Kívül-belül nő fotópályázat

0

A Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat a Liliom program keretében fotópályázatot hírdet „Kivül-belül Nő” címmel, hogy felhívja a figyelmet az egészséges életmód tudatosítására a magyar nők körében.

A „Kívül-belül Nő” fotópályázat alkotásainak témai a női élet bármely területét – párkapcsolat, munka, család, gyerek, egészség, szépségápolás, öltözködés, szórakozás, hobbi, utazás – érinthetik és bármely mozzanatát bemutathatják, melynek középpontjában a női egészség szerepel.

Pályázni digitális és filmes géppel készült képpel egyaránt lehet.

A fődíj: 100.000 Ft.
A 2. és 3. helyezett egy-egy 40e Ft értékű digitális fényképezőgépet nyer.

Beküldési határidő: 2006. november 10.

Cím: VM. Komm. Kommunikácis Tanácsadó Iroda, 1136 Budapest, Pannónia u. 4.
E-mail cím: info@liliom.hu

Sajtóközlemény:

„Kívül-belül Nő”
FOTÓPÁLYÁZAT 2006
SAJTÓKÖZLEMÉNY – 2006. augusztus 31.

A Liliom program keretében fotópályázatot hirdet az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) „Kívül-belül Nő” címmel, amelynek célja az egészséges életmód tudatosítása a magyar nők körében. A kiíró két kategóriába sorolja a jelentkezőket, amatőr fotósok és hivatásos fotóművészek, fotóriporterek alkotását várja a pályázatra.

A fotópályázatra az egészséges nőiességet művészi formában bemutató műveket lehet benyújtani. Az alkotások témái a női élet bármely területét – párkapcsolat, munka, család, gyerek, egészség, szépségápolás, öltözködés, szórakozás, hobbi, utazás – érinthetik, és bármely mozzanatát bemutathatják, melynek középpontjában a női egészség áll.

A pályázatok beadási határideje 2006. november 10. 24.00 óra. A pályamunkák elbírálásáról civil zsűri gondoskodik, amely a Liliom programot szervező cégek képviselőiből, illetve az általuk felkért szakemberekből áll. A pályázatok elbírálására 2006. november 25-ig kerül sor.

A pályázatra benyújtott legjobb három mű alkotója díjazásban részesül. Az 1. helyezett 100 000 forintot, a 2. és a 3. helyezett egy-egy 40 000 forint értékű digitális fényképezőgépet kap jutalmul.

A pályázatról további információk olvashatók a Liliom program honlapján a www.lilom.hu, valamint a www.lilly.hu weboldalakon.

Részvételi Szabályzat

1. A pályázaton történő részvétel ingyenes, a programban részt vehet minden olyan 35-dik életévét betöltött nő, illetve fotóművész, fotóriporter, aki megismerte a pályázatra vonatkozó szabályokat.
2. A jelentkezés feltétele a hiánytalanul kitöltött jelentkezési lap, amelyet a szervezőknél igényelhetnek a pályázók, valamint a pályázó által kitalált jeligével ellátott pályázati mű határidőre történő eljuttatása a pályázat kiírójához.
3. Pályázónként maximum 3 darab (kivéve képsorozatok, esetükben több is elfogadott), 2001. december 31. után keletkezett és önálló kiállításon részt nem vett pályaművel lehet a pályázaton részt venni.
4. A pályázatra az egészséges női léttel kapcsolatos műveket várnak a kiírók. Az alkotások témái a női élet bármely területét érinthetik, és bármely mozzanatát bemutathatják. A pályázat során 1-3. helyezés kerül kiosztásra.
5. A pályázaton való részvételre jogosító jelentkezési lapokat a www.liliom.hu Internet oldalról lehet letölteni, vagy a (06 1) 270 28 22 telefonszámon lehet igényelni nyomtatott vagy elektronikus formában. A jelentkezési lapokat és pályaműveket az 1136 Budapest, Pannónia u. 4. címre kell feladni legkésőbb 2006. november 10. éjfélig, illetve a pályaművek e-mailben is elküldhetők az info@liliom.hu címre.
6. A nyeremény más nyereményre nem váltható át, illetve nem ruházható át más személyre. A zsűri pályázaton résztvevők közül 3 pótnyertest választ ki arra az esetre, ha a nyertes nem valós adatokat adott meg, vagy nem beazonosítható.
7. A nyertesek értesítése telefonon és/vagy postai úton, illetve e-mailben történik. A díj átvételére az eredményhirdetéstől számítva 90 nap áll rendelkezésre.
8. Pályázó tudomásul veszi, hogy a pályázat kiírója a beérkezett pályaművek felhasználási jogát – ideértve a földrajzi és időbeli határok nélkül történő tetszőleges számú reprodukálás, közlés és kiállítás jogát is – vagyoni ellenszolgáltatás nélkül megszerzi. Az érvényes pályázat feltétele a pályázó által kitöltött, aláírt és visszaküldött pályázati lap.
9. A jelentkező a jelentkezési lap beküldésével beleegyezik abba, hogy amennyiben pályaműve díjat nyer, úgy vagyoni ellenszolgáltatás nélkül, előre egyeztetett időpontban, a zsűrizés lezajlása után médiainterjúk készüljenek vele, valamint, hogy neve és arcképe a médiában megjelenjen.
10. A jelentkező a pályázati lap beküldésével engedélyt ad adatainak kezelésére, a zsűrizéssel kapcsolatos információk küldéséhez szükséges felhasználására, ezen túlmenően az adatokat a szervezők más célra nem használják föl. A pályázat résztvevői bármikor igényelhetik személyes adataik törlését az adatbázisból, de ezzel lemondanak a pályázaton történő részvételről.
11. A pályázaton nem vehetnek részt az ANTSZ, a Lilly Hungária Kft. valamint a lebonyolítással megbízott VM. komm Kft. munkatársai, megbízottai, valamint a törvényben (Ptk. 685/b.) meghatározott közeli hozzátartozói.
12. A pályázat időtartama: 2006. szeptember 1. – 2006. november 10. A pályázatok beérkezésének utolsó dátuma: 2006. november 10., éjfél.
13. A pályázat szervezője a VM.komm Kft. A pályázattal kapcsolatban érdeklődni lehet a szervező 06-1-350-6951-es, illetve a 06-1-270-2822-es telefonszámán, vagy az info@liliom.hu e-mail címen.
14. A legjobb pályázatok egy zárt elbírálási folyamatban kerülnek kiválasztásra.
15. A határidőre beküldött művek közül egy előre kiválasztott szakmai zsűri választja ki a legjobb pályázatokat.
16. A zsűri elismert fotóművészekből és az egészségügyi szakma kiemelkedő szereplőiből áll, akik szakmai szempontrendszer alapján bírálják el a beérkezett pályaműveket.
17. A legjobb pályamű alkotója 100 000 forint pénzdíjazásban részesül. A 2. és a 3. helyezett egy-egy 40 000 forint értékű digitális fényképezőgépet kap jutalmul. Az esetleges különdíjak vagy felállított új kategóriák pályadíjait a zsűri külön rendelkezésben állapítja meg. A díjak adóvonzatát a kiíró magára vállalja, a díjak nettó összeget jelentenek.
18. A pályázat kiírója, illetőleg a pályázat szervezője fenntartja a jogot a nyeremények, a pályázatok elbírálási módjának változtatására.
19. A szervező a pályaműveket a 2006. decemberben megrendezendő kiállítás után 1 évig őrzi meg további felhasználásra. Az alkotók ez időpont után vehetik át pályaműveiket 3 hónapon keresztül (2008. január – 2008. március) a szervező 1136 Budapest, Pannónia u. 4. szám alatt található irodájában, 10.00-17.00 óra között. A 2008. március után a szervezőnél maradó pályaművekért nem tudunk felelősséget vállalni.
20. A pályázati felhívás módosítását a szervező minden esetben a www.liliom.hu, teszi közzé, erről külön további értesítést nem küld a pályázók számára.

