Epson Stylus Photo R265 és R360

0

Epson Stylus Photo R265

Epson Stylus Photo R360

Az Epson Stylus Photo R265 és R360 fotónyomtató a cég legújabb Claria tintáit használja, melyet az Epson PhotoEnhance technológiával egyesít. A Claria tinták fakulásmentes élettartama fotóalbumban a 200 évet is elérheti. Az ózon okozta károsodásnak kb. 25 évig állnak ellen. A hat különálló patronnak köszönhetően költséghatékonyan nyomtathatjuk fotóinkat. Egy 10 x 15 cm-es képet 13 másodperc alatt.

Mindkét készülék maximális felbontása 5760 x 1440 dpi. Használhatjuk őket a közvetlen nyomtatásra kifejlesztett PictBridge módban, vagy opcionálisan megvásárolható Bluetooth adapterrel akár mobiltelefonról is. A Stylus Photo R360 ezen felül önálló szerkesztési lehetőségeket, memóriakártya olvasót, és 3,5”-os színes LCD képernyőt is kínál.

Az Epson Stylus Photo R265 ajánlott bruttó ára 39.900-Ft, az R360-as modell 59.900-Ft-ért lesz beszerezhető.

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Megjelentek az Epson legújabb A4-es fotónyomtatói, a Stylus Photo R360 és R265

2006. szeptember 26. – Az Epson két új hatszínű nyomtatójában mutatja be legújabb tintatechnológiai fejlesztését, a Claria Fotótintát. A Stylus Photo R360 és R265 tartozéka továbbá az Epson PhotoEnhance technológia, amely biztosítja, a minden körülmények közötti élénk és életteli fényképeket. A különálló tintapatronoknak köszönhetően költséghatékony a nyomtatás, hiszen csak azt a színt kell kicserélni, amelyik valóban elhasználódott. A fényképekre sem kell sokat várni, egy 10×15 cm-es fénykép mindössze 13 másodperc alatt készül el.

A Stylus Photo R360 segítségével számítógép nélkül nyomtathatók, szerkeszthetők, kivághatók a fényképek vagy szüntethető meg a vörösszem-effektus a készülék 3,5 colos képernyőjén, így a nyomtató azok számára ideális, akik szeretnek kísérletezni digitális fényképeikkel. A Stylus Photo R265 tartozéka az Epson Easy Photo Print szoftver, amelynek segítségével a számítógéppel könnyedén szerkeszthetők és nyomtathatók a fényképek. Ez azok számára nyújt megoldást, akik még csak most tapasztalják ki a fényképnyomtatás rejtelmeit.

Az Epson Claria tintatechnológiát kifejezetten fotónyomtatásra fejlesztették ki. Epson fényes fotópapírral kombinálva kiváló minőségű, hosszantartó fényes nyomatokat eredményez. A hatszínű tintakészlet az alábbi színeket tartalmazza: cián (kékeszöld), magenta, sárga, fekete, világos cián és világos magenta. A fényképek színei hosszú ideig élénkek maradnak, a tesztek alapján fotóalbumban 200 évig megőrzik eredeti minőségüket, az ózonnak pedig 25 évig állnak ellen. A Claria tinta különálló tintapatronokban kapható egyenként áron, hogy a fényképnyomtatás költséghatékony legyen.

Az Epson PhotoEnhance technológia automatikusan felismeri a fénykép témáját, és ehhez igazítja a színvisszaadást és a kontrasztot. A technológia különösen akkor hasznos, ha a fénykép tárgya árnyékban van. Nem kell a szoftveres képmanipulációk szakértőjének lenni, ha valaki ahhoz, hogy valaki a legtöbbet hozza ki fényképeiből.

A Stylus Photo R360 és a R265 emellett tartalmazza az Epson Fejlett Változtatható Cseppméret Technológiáját (Advanced Variable Sized Droplet Technology, AVSTD). Az öt különböző cseppméretet a nyomtató aszerint használja, hogy hol mire van szükség: a legkisebb, másfél pikoliteres cseppeket a finom részleteknél, míg a nagyobb cseppeket az egyszínű területeken alkalmazza. Amellett, hogy ennek segítségével felgyorsítható a nyomtatás, az AVSTD szorosan együttműködik az Epson Micro PiezoTM nyomtatófejével, így első osztályú, finoman árnyalt és színezett fényképek nyomtathatók vele.

Számítógépről is egyszerű a fényképnyomtatás az Epson Easy Photo Print szoftver segítségével. A program, amely mindkét nyomtatóhoz jár, lehetővé teszi a képek kivágását és a vörösszem-effektus eltüntetését, ráadásul a RAW-formátumú képek nyomtatását is.

A kiegészítő nyomtatási funkcióknak köszönhetően a Stylus Photo R360 és R265 számos egyéb feladat megoldására is alkalmas, például az arra alkalmas CD-re vagy DVD-re való nyomtatásra. A készülékek ezen felül számos extrát kínálnak: színes, fekete-fehér vagy szépia nyomtatást, különböző keretek használatát, illetve poszternyomtatást, amely különleges, plakátszerű megjelenést ad a kinyomtatott képeknek. A rugalmas nyomtatási opciók és a kompatibilis Epson fényes fotópapírok széles választéka segítségével 10×15 cm-től A4-es méretig számos formátumban nyomtathat.

Yasbir Sihan, az Epson Europe vezető termékmenedzsere szerint „Az Epson fotónyomtatási technológiájáról híres, és a Claria Fotótinta, amely a legújabb tintatechnológiai fejlesztésünk, új mérföldkövet jelent az otthoni fotónyomtatásban. A Stylus Photo R360 és R265 kiváló minőségű, költséghatékony készülékek, amelyek egyaránt ideálisak azok számára, akik tovább kívánnak lépni jelenlegi fényképnyomtatójukról vagy csak most vágnak neki az otthoni fényképnyomtatásnak. Mindkét nyomtató olyan jellemzőkkel rendelkezik, amelyek biztosítják a könnyű használatot és azt, hogy a különleges eseményekről készített fényképek gyűjtése az egész család számára kellemes élményt nyújtson.”

Az Epson Stylus Photo R360 és a Stylus Photo R265 főbb jellemzői:

  • Kiváló minőségű fényképeket a Claria Fotótintának köszönhetően
  • Alacsony működési költségek a mindössze XXX kapható különálló tintapatronokkal
  • A fényképek albumban tárolva akár 200 évig változatlan minőségűek maradnak és 25 évig ellenállnak az ózonnak
  • Az Epson PhotoEnhance technológia minden alkalommal kiváló minőségű nyomtatást ígér
  • Gyors nyomtatás: 10×15 cm fénykép 13/30 másodperc (piszkozat/normál mód) alatt; percenként akár 30 oldal szöveg A4-es méretben
  • 5760x1440dpi nyomtatási felbontás
  • Közvetlen fotónyomtatás PictBridge-kompatibilis digitális fényképezőgépről
  • Kreatív nyomtatás az Epson Easy PhotoPrint programmal
  • Közvetlen csatlakozás a CD/DVD-RW meghajtóhoz
  • Közvetlen fotónyomtatás mobiltelefonról a külön megvásárolható Bluetooth® adapterrel

Az R265 ajánlott bruttó kiskereskedelmi ára: 39 900 Ft

Az Epson Stylus Photo R360 további jellemzői:

  • 3,5 colos színes LCD képernyőn
  • Számítógép nélkül nyomtathatók, szerkeszthetők, kivághatók a fényképek vagy szüntethető meg a vörösszem-effektus
  • Minden vezető digitális fényképezőgép memóriakártyájával kompatibilis

Ajánlott bruttó kiskereskedelmi ár: 59 900 Ft.