Delkin újdonságok

0

A fototechnikai kiegészítők egyik elismert amerikai gyártója a Delkin, több új termékét jelentette be a közelmúltban. Ilyen legújabb Type I-es CompactFlash memóriakártyája, amely az eFilm PRO család friss tagja. Névleges sebessége 150x, amely akár 22,5 MB/mp-es átvitelis sebességet is jelenthet. A memóriakártyát 256MB, 512MB, 1GB, 2GB, 4GB és 8GB-os változatokban kínálják, október közepétől.

Delkin eFilm PRO 8GB CompactFlash

Delkin ExpressCard 34 CF adapter

A CF kártyákhoz kapcsolódó újdonság a Delkin ExpressCard 34 CompactFlash adapter, amely az Apple MacBook Pro laptopok 34mm-es foglalatába helyezve CF kártyaolvasóként üzemeltethető. Az ExpressCard adapter átviteli sebessége 20MB/mp. Forgalmazása október 16-án kezdődik az Egyesült Államokban és Európában, ajánlott fogyasztói ára 59,99 dollár lesz.

Delkin Standard LCD védő

Delkin Professional LCD védő

A Delkin egyik slágerterméke a különböző digitális fényképezőgép modellekhez kínált felpattintható LCD védő és árnyékoló. Most a Canon EOS 30D-t vette célba a gyártó, melyhez kétféle (Standard és Professional), házilag is felhelyezhető LCD védőt kínál. A műanyag, felnyitható protektor zárt állapotban megóvja a kijelzőt a por, karcolások és kisebb behatások ellen, felhajtva pedig árnyékolóként is hasznos. Az egyszerűbb kivitelű Standard verzió 34,99 dollárba, míg a Professional modell tíz dollárral többe kerül majd. A profi modellen a gép bal hátsó funkciógombjai is megtalálhatók.

Delkin Archival Gold CD-R/DVD-R lemezek

A fényképek biztonságos archiválására is tartogat megoldást a Delkin, mégpedig legfrissebb Archival Gold CD-R és DVD-R családja képében. Az aranyozott lemezeket adataink hosszú távú tárolására fejlesztették ki, ami ideális esetben 300 év is lehet. A felhasznált új anyagoknak köszönhetően jobban ellenállnak az UV fény, meleg és nedvesség károsító hatásainak. Az Achival Gold sorozatban debütált a cég Scratch Armor technológiája, ami egy új, karcmentes réteget jelent a lemez felületén. A korongokra rakódott szennyeződés, por, vagy újlenyomat így anélkül távolítható el, hogy az érzékeny felületet megsértenénk.