SanDisk: 16 GB-os CF, 4 GB-os SDHC

0

Bár a Photokinán már személyesen is találkoztam az új memóriakártyával, s a blogban is közzétettem a fotókat, a hivatalos információkat még nem adtuk közzé, de ezt most pótoljuk.

A SanDisk Extreme III sorozatának legújabb tagjai a 12 és 16 GB-os CompactFlash kártyák. E család fontos jellemzői közé tartozik az elviselt nagy elviselt hőmérséklet tartomány (-25..+85 °C), a minimum 20 MB/s írási sebesség, az ütés és vibráció állóság, valamint a kártyához járó RescuePRO adatvisszaállító program.
Az új modellekkel a SanDisk elkészítette a világ legnagyobb kapacitású CompactFlash Type I-es kártyáját. 16 MB-os RAW képből is 1000 db-ot tárolhatunk egy 16 GB-os kártyán. VAgy ha középformátumú vázat használunk, s a képeink 40 MB-osak, akkor is 400 képig nem kell aggódnunk a tárhely miatt.
A decembertől kapható 12 GB-os változat ára 780 dollár, míg a 16 GB-os 1050 dollár lesz. Európában 10 év garanciát vállalnak a SanDisk Extreme III memóriakártyáira.

Az SD kártyák is egyre nagyobb kapacitásban jelennek meg. Mivel a 2 GB-os határt csak az új, SDHC memóriakártyákkal lehet túllépni (FAT32 fájlrendszer szükséges), így az új, 4 GB-os memóriakártya is SecureDigital High Capacity családba került.
Az Ultra II sorozatban megjelent 4 GB-os modell 9 MB/mp írási és 10 MB/mp olvasási sebességű.
Az új memóriakártyához MicroMate USB2.0-ás kártyaolvasót is kapunk, mely normál esetben 20 dollárért vásárolható meg. Kis méretének köszönhetően alig foglal helyet fotóstáskánkban, így bármikor magunkkal vihetjük. A kártya októbertől lesz kapható, ára az USB-os olvasóval 123 euro.