Díjnyertes SanDisk

0

Idén az új Sandisk Extreme sorozata (sorrendben a IV-es számú) érdemelte ki az Európa legjobb memóriakártyájának járó EISA díjkategóriát. Az Extreme IV kártyák akár 267x (40 Mbps) sebességre is képesek. A legnagyobb kapacitású képviselőjük 8 GB-os, a „kisebbek 2 és 4 GB-os méretben kaphatók. A termékekre a hazai forgalmazó 10 év garanciát biztosít.

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Őrült tempóban a memóriakártyák

A SanDisk elsősorban profiknak készülő Compact Flash Extreme IV sorozata nyerte el az EISA (European Imaging and Sound Association) „2006-2007 év legjobb európai memóriakártyája” címét. Az eszköz akár 40 Mbps (267x) átviteli sebességgel rendelkezik, és 8 GB-os kapacitással is készül, így a minőségi, digitális készülékekben nagy terjedelmű adatok tárolása és átvitele sem lehet ezentúl akadály. A kártyák minőségére jellemző, hogy a gyártó, illetve a kizárólagos hazai forgalmazó HAMA Kereskedelmi Kft. a termékre 10 év garanciát ad.

Az EISA a legnagyobb multimédiával foglalkozó szerveződés Európában, melyet 50, audióval, mobilelektronikával, videóval és fotóval foglalkozó magazin alapított a kontinens 20 országából. A tagságot alkotó magazinok szakértői minden évben június végén ülnek össze, hogy megtegyék javaslataikat az egyes kategóriákban. Ezt követően a díjra javasolt termékek hónapokig tartó tesztelésen esnek át, hogy bizonyíthassák: valóban érdemesek az elismerésre. Az elbírálás szigorú, így nem minden évben hirdetnek az összes kategóriában győztest, csak ha valóban kiemelkedő terméket sikerül jutalmazni.

Függetlensége és szigora miatt a díj egyre kívánatosabb a gyártók számára, különösen, hogy a nyerteseket automatikus médiavisszhang kíséri. Ebben a mezőnyben tehát nagy jelentőséggel bír, ha egy gyártó többször egymás után díjat kap. A legjobb memóriakártyát már harmadszor a SanDisk állította elő.

A Hama -ról:

A németországi Hama 1923-ban, Drezdában alapított családi vállalkozás, mely néhány fotókiegészítő kézi gyártásával indult, mára a világ egyik legnagyobb tartozékforgalmazójává vált. A jelenleg forgalmazott fotó-, audio-, video-, GSM-, és multimédia eszközök száma meghaladja a 16 ezret, ebből Magyarországon 5 ezerrel kereskednek. A cég 11 leányvállalatánál 2000 főt foglalkoztat világszerte. A Hama Magyarországot 1993-ban hozták létre, kezdetben négy fővel. Azóta a foglalkoztatottak száma 40-re, a forgalom pedig a kezdeti néhány tízmillió forintról több milliárdosra növekedett. www.hama.hu.