Hamarosan letölthető a PhotoShop CS3 béta

0

Az Adobe Systems december 15-én mutatja be a Photoshop legújabb változatának, a Photoshop CS3 béta verzióját. A bétát Macintosh és Microsoft Windows XP, valamint Windows Vista operációs rendszerű számítógépeken próbálhatjuk ki. A CS3 egyik legfontosabb újítása, hogy a Mac OS X alá készült változata univerzális bináris formában lesz, így fordító nélkül, feltehetően gyorsabban fut, mint a korábbi verziók. A szoftvert december 15-étől lehet letölteni a lenti címen.

Az Adobe Photoshop CS3 végleges kereskedelmi kiadását 2007. tavaszára tervezik.

Sajtóközlemény:

Az Adobe kiadja a Photoshop CS3 béta verzióját

A társaság bemutatja az Adobe Bridge-t és a teljesen új Adobe Device Centralt is

San Jose, 2006. december 14. – Az Adobe Systems december 15-én, pénteken mutatja be a digitális képalkotás szabványának következő kiadását, az Adobe® Photoshop® CS3 szoftver béta verzióját. Az Adobe azért adja ki széles körben hozzáférhető módon a Photoshop CS3 bétát, hogy a vásárlók egyszerűbben térhessenek át a legújabb hardver platformokra, különösen az Apple új, Intel alapú rendszereire. A béta univerzális binárisként Macintosh platformon, illetve Microsoft® Windows® XP és Windows Vista számítógépeken érhető el. Az Adobe Photoshop CS3 végleges kereskedelmi kiadása 2007. tavaszára van tervezve. A szoftvert december 15-én csendes-óceáni zónaidő szerint a hajnali óráktól lehet letölteni a http://labs.adobe.com címen.

Az új jellemzőkben bővelkedő Photoshop CS3 béta a jelentősen továbbfejlesztett Adobe Bridge kiadás előtti verzióját, illetve a teljesen új Adobe Device Central bemutató változatát is tartalmazza. A Photoshop felhasználók a kifejezetten kis képernyőkre készített mobil tartalom tervezésénél, megtekintésénél és tesztelésénél veszik az Adobe Device Central hasznát. Ez az új, Photoshop CS3 bétába integrált eszköz az előnézeti környezettel és a beépített eszközprofilokkal egyszerűsíti és felgyorsítja a mobil tartalom készítését.

„Izgalmas időket él most a Mac, ezért az Adobe a Photoshop CS3 bemutató változatával szerette volna megkönnyíteni az áttérést az új, Intel alapú rendszerekre” – mondja John Loiacono, az Adobe kreatív megoldások üzletágának első alelnöke. „Nem szerettük volna megrövidíteni a Windows vásárlókat sem, ezért a béta a kreatív szakma leglelkesebb felhasználói közösségében mindenki számára hozzáférhető — nem számít, hogy ki milyen platformot választott. Tartogatunk még néhány meglepetést, ez a béta viszont már most azt a lehetőséget biztosítja, hogy a vásárlók lássák, mire is képes a Photoshop újabb kiadása, amelyet úgy hangoltunk, hogy a legújabb hardvereken és operációs rendszereken is alapból fut.”

Az Adobe Photoshop CS3 béta használatához a vásárlóknak egy Adobe Photoshop CS2, Adobe Creative Suite 2, Adobe Creative Suite Production Studio, Adobe Design Bundle, Adobe Web Bundle vagy Adobe Video Bundle sorozatszámra van szükségük. Az Adobe Photoshop CS3 béta csak angol nyelven hozzáférhető. A szoftvert letölthetik azok a vásárlók is, akik az arra jogosult Adobe termékek bármelyik nyelvi változatának érvényes sorozatszámával rendelkeznek. A felhasználók sorozatszám nélkül is letölthetik az Adobe Photoshop CS3 bétát, de a termék két nap múlva lejár. A vásárlóknak regisztrálniuk kell az Adobe-nál az interneten, vagy érvényes Adobe.com tagsággal kell rendelkezniük ahhoz, hogy a szoftverhez hozzáférjenek.

A jövő technológiához kapcsolódó bemutatóiban az Adobe két új webes eszköz béta kiadását is megjelentette. Az Adobe CSS Advisor egy új webalapú közösségi hely, ahol a böngésző kompatibilitási problémákat lehet egyszerűen felismerni és megoldani. A webtervezők és -fejlesztők saját kérdéseiket is felvethetik, már feltett kérdésekhez észrevételeket fűzhetnek, vagy szerkesztőként részesek lehetnek a hely jövőjének alakításában. A honlap a következő címen érhető el: http://www.adobe.com/go/cssadvisor. Bemutatásra került továbbá az Adobe Spry Ajax keretrendszer, egy tervezőkre koncentráló megoldás béta kiadása, amelynek segítségével sokoldalú, dinamikus webhelyek tervezésénél bővíthetők az Ajax interaktív képességei. Az Adobe Spry Ajax keretrendszerhez az alábbi helyen lehet hozzáférni: http://labs.adobe.com.

Rendszerkövetelmények
Az Adobe Photoshop CS3 béta ajánlott rendszerkövetelménye a következő. Macintosh esetén: Mac OSX 10.4.8 vagy 10.5, 1 GHz-es PowerPC® G4 vagy G5 processzor, Intel alapú Macintosh. Windows esetén: Intel® Xeon®, Xeon Dual, Centrino® vagy Pentium® 4 processzor, Microsoft Windows XP Service Pack 2 vagy újabb változat, Microsoft Windows Vista. Mindkét platformon 512 MB RAM és 1024 x 769 képernyőfelbontás szükséges. A Photoshop CS3 béta kevéssel a Photoshop CS3 2007. tavaszi megjelenése után lejár. Az árakkal, a rendszerigénnyel és a beszerzéssel kapcsolatos részleteket még nem állapították meg.