobb választékot nyújtsuk digitális fényképezőgépekből, funkcionális és formatervezett termékekből, erős almárkákból, valamint szélesítsük és megerősítsük a digitális videókamera-választékunkat és növeljük az otthoni fotónyomtatási berendezések használhatóságát és funkcióit..”