A Kodak beszáll a tintasugaras nyomtató piacra

0

Kodak Easyshare 5300

A Kodak mostanáig a 10 x 15 cm-es papírmérettel dolgozó fotóprintereiről volt ismert a nyomtatópiacon, legutóbbi bejelentése alapján viszont úgy tűnik a termékpaletta komolyabb szélesítésére törekszik. A termékkínálat legfrissebb tagjai a Kodak Easyshare 5100, 5300 és 5500, egyben az amerikai cég debütálását jelentik a tintasugaras piacon. A három multifunkciós készülék dokumentum és fénykép nyomtatásra, fekete-fehér és színes másolásra, valamint szkennelésre használható, maximum A4-es méretig. Kétféle parton használható a nyomtatókban. Egy fekete tintával töltött, dokumentumokhoz ajánlott, és egy 5-színű, fotónyomtatáshoz kifejlesztett cartridge. A gyártó ráadásul nem kevesebbet ígér, mint a nyomtatási költségek 50%-os lefaragását a hasonló kategóriájú tintasugaras nyomtatókhoz képest. A pigment alapú tintákat tartalmazó cartridge-ek meglehetősen nyomott áron kerülnek forgalomba, hiszen kb. 10 dollárt kérnek a fekete és 15 dollárt az ötszínű tintatartályokért.

A Kodak Easyshare 5100 esetében 32 oldal/perc fekete és 22 oldal/perc színes nyomtatási sebességet ígér a gyártó. A készülék PictBridge portjának köszönhetően közvetlen nyomtatáshoz is használható. Megjelenése márciusra várható, bevezető ára kb. 150 dollár lesz.

A Kodak Easyshare 5300 ugyanakkor kerül majd a boltok polcaira kb. 200 dolláros áron. Ebben a nyomtatóban már beépített kártyaolvasót és 3” képátlójú LCD monitort is találunk, így digitális fotóinkat közvetlenül, számítógép nélkül is kinyomtathatjuk, szerkeszthetjük.

A 300 dolláros nyitóáron piacra kerülő Kodak Easyshare 5500 májustól lesz kapható. Extra szolgáltatásai közé tartozik a 2,4” méretű LCD kijelző, az automatikus kétoldalas nyomtatási, valamint a faxküldési lehetőség.