Fotókiállítás: Látszat és valóság

0

November 3-án, pénteken 17 órakor nyílik Kiskunfélegyházán, a Városi Galériában Király László György (Fotózz!hu: KirRoyal) és Öveges László (Fotózz!hu: Aramiss) „Látszat és valóság” című fotókiállítása.
A kiállítást a város szülötte, Farkas Gábor Ybl-díjas építész nyitja meg.

Nemcsak ő, hanem a két kiállító is ezer szállal kötődik Kiskunfélegyházához. Ezért is tartják örömnek és megtiszteltetésnek, hogy Kecskemét után itt is látható lesz tavaszi, bemutatkozó tárlatuk újabb képekkel „felfrissített” anyaga.

A kiállítás november 18-ig, naponta (vasárnap kivételével) 10 és 18 óra között látogatható.

Ízelítőül néhány kép a kiállítás anyagából:

Király László György: Esőnap

Öveges László: Pas de deux

Király László György: Teaház

Öveges László: Csónakos

Király László György (1956) közgazdász
Különböző, megyei és országos szintű közigazgatási vezetői munkakörök betöltése után jelenleg a PSZÁF Felügyeleti Tanácsának tagja. Fotói helyi kiadványokban és egy amatőr fotósokat bemutató könyvben jelentek meg. 2006-ban kategória győztes lett egy képével a Lumix Digitális Fotópályázaton. Néhány zárt-körű bemutatót leszámítva ez a második kiállítása.
„Kecskeméti vagyok, de a sors valahogyan mindig összekapcsol Félegyházával. Itt lakik keresztanyám, és itt töltötte gyermekkorát feleségem is. Az ő rokonságából sokan jelenleg is itt élnek, egy részükkel igen szoros kapcsolatot ápolunk. A ’90-es évek elején néhány évig egy kiskunfélegyházi cégnél dolgoztam – szép idők voltak. Itteni barátaim többségével ekkor ismerkedtem meg.”

Öveges László (1957) Pro Architectura díjas építész
1985 és 1991 között Kecskemét főépítésze, a rendszerváltás utáni évek városformáló közéletének ismert szereplője. Saját építészirodát vezet, számos jelentős épület tervezője, megvalósítója. Második alkalommal mutatja be képeit kiállításon.
„Kiskunfélegyházán születtem. Nagyszüleim, szüleim középiskolai tanárként, orvosként, ügyvédként dolgoztak a városban, erős a kötődés. Kitörölhetetlen, meghatározó gyermek és ifjúkori emlékek fűznek Félegyházához. Később itt ismertem meg feleségemet, itt születtek gyermekeink. Az első munkában töltött évek után a sors Kecskemétre vitte utamat, ám mind a mai napig számomra ez a város a nyugalom és béke szigete, mikor hazatérek.”