Canon Media Storage M30 és M80

0

A Photokina megnyitásával egy időben két új hordozható háttértárat jelentett be a Canon, Media Storage M30 és M80 néven. Az M30-as változat 30GB-os, 4200rpm sebességű, 1,8”-es HDD-vel szerelt, míg társában ugyanilyen tulajdonságú merevlemezt találunk 80GB kapacitással.

Mindkét modell 3,7”-os képátlójú, színes TFT LCD monitort kapott 640 x 480 képpontos felbontással, 160 fokos betekintési szöggel. Kontrasztarányuk 250:1, világosságuk 300cd/m2. A támogatott multimédia formátumok: JPEG, TIFF, Canon RAW (CRW, CR2), MotionJPEG, MPEG 1/2/4, MP3, WAV. Állóképek mellett tehát videókat és hangfájlokat is visszajátszhatunk segítségükkel. Visszahallgatásukhoz fülhallgató kimenetet és beépített hangszórót is találunk a készülékeken.

A mobil adattárakban CompactFlash és SD/MMC kártyaolvasót találunk. CF kártyáról másodpercenként 4,1 MB-nyi adatot másolhatunk a beépített HDD-re, míg SD kártya esetén 3,8 MB/mp-el kell kalkulálnunk. Egy akkutöltéssel kb. 37 db, 1GB-os CompactFlash kártya teljes tartalma másolható a HDD-re, vagy 3,5 óra képnézegetést, esetleg 2,6 óra videó-, vagy 4,5 óra zenelejátszást is választhatunk. A médiatárak a Canon EOS digitális fényképezőkben is rendszeresített BP-511A lítium-ion akkumulátort használják, amely a hozzá való töltővel együtt a csomag alaptartozéka, de vásárolható hozzájuk hálózati adapter is.

A készülékek rendelkeznek PictBridge közvetlen nyomtatási támogatással is, tárolt adataikat jelszóval védhetjük. A számítógéphez USB 2.0 Hi-Speed kapcsolattal csatlakoztathatók.

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Caon Media Storage M30 és M80

Új multimédia lejátszók a digitális fényképezőgépeket használók számára

Amstelveen, Hollandia, 2006 szeptember 25.: A Canon ma jelentette be a Canon Media Storage M30 és Canon Media Storage M80 hordozható multimédia-lejátszó eszközök forgalomba hozatalát. Az EOS sorozat és a digitális fényképezőgépek felhasználóinak szánt eszközök nagy fényerejű 3,7 hüvelykes TFT kijelzővel rendelkeznek, 160º-os látószögük biztosítja a képek és videók könnyű megtekintését, 30GB illetve 80GB-os merevlemezükön különböző fájlformátumú digitális fényképek, videók és hangfájlok tárolhatók. Mindkét eszköz nagysebességű USB 2.0 kapcsolatot használ és CF valamint SD kártyákat fogadására alkalmas.

Robosztus, masszív alumínium-vázukkal és az EOS modellek felhasználói számára már ismerős intuitív navigációs funkcióikkal az új tárolóeszközök fontos összekötő elemet alkotnak a professzionális fotósok és fotóriporterek munkafolyamatában. A két modell várhatóan az olyan fotósok növekvő számú körében lesz népszerű, akik új módszereket keresnek kedvenc képeik tárolására és megjelenítésére, valamint a tárolókapacitás növelésére.

A Media Storage M30 és M80 főbb jellemzői:

  • 30/80 GB-os merevlemez
  • 3,7 hüvelykes, nagy fényerejű TFT kijelző 160º-os látószöggel
  • CF és SD kártyaolvasó
  • Nagysebességű USB 2.0 kapcsolat
  • Többféle kép, videó és hangfájl-formátum támogatása, többek között: Canon *RAW, MPEG, MP3 és WAV.
  • Kibővített PictBridge-kompatibilitás
  • Képfájl védelem 4-8 karakteres jelszóval
  • 1/8” audió kimenet, fejhallgató csatlakozó

„Létrehoztuk azt a kiegészítő-eszközt, amelyre már nagyon sokan vártak,” mondta Mogens Jensen, a Canon Europe Consumer Imaging divíziójának vezetője. „Az eszközök növelik a profik számára a tárolókapacitást, de az amatőr fotósok körében is népszerűek lesznek, hiszen a hagyományos fotóalbum rugalmas, és jobban élvezhető alternatíváját kínálják.”

Sokoldalú multimédia-támogatás

A Canon RAW formátumán és a JPEG képformátumon kívül a Media Storage M30 és M80 többféle multimédia-fájl megjelenítésére illetve lejátszására képes. Fejhallgató-csatlakozóval is rendelkezik így az MPEG, MP3 és WAV fájlok is lejátszhatók.

Megbízhatóság és biztonság

A két eszközt profi használatra tervezték, ezért masszívak, megbízhatók és biztonságosak. Az 1,8 hüvelykes HDD a stabilitása és modern védelmi funkciói miatt került beépítésre, mindkét eszköz burkolata erős, strapabíró magnéziumötvözetből készült. A hibák elkerülése érdekében feltöltés közben ellenőrzi a fájlokat az eszköz, az engedély nélküli hozzáférés ellen a képeket és egyéb fájlokat akár 8 karakteres jelszóval védhetők.

Akkumulátor

Az EOS fényképezőgépeket használók kedvéért a két eszköz a BP 511A akkumulátorról működik, amelyet több EOS modell is használ (például az EOS 5D, EOS 20D és az EOS 30D), ezenkívül olyan professzionális termékek is, mint a WFT E1 vezeték nélküli fájltovábbító.

További információk:

Canon Hungária Kft.

Tel.: 237-59-00

Fax: 237-59-01