Nikon Coolpix S200

0

A Nikon Coolpix S200 18,5mm-es vázába 7,1 megapixeles CCD képérzékelőt szereltek. A 3x zoomátfogású Nikkor optika 38-114mm-es ekvivalens tartományban dolgozik. A kézremegés okozta bemozdulást több módon akadályozhatjuk meg. Ezek egyike az elektronikus VR (Vibration Reduction) stabilizáció, de használhatunk magasabb érzékenységet (max. ISO1000), vagy Nikon régóta alkalmazott BSS (Best Shot Selector) módját, amely egy sorozatból a legélesebb, legjobb minőségű képet menti kártyára.

Természetesen ebből a modellből sem hagyták ki az olyan bevált szolgáltatásokat, mint az arc-prioritásos autofókusz, vagy a sötét képeket javító D-lighting.

Aki videózni szeretne, max. 640 x 480 pixeles, 30 kép/mp sebességű mozgóképet rögzíthet, akár hangfelvétellel egybekötve. A képek és videók visszajátszása egy 6,35 cm-es 153 000 képpontos LCD-n lehetséges. Mentésükhöz használható a 20 MB kapacitású, beépített memória, de vásárolhatun SD/SDHC és MMC memóriakártyákat is. Akkumulátort és töltőt viszont nem kell vennünk a géphez, mert egy EN-EL10 típusú lítium-ion akku jár hozzá.

A Nikon Coolpix S200 idén februárban kerül forgalomba.

SAJTÓKÖZLEMÉNY:

Nikon COOLPIX S200

Karcsú, stílusos forma és kiváló minőség, ami a digitális fényképezést mindenhol szórakoztatóbbá teszi

Tokió – a Nikon Corporation örömmel jelenti be a Nikon COOLPIX S200 fényképezőgépet. Az új, kisméretű digitális fényképezőgép, melynek rendkívül karcsú váza stílust, fejlett funkciókat és nagy teljesítményt rejt, bárki számára elérhetővé teszi a COOLPIX fényképezési technológia egyszerű használatát és minőségének élvezetét.

A mindössze 18,5 mm-es*, szupervékony alumínium vázba rejtett fejlett funkcióival a Nikon COOLPIX S200 a klasszikus fényképezőgép-formát elegáns stílussal ötvözi. Minőségi anyagai és felépítése azonnal felismerhető, amikor a kezébe veszi a készüléket.

7,1 tényleges megapixeles felbontása és (35 mm-es formátumban kifejezve) 38–114 mm-es 3x Zoom-Nikkor objektívje jóvoltából a Nikon COOLPIX S200 minden helyzetben jól használható; a panorámaszerű tájképektől a közeli portrékig tiszta és színhelyes felvételeket készít. Az elektronikus VR (rázkódáscsökkentés) kiegyenlíti a fényképezőgép rázkódását, ezáltal a képek még élesebbek lesznek.

A Rázkódáscsökkentő mód a kép minőségének rontása nélkül gazdagítja a gondtalan fényképezés élvezetét, mivel automatikusan aktiválja az elektronikus VR funkciót, beállítja az érzékenység adott helyzetben optimális értékét, és bekapcsolja a BSS (Legjobb kép kiválasztása) funkciót, amely legfeljebb tíz egymás után készített képből automatikusan kiválasztja a legélesebbet. A Nagy érzékenység mód a fényképezőgép megnövelt fényérzékenységi tartományát használja ki; az akár ISO 1000 értékig választható érzékenység optimális beállításával lehetővé teszi a gyorsan mozgó téma fényképezését, illetve gyenge fényben is élesebb felvételek rögzíthetők.

A Nikon COOLPIX S200 fényes, tükröződésgátló bevonattal ellátott, 6,35 cm-es LCD-monitorán még napsütésben sem okoz problémát a menük kezelése. Az új menürendszerben, amely illusztrált súgó-párbeszédpaneleket tartalmaz, pillanatok alatt megkeresheti és kiválaszthatja az üzemmódokat és a hozzájuk tartozó műveleteket, továbbá a Nikon három fejlett képjavító funkciója is könnyen elérhető. Ezek az innovatív beépített funkciók a következők: az Arc-prioritásos AF, a Beépített vörösszemhatás-korrekció és a D-Lighting.

A Nikon COOLPIX S200 géphez mellékeljük a Nikon exkluzív PictureProject szoftverének egy példányát is. A nagyon hatékony, mégis bámulatosan könnyen kezelhető PictureProject szoftver segítségével valódi élménnyé válik a fényképek rendszerezése, szerkesztése és családtagokkal, barátokkal való megosztása.

*A 18,5 mm-es méret a fényképezőgép legvékonyabb részére vonatkozik.

Piaci bevezetés: A fényképezőgép 2007 februárjában kerül forgalomba.

Megjegyzés: A műszaki adatok, a formatervezés, a termék neve, a mellékelt tartozékok és a forgalomba hozatal időpontja országok vagy régiók szerint különbözhetnek.

A Nikon COOLPIX S200 főbb jellemzői

VR képstabilizátor

A Nikon COOLPIX S200 elektronikus rázkódáscsökkentés (VR) funkciójának segítségével kiküszöbölhető a fényképezőgép bemozdulásának hatása, ezáltal élesebb, szebb képek készíthetők. A rendszer beépített szögsebesség-érzékelő segítségével méri a fényképezőgép elmozdulását, majd az elmosódott felvételeket feldolgozva gyönyörűen éles képeket készít. A Rázkódáscsökkentő mód szintén az elektronikus VR funkció használatával különböző fényképezési helyzetekben lehetővé teszi a tisztább, élesebb felvételek rögzítését.

ISO 1000 funkció

A fényérzékenység manuálisan állítható akár ISO 1000 értékig. Ennek köszönhetően mozgó témák fotózásakor, vagy ha gyenge fényben fényképez, rövidebb záridő használatával megakadályozhatja a fényképek elmosódását. Az új képfeldolgozó elektronika, amely továbbfejlesztett zajszűréssel és megnövelt jel/zaj-viszonnyal rendelkezik, kiváló képminőséget és fantasztikus fényérzékenységet biztosít. Nagy érzékenység módban a fényképezőgép ISO 50 és ISO 1000 közötti tartományban automatikusan kiválasztja azt az ISO beállítást, amellyel gyenge fényben is optimális expozíció és gond nélküli fényképezés biztosítható.

A Nikon innovatív, beépített képjavító eljárásai

A Nikon COOLPIX S200 három olyan innovatív funkciót is tartalmaz, amelyek segítségével már a fényképezőgépben tökéletesítheti a készített felvételeket. Az Arc-prioritásos AF* automatikusan megkeresi a lefényképezni kívánt személy(ek) arcát, és megfelelően beállítja az élességet, így a fotós biztos lehet abban, hogy a portrék mindig élesek és tiszták lesznek. A Beépített vörösszemhatás-korrekció automatikusan segít kiküszöbölni a vaku használatakor időnként jelentkező, bosszantó vörösszem-hatást. A D-Lighting segítségével pedig lényegesen javítható az alulexponált vagy ellenfényben készített képek minősége. A D-Lighting másolatot készít a képről, amelyen a sötétre sikerült területeket kivilágosítja, miközben az eleve jól megvilágított képrészeket érintetlenül hagyja.

* Az arcfelismerő funkció működése bizonyos felvételi körülmények között korlátozott lehet.

A Nikon COOLPIX S200 egyéb jellemzői

  • Könnyű, karcsú és kisméretű gépváz
  • 15 motívumprogram közül lehet választani
  • Makrofotózás akár 10 cm-es távolságból
  • A Súgó gomb használatával megjeleníthető a főmenü funkcióinak egyszerű magyarázata
  • A logikusan elhelyezett nagyméretű vezérlőgombok, például a zoom gomb, segítségével egyszerűen kezelhető
  • 20 nyelven elérhető menü
  • Dátum szerinti rendezés
  • Dátumszámláló funkció
  • A Naptár funkció megkönnyíti a képek keresését
  • Választható videó módok
  • Az új EN-EL10 újratölthető lítium-ion akkumulátor kis mérete ellenére nagy kapacitású
  • Az Időzóna funkció segítségével a világon bárhol beállíthatja a helyi időt a fényképezőgép óráján, így utazás után a képek könnyen válogathatók
  • Kompatibilis az SDHC-kártyákkal
  • Kb. 20 MB belső memória
  • USB-kapcsolat, amely gyors adatátvitelt tesz lehetővé a számítógép és egyéb eszközök felé
  • Támogatja a PictBridge szabványt