Nokia N93i

0

A Nokia most bemutatott N93i készülékét vétek lenne mobiltelefonnak nevezni, hiszen legalább annyira egy multimédiás számítógép és egy fényképezőgép/videokamera is. 3,2 megapixeles képérzékelőt kapott, amellyel maximálisan 2048 x 1536 pixeles képek készíthetők. A készülék Carl Zeiss gyártmányú objektívvel büszkélkedhet, melyet az automata élességállítás és a 3x digitális zoom egészít ki. A mozgóképek DVD minőségben készülhetnek az N93i-vel, sztereó hangfelvétellel és digitális képstabilizátorral. A videók MPEG-4 tömörítésűek és 30 képkocka/mp sebességűek lehetnek. A készülékhez 1 GB-os miniSD kártyát mellékel a gyártó, amin 45 perc videó, vagy 1250 fénykép tárolható.

Az N93i tartalmazza a Vox videó és fotóblog szolgáltatást, mellyel az elkészült multimédiás anyagok azonnal megoszthatók személyes internetes naplónkban.

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Mesélje el történetét videofilmben a Nokia N93i-vel!

A Nokia N93i-vel bárhol és bármikor egyszerűen rögzíthetjük, újra átélhetjük és megoszthatjuk másokkal emlékeinket és élményeinket

A Nokia bemutatta a Nokia N93i készüléket, amely egy kompakt és stílusos digitális videokamera, és egy multimédiás számítógép is egyben. A fejlett szolgáltatások egész sorát kínáló Nokia N93i-vel DVD-minőségű videofelvételt készíthetünk, majd közvetlenül a felvétel elkészítése után fel is tölthetjük az internetre.

„Úgy véljük, hogy a Nokia N93i készülékkel és a hozzá hasonló berendezésekkel a mobiltelefonos fényképezéshez hasonlóan a videózás elterjedhet a piacon” – mondta el Satu Ehrnrooth, a Nokia Multimedia üzletágának Nseries Cameras Category részlegének vezetője. „A vékony és gyönyörű Nokia N93i ideális videofelvételek készítéséhez, mivel a készülék egy olyan hálózatra kapcsolt digitális videokamera, amely mindig a felhasználó keze ügyében van. Ráadásul a videofelvételeket azonnal, eredeti méretben és közvetlenül a készülékről feltölthetjük egy internetes blogba vagy a videós közösségi oldalakra. A Nokia N93i segítségével az élmények megosztása pont olyan egyszerű, mint azok rögzítése és megtekintése.”

Élet. Kamera. Forgatás.

A másodpercenként 30, MPEG-4 VGA formátumú képkockát rögzítő videokamerának, a sztereó hangfelvételnek és a digitális stabilizátornak köszönhetően a Nokia N93i-vel DVD-minőségű videofelvételeket készíthetünk. A Nokia N93i emellett 3,2 megapixeles (2048 x 1536 képpont), Carl Zeiss lencsével, háromszoros digitális zoommal és autofókusszal felszerelt, illetve közelkép üzemmódot tartalmazó fényképezőgéppel is rendelkezik. A Nokia N93i normál értékesítési csomagjában található 1 GB-os miniSD-kártyán akár 45 percnyi DVD-minőségű videofelvétel vagy 1250 kiváló minőségű fénykép is elfér.

A stílus és az egyszerűség ötvözete.

A vékony és kompakt formájú Nokia N93i-t most még könnyebben zsebre tehetjük. A készülék fémborítású billentyűzettel és tükröződő külső borítással rendelkezik. 2,4 hüvelykes fő kijelzőjén 16 millió színárnyalat jelenik meg, látószöge pedig 160 fokos. Az egyszerűen használható joystickkel könnyedén kezelhetjük a videokamerát, a fényképezéshez, a fényképezési üzemmód beállításához, a vaku gyors és egyszerű kezeléséhez pedig külön fotósgombok állnak rendelkezésünkre.

Minden történethez kell egy hallgatóság. Az interneten megtaláljuk közönségünket.

A Nokia N93i készülékre gyárilag telepítették az új Vox* személyes videó- és fotóblog szolgáltatást, melynek biztonsági beállításai segítenek abban, hogy élményeinket és gondolatainkat azonnal megoszthassuk barátainkkal, családunkkal, szomszédainkkal vagy akár az egész világgal. Jelöljük ki a videofelvételeket vagy fotókat a Nokia N93i galériájában, és töltsük fel az állományokat közvetlenül a készülékről, eredeti méretben a Voxba!

A felvétel elkészítése csak az első lépés.

Ha befejeztük a filmezést, a Nokia N93i szerkesztési szolgáltatásával már a készüléken is alakíthatjuk a történetet. A komolyabb szerkesztéshez a Nokia N93i normál értékesítési csomagja az Adobe Premiere Elements 3.0 szoftvert tartalmazza, amellyel a számítógépen profi minőségű videofilmeket készíthetünk. A kész videofilmeket aztán visszaküldhetjük a multimédiás számítógépre vagy felírhatjuk DVD-re.

Nézzük saját tévéműsorunkat!

Elő a pattogatott kukoricával, és nézzük meg barátainkkal a legújabb házi sikerfilmet vagy a legfrissebb fotókat! Ehhez mindössze egy kompatibilis televízióhoz kell csatlakoztatnunk a Nokia N93i-t a készülék értékesítési csomagjában található video-out kábellel, majd oltsuk le a villanyt, és élvezzük az előadást! Ha jobban tetszik a vezeték nélküli megoldás, akkor használjuk a beépített vezeték nélküli LAN (WLAN) technológiát, és csatlakozzunk egy kompatibilis UPnP (Universal Plug and Play) készülékhez!

Nem csak film.

A Nokia N93i nem csupán digitális kamera: legyen szó munkáról vagy kikapcsolódásról, minden elvárásnak megfelel. A WLAN, 3G (WCDMA 2100 MHz), EDGE és GSM (900/1800/1900 MHz) hálózaton működő Nokia N93i mobil szélessávú hozzáférést biztosít a böngészéshez, a tartalmak feltöltéséhez, illetve e-mailek küldéséhez és fogadásához, így használat közben sem szakad meg a kapcsolat. Szórakozásunkról az MP3 lejátszó, podcastok, sztereó FM rádió vagy a mobiltévén élvezhető streaminggel letöltött videofelvételek** gondoskodnak.

A Nokia N93-nál vékonyabb és kisebb Nokia N93i elődje sikerére épít. A Nokia N93 számos díjat és elismerést elnyert, többek között az European Imaging and Sound Association (EISA) „2006-2007 európai médiatelefonja” díját, a Digital Video „Innovation of the Year 2006”, valamint az American Photo „Editor’s Choice 2006” díját.

A Symbian operációs rendszeren futó S60 3rd Edition szoftveren alapuló Nokia N93i értékesítése várhatóan 2007 első negyedévében indul, a készülék támogatások nélküli ára pedig 600 euro körül mozog majd.

* A Vox elérhetősége az országtól vagy értékesítési területtől függ, és a szolgáltatás csak egyes nyelveken elérhető.

** A szolgáltatás elérhetőségével és árával kapcsolatban forduljon szolgáltatójához!