A Liliom programról
A rosszindulatú daganatos betegségek Magyarországon az összes haláleset mintegy egynegyedét okozzák. A daganatos halálozás mérséklésének egyik legígéretesebb stratégiája a lakosság szűrővizsgálata, azaz a panaszmentes személyek időről-időre megismételt ellenőrzése a betegség fennállásának valószínűsítése vagy kizárása céljából.

Ezt szem előtt tartva, 2006. június 1-jétől folytatódott a szervezett méhnyak-szűrővizsgálatok részvételi arányának növelését célzó Liliom program. A 2005 szeptemberében indult kezdeményezés minden idők egyik legsikeresebb szűrőprogramjának bizonyult. Az első időszak legnagyobb eredménye, hogy a mostani szűrésen résztvevők 51 százaléka eddig még sosem vett részt nőgyógyászati szűrővizsgálaton.

Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat és a főtámogató Lilly Hungária Kft. által szervezett, év végéig tartó Liliom program ezúttal – az egészségügyben egyelőre szokatlan módon – széleskörű PR- és marketingkampánnyal igyekszik megszólítani az érintetteket.

A kb. 2,4 millió 25-65 év közötti érintett hölgy minél szélesebb bevonása érdekében idén is kézbesítésre kerül a nyereményszelvény a behívólevéllel együtt. Aki a szűrővizsgálaton – a megadott helyen és időpontban – megjelenik, részt vehet a nyereményjátékban. A fődíj egy szponzori felajánlásból származó Nissan Micra személygépkocsi. További értékes nyeremények, Ikea lakberendezési utalványok és L’Oreal ajándékcsomagok is kisorsolásra kerülnek.

A kommunikációs program azonban nem szorítkozik a nyereményjátékra. A most meghirdetett Kívül-belül nő című fotópályázat is egy újabb lehetőség arra, hogy szó essen a női egészség fontosságáról.

A szűréseket támogató televíziós reklám és rádiószpot több országos és regionális televízióban, rádióban látható és hallható. Ezen kívül sajtóhirdetések és az ország egész területén elhelyezett óriásplakátok is népszerűsítik a programot. A reklámok kifejezetten a nőkhöz szólnak. A hirdetések mellett ismert Zsuzsa keresztnevű hölgyek is közreműködnek a kampány arcaiként. A választás nem véletlenül esett rájuk: a Zsuzsanna név jelentése ugyanis liliom.
A Liliom program a világhálón is megjelenik, a kezdeményezéssel kapcsolatos összes információ elérhető a www.liliom.hu címen.

A fentiekben bemutatott kampány a program támogatóinak, többek között a Lilly Hungária Kft. gyógyszergyártó vállalattal kötött 40 millió forint értékű megállapodásnak köszönhetően jött létre.
Az évente mintegy 1 millió személy szűrővizsgálatának személyi és tárgyi feltételeit: nőgyógyászati vizsgálóhelyeket, citológiai laboratóriumokat, továbbá a szükséges diagnosztikai és kezelési hátteret az egészségügyi ellátórendszer biztosítja.