Kodak digitális fotókeretek

0

Kodak Easyshare EX1011

A Kodak négy új digitális fotókerettel jelentkezik, melyek változatosabbá tehetik fotóink megjelenítését. A keretek (illetve kijelzőik) átlósan 7, 8 és 10” méretűek, kettő közülük vezeték nélküli (WiFi) kommunikációra is képes. A termékek nem csak hagyományos JPEG állóképek, de MPEG-1 és 4, valamint MOV és AVI videófájlokat, sőt MP+ hanganyagot is is lejátszanak. Feltöltésükhöz szinte bármilyen elterjedt flash memóriakártya formátum használható (CF, SD, MMC, xD, MS). Az adatok forrása lehet továbbá digitális fényképezőgép, számítógép, vagy akár pendrive is. A WiFi kapcsolattal (802.11b/g) ellátott készülékeknél még kábelre sem lesz szükség, hogy a PC-n tárolt képeket megjelenjenek a szomszéd szoba falán. A mellékelt távírányítóval beállíthatjuk a nekünk tetsző megjelenítést:képforgatást, diavetítést, másolást, nagyítást stb. Cserélhetők a „lejátszók” keretei is, így megunt műanyagkeret helyét antik ezüst, üveg, vagy akár pácolt fa hatású is felválthatja.

Kodak Easyshare EX1011: 10” képátlójú, 800 x 480 pixel felbontású keret, 16:9 oldalaránnyal és WiFi kapcsolattal. 128 MB belső memóriával, sztereó hangszórókkal és fejhallgató kimenettel is rendelkezik. Megjelenése márciusban várható, 280 dollár körüli bevezető áron.

Kodak Easyshare EX811: Az előbbi keret 8”-es változata, hasonló képességekkel, beleértve a Wifi kapcsolatot is. Nyitóára 230 dollár lesz, márciustól.

Kodak Easyshare SV811: Az EX811 WiFi nélküli változata, 180 dolláros bevezető áron.

Kodak Easyshare SV7107” méretű, 480 x 234 képpont felbontású, 16:9 oldalarányú keret. Plug’n’play kapcsolatának köszönhetően egyszerűen feltölthető a kívánt adatokkal. A többi termékhez hasonlóan márciusban kerül a boltokba 130 dolláros nyitóáron